PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Jeris Kids nieuwjaar

Vier oud&nieuw in sprookjesachtig Lapland met het gezin

Dag 1

Dag 1 Tervetuloa Lappiin – Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam vlieg je naar Kittilä in Fins Lapland. Vanaf het vliegveld wordt je gelijk naar Hotel Jeris gebracht, waar je na aankomst aanschuift voor een lekkere lunch. In de middag kun je de omgeving verkennen, of natuurlijk ontspannen in je eigen bungalow met sauna. Diner en overnachting in Hotel Jeris.
 

Dag 2

Dag 2 Huskyavontuur

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet wordt je naar de huskyfarm gebracht, waar je kennis maakt met de husky’s. Ze staan al te springen om je mee op pad te nemen! Na een korte instructie neem je plaats op de slee, een volwassene bestuurt de slee met voorin 1 of 2 kinderen. Na afloop is er natuurlijk ook gelegenheid om met de honden te knuffelen! De lunch wordt in Hotel Jeris geserveerd.  De middag heb je ter vrije besteding. Diner en overnachting in Hotel Jeris.
Duur ochtendprogramma: ca. 1,5-2 uur
 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen en bezoek aan de elvenkota

Het is werkelijk heerlijk wakker worden in de stilte. Na het ontbijt bind je de sneeuwschoenen onder, een goede manier om de natuur om je heen te verkennen. De gids brengt je langs de mooiste plekjes! Na de lunch bezoek je de ‘elven’-kota (Finse ‘tipi’), waar je knus rond een open vuur knutselelfjes maakt en marshmallows boven het vuur roostert. Diner en overnachting in Hotel Jeris.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur
​Duur middagprogramma: ca. 1-1,5 uur

Dag 4

Dag 4 Bezoek aan de rendierfarm en Aurora Snow Train

Rendieren zijn, naast de Kerstman, misschien wel de bekendste bewoners van Lapland. Na het ontbijt volgt een korte transfer naar de 19e eeuwse rendierfarm. Hier vertelt de rendierhouder over het leven van en met de rendieren. Aansluitend maak je een tocht van 3 km met de rendierslede, om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. Je zult snel zien dat elk dier zijn eigen karakter vertoont en onderweg geniet je van het winterwonderland om je heen. De lunch vindt plaats in het nabijgelegen ijsrestaurant van Torassieppi Winter Village. In de avond ga je op zoek naar het noorderlicht met de Aurora Snow Train, een verwarmde slee die wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter. Spot jij vanavond het noorderlicht? Diner en overnachting in Hotel Jeris.
Duur ochtendprogramma: ca. 3-3,5 uur
​Duur avondprogramma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Snowfun activiteiten en sneeuwscooteravontuur

Na het ontbijt is het tijd om de sneeuw in te duiken. Test je vaardigheden op sneeuwschoenen en langlaufski’s en stap in een slee om van de helling af te glijden. Ook voor volwassenen is dit een aanrader! De kinderen kunnen bovendien zelf een mini-sneeuwscooter besturen. Na al het plezier en een stevige lunch ga je met de sneeuwscooter op pad. Na de instructie stappen de volwassenen op een sneeuwscooter, de kinderen nemen plaats in een grote slede achter de sneeuwscooter van de gids. De gids neemt je mee door de besneeuwde bossen en over meren met uitzicht over de heuvels. In de avond schuif je aan voor een speciaal Nieuwjaarsdiner en vuurwerk is natuurlijk ook geregeld. Gelukkig nieuwjaar! Overnachting in Hotel Jeris.
Duur ochtendprogramma: ca. 1,5-2 uur
​Duur middagprogramma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Gingerbread huisjes maken

In de ochtend heb je tijd om bij te komen van de avond ervoor. Ontspan in de bungalow of geniet van alle sneeuw om je heen. De glijbaan en sledes bij Hotel Jeris zijn vrij te gebruiken en zorgen voor plezier voor de hele familie! Na de lunch ga je met het gezin zelf gingerbread huisjes maken. Je kunt ze helemaal decoreren zoals je zelf wilt. Diner en overnachting in Hotel Jeris.
Duur programma: ca. 1 uur
 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Na het ontbijt heb je wederom de dag ter vrije besteding. Boek nog een laatste optionele excursie, of geniet van de faciliteiten van Jeris en je bungalow. Heb je de rooksauna van de Arctische Spa al getest? Lunch in Jeris of vraag de mogelijkheden voor een lunchpakket, als je liever de natuur in nog wilt. ’s Avonds kun je genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer de laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris.

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Het einde van deze mooie reis is aangebroken. Geniet nog een laatste keer van het heerlijke ontbijtbuffet alvorens je wordt terug gebracht naar de luchthaven. Met mooie herinneringen stap je weer het vliegtuig in terug naar Amsterdam. Tot ziens, Lapland!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: