PRINT PAGINA

Husky- en sneeuwavontuur Finn-Jann

Met eigen slede en hondenteam door de wildernis van Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Iso Syöte. Je checkt in en krijgt uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat, passen van de thermo-overall, diner en overnachting.

Dag 2

Dag 2 Door Winterwonderland op sneeuwschoenen

Door Winterwonderland op sneeuwschoenen

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet krijg je meer informatie over Fins Lapland, de locatie waar je verblijft en het programma voor deze week. Als je wilt kun je de omgeving alvast gaan verkennen en foto's maken van het geweldige panorama om je heen. In de middag ga je 'off road' tijdens een sneeuwschoenwandeling onder leiding van een ervaren gids die je uiteraard de mooiste plekjes laat zien. Diner en overnachting in Iso Syöte.
​Duur programma: ca. 2- 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Met een stepslede de berg af

Met een stepslede de berg af

Een typisch Finse manier van voortbewegen wanneer sneeuw de paden bedekt; per kicksledge. Kicksledges zijn erg leuk om de heuvel af te glijden en weer omhoog te 'trappen' met één been terwijl het andere op één zweefvliegtuig staat om de greep vast te houden, de beweging is vergelijkbaar met het Nederlandse steppen. Het kost je wat energie en actie, maar je zult ongetwijfeld plezier hebben op de Iso Syöte-heuveltop. Je inspanningen worden beloond bij de kota waar het kampvuur wordt gemaakt en warm drankje en snack worden geserveerd. Diner en overnachting in Iso Syöte.
​Duur programma: ca. 2 uur 

Dag 4

Dag 4 Huskytocht en overnachting in de wildernis

Huskytocht en overnachting in de wildernis

Na het ontbijt vertrek je met je rugzakje met toiletartikelen en andere benodigdheden naar de huskyfarm voor een mooie 2-daagse tocht. Bij de huskyfarm krijg je eerst uitleg en instructie en pak je je eigen slede in voor de tocht. De huskyhonden wachten enthousiast springend op vertrek, maar eenmaal onderweg zijn zij rustig en doen wat zij het liefste doen: rennen. Geniet onderweg van de mooie omgeving. Je stopt voor een lunch rond het kampvuur en rond 15.00 uur arriveer je bij de wildernishut. Je verzorgt eerst de honden, daarna help je mee bij het warm stoken van de sauna en de bereiding van het eten. Heerlijk om daarna de spieren op te warmen en te ontspannen in de sauna, lekker te eten en na te praten bij het vuur. Deze avond zul je niet snel vergeten! Overnachting in een wildernishut.
1 persoon per slee

Dag 5

Dag 5 Huskytocht

Huskytocht

Vandaag is het opnieuw een enerverende dag. Eerst nog een goed ontbijt in de wildernishut en dan worden de husky's weer ingespannen. Via een andere route keert u terug naar de huskyfarm. Onderweg krijgt u uiteraard weer een heerlijke lunch voorgeschoteld. Na aankomst op de farm neemt u afscheid van uw sledehonden en brengt u ze terug op hun plaats. U wordt na deze mooie 2-daagse reis teruggebracht naar het hotel. Diner en overnachting in Iso Syöte.
1 persoon per slee

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren, een hele ándere manier van rijden

Sneeuwscooteren, een hele ándere manier van rijden

Tijd om de paardenkrachten te testen op de sneeuwscooters! Na een introductieles van de gids ga je de heuvel af, over bevroren meren en door de uitgestrekte bossen. In het begin nog wat onwennig maar na een tijdje kun je ontspannen rijden en is het genieten 'geblazen'! Lunch onderweg in de wildernis bij een kampvuur. Diner en overnachting in Iso Syöte. 
​Duur programma: ca. 6 uur (2 personen per sneeuwscooter)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Deze dag is vrij te besteden. Tijdens je verblijf heb je vast al de mogelijkheden bekeken. Misschien wil je nog een mooie safari maken, een bezoek aan de rendierfarm brengen of ga je liever skiën? Je kunt ook op eigen gelegenheid op pad, tenslotte heb je nu al flink wat ervaring opgedaan! Vanaf Hotel Iso Syöte kun je ook fantastisch (sneeuwschoen)wandelen of langlaufen. Diner en overnachting in Iso Syöte.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: