Sneeuwavontuur Ollila

Een actieve week in de ‘middle of nowhere’ boordevol mooie winterse excursies. Je verblijft in de kleinschalige accommodatie Ollila dat gerund wordt door Tuomo, samen met zijn vrouw Marjo. Je voelt je direct thuis! Tuomo kent de omgeving op zijn duimpje en Marjo zorgt voor heerlijke lokale maaltijden tijdens het verblijf. In een kleine groep maak je samen met Tuomo verschillende lange excursies met een stoer tintje. Een tocht met sneeuwscooters, een huskysafari, een bezoek aan de rendieren, ijsvissen, een sneeuwschoenwandeling en uiteraard een noorderlichtexcursie staan op de planning. De perfecte combinatie voor een pure en authentieke Lapland ervaring. Na deze week heb je alle onderdelen, hopelijk inclusief noorderlicht, van jouw bucketlist afgestreept!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. Het diner bestaat uit een 3-gangendiner van goede kwaliteit. Vanwege het kleinschalige karakter van het restaurant dineer je gezamenlijk met de groep.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Kuusamo: ca. 30 minuten.

NB: De arrangementen van Lapland Actief zijn vanwege de lange (meerdaagse) safari's en activiteiten niet geschikt voor (jonge) kinderen in de leeftijd tot ca. 12 jaar. Vraag bij Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen. Bij dit specifieke arrangement is de minimum leeftijd 18 jaar en dien je in bezit te zijn van een geldig autorijbewijs ivm het besturen van de sneeuwscooter.

Highlights

 • Huskysafari van ca. 25 km (ca. 3,5-4 uur) tegen toeslag uit te breiden naar 48 km
 • Sneeuwscootersafari van ca. 65 km incl. outdoorlunch (ca. 7 uur, 1 persoon/scooter)
 • Bezoek aan de rendieren (ca. 2 uur)
 • Noorderlicht safari ca. 2-3 uur)
 • IJsvissen incl. outdoorlunch (ca. 7 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 2-3 uur)
 • Klein reisgezelschap
 • Bungalow in the middle of nowhere
 • Gratis gebruik van sneeuwschoenen en langlaufski's
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Februari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
nicole-v-a-lapland

Nicole van Amelsvoort

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Ollila bungalows

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Ollila

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag-tot-dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag-tot-dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Op naar Lapland!

Vandaag sta je vroeg op om te vertrekken naar Lapland. Met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol v...

Vandaag sta je vroeg op om te vertrekken naar Lapland. Met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol vlieg je naar Kuusamo in Fins Lapland. Op de luchthaven word je opgehaald en per transfer naar Ollila gebracht. Hier staan Tuomo en Marjo klaar om je te ontvangen in hun gezellige accommodatie. Je hebt de tijd om rustig uit te pakken in je bungalow en ondertussen maakt Marjo een lekkere brunch klaar. ’s Middags kun je zelf al de omgeving verkennen. Tuomo zal eerst ook uitleg geven over het gebruik van de sneeuwschoenen en langlaufski’s. Uiteraard ontvang je ook de thermo-overal, waar je het gehele verblijf gebruik van mag maken. De dag sluit je af in je hout gestookte privé sauna. Overnachting in Ollila. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren

Na een uitgebreid ontbijt kleed je je warm aan en maak je je klaar om de omgeving te gaan ontdekken ...

Na een uitgebreid ontbijt kleed je je warm aan en maak je je klaar om de omgeving te gaan ontdekken per sneeuwscooter. Na een duidelijke uitleg van Tuomo over het besturen van de sneeuwscooter, gaan jullie op pad. Het wordt een mooie tocht door de Lapse wildernis. Je rijdt op privéterrein, dus je komt geen andere mensen tegen en je kan dus maximaal het gas openzetten! Onderweg maakt Tuomo lunch bij het kampvuur. Wie is er al eerste weer terug in Ollila voor een warm drankje? Duik daarna weer relaxt de sauna bij je bungalow in. Diner en overnachting in Ollila.
Duur programma: ca. 7 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Dag met rendieren en husky's

Vandaag maak je kennis met echte Lapse rendieren en husky’s. Na het ontbijt word je per sneeuw...

Vandaag maak je kennis met echte Lapse rendieren en husky’s. Na het ontbijt word je per sneeuwscooterslede naar de buurman verderop gebracht. Hier ontmoet je de rendieren en je mag ze zelfs voeren en natuurlijk foto’s maken. Onder het genot van een warm drankje leer je hier hoe een rendierhouder samen met zijn rendieren leeft. Je keert terug naar Ollila, waar het volgende avontuur begint, de huskysafari! Je bent met z’n tweeën verantwoordelijk voor je eigen huskyspan. Onderweg rijd je weer over privéterrein en kom je nauwelijks iemand tegen. Een sprookjesachtige ervaring tussen de besneeuwde komen. Na afloop eet de husky musher ook mee aan tafel en zo kom je alles te weten over de husky’s! Overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur
Duur middagprogramma: ca. 3,5-4 uur


Eventueel kun je de huskysafari tegen een toeslag van € 162 upgraden naar een dagtocht van 48 km (1 persoon/slede). Mocht je hiervoor kiezen, dan is het niet mogelijk om ook de rendierhouder te bezoeken.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 IJsvissen op het bevroren meer

Het ontbijt is vandaag iets later, dus je kunt iets langer in je warme bedje blijven liggen. Na het ...

Het ontbijt is vandaag iets later, dus je kunt iets langer in je warme bedje blijven liggen. Na het ontbijt word je per sneeuwscooterslede naar de perfecte plek gebracht om te gaan ijsvissen. Tuomo is een echte specialist op het gebied van ijsvissen, omdat hij dit al 49 jaar doet. Je leert dus van de beste! Je leert hoe je een gat in het ijs maakt, hoe je de hengels moet gebruiken en uiteindelijk hoe je zelf een vis moet vangen. Wie heeft het meeste geluk? Uiteraard is er tussendoor een pauze om even op te warmen. Marjo maakt ’s avonds diner van de visvangst van vandaag. Overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Op jacht naar het noorderlicht

Zoals je al weet is Ollila de perfecte plek voor het spotten van het noorderlicht. Tuomo en Marjo zu...

Zoals je al weet is Ollila de perfecte plek voor het spotten van het noorderlicht. Tuomo en Marjo zullen je dan ook zeker gedurende het verblijf op de hoogte houden wanneer je naar buiten moet. Maar om de ervaring nog specialer te maken, ga je vanavond met Tuomo op pad per sneeuwscooterslede in het Muovaara bos. Hij neemt je mee naar een goede plek waar de lucht open is met een mooi uitzicht, om de kans op het spotten van het lichtspektakel nog groter te maken. Overnachting in Ollila.
Duur avondprogramma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling

Er staat een sneeuwschoenwandeling op het programma. Misschien heb je eerder deze week al geoefend m...

Er staat een sneeuwschoenwandeling op het programma. Misschien heb je eerder deze week al geoefend met het lopen op sneeuwschoenen. Geen zorgen, het is helemaal niet moeilijk, maar maakt de wandeling juist gemakkelijker! Je schoenen zakken namelijk niet weg in de sneeuw. Je loopt naar Muovaara, het hoogste punt van de regio. Bovenop heb je een fantastisch uitzicht over het gebied. Onderweg is een pauze met warme chocolademelk en wat lekkers bij een kampvuur. Overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Een dagje vrij

Je hebt vandaag de dag ter vrije besteding. Ga zelf op pad in de mooie besneeuwde omgeving met sneeu...

Je hebt vandaag de dag ter vrije besteding. Ga zelf op pad in de mooie besneeuwde omgeving met sneeuwschoenen of langlaufski’s en kom tot rust in je eigen sauna. Overnachting in Ollila. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

De tijd vliegt! Je geniet nog één laatste keer van het ontbijt van Marjo voordat je te...

De tijd vliegt! Je geniet nog één laatste keer van het ontbijt van Marjo voordat je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Kuusamo om naar huis te vliegen. Je zit vol met mooie herinneringen en verhalen om aan vrienden en familie te vertellen bij thuiskomst. Ollila zal voor altijd een speciaal plekje in je hart hebben, een onvergetelijke reis. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Op naar Lapland!
Dag 2 Sneeuwscooteren
Dag 3 Dag met rendieren en husky's
Dag 4 IJsvissen op het bevroren meer
Dag 5 Op jacht naar het noorderlicht
Dag 6 Sneeuwschoenwandeling
Dag 7 Een dagje vrij
Dag 8 Afscheid nemen van Lapland
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursie wordt ter plaatse bepaald door Ollila. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

snowscootersafaris

Sneeuwscootersafari's

Een sneeuwscootersafari is inclusief Engelssprekende gids, instructie en volledige uitrusting. Voor alle safari's geldt 2 personen per scooter (tenzij anders aangegeven). Bij een oneven aantal personen betaalt degene die alleen op de sneeuwscooter zit een 1-persoonstoeslag.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.

sneeuwavontuur_ollila_excursie

Lange sneeuwscootersafari Ollila

Een volledige dag erop uit met de sneeuwscooter. De route wordt in overleg met de deelnemers en afhankelijk van de weersomstandigheden afgestemd voor een optimale ervaring. Je bestuurt je eigen sneeuwscooter en je vindt je weg door besneeuwde bossen. Onderweg wordt er gestopt voor een outdoor lunch.

 • Prijs: € 234 per persoon
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Mogelijk vanaf 18 jaar mits in het bezit van een rijbewijs

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Afwisselende excursies inbegrepen Husky- en sneeuwavontuur Salla
  8 dagen, logies, v.a. € 1.695 p.p.

  Husky- en sneeuwavontuur Salla

  husky-sneeuwavontuur-salla-thumb
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten Rajamaa Lodge
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.895 p.p.

  Rajamaa Lodge

  rajamaa-lodge-header-thumb
 • Activiteiten op het Inari meer Sneeuwavontuur Inari
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Sneeuwavontuur Inari

  sneeuwavontuur-inari-header-thumb
 • Luxe verblijf en activiteiten in kleine groepen Sneeuwavontuur Ylläshumina
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.195 p.p.

  Sneeuwavontuur Ylläshumina

  yllashumina-lodge-thumb
 • Afwisselende excursies inbegrepen Winterwonderland® week Luosto
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.695 p.p.

  Winterwonderland® week Luosto

  sneeuwavontuur-luosto-thumb