PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Ollila

Een actieve week in de ‘middle of nowhere’ boordevol mooie winterse excursies

Dag 1

Dag 1 Op naar Lapland!

Op naar Lapland!

Vandaag sta je vroeg op om te vertrekken naar Lapland. Met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol vlieg je naar Kuusamo in Fins Lapland. Op de luchthaven word je opgehaald en per transfer naar Ollila gebracht. Hier staan Tuomo en Marjo klaar om je te ontvangen in hun gezellige accommodatie. Je hebt de tijd om rustig uit te pakken in je bungalow en ondertussen maakt Marjo een lekkere brunch klaar. ’s Middags kun je zelf al de omgeving verkennen. Tuomo zal eerst ook uitleg geven over het gebruik van de sneeuwschoenen en langlaufski’s. Uiteraard ontvang je ook de thermo-overal, waar je het gehele verblijf gebruik van mag maken. De dag sluit je af in je hout gestookte privé sauna. Overnachting in Ollila.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren

Sneeuwscooteren

Na een uitgebreid ontbijt kleed je je warm aan en maak je je klaar om de omgeving te gaan ontdekken per sneeuwscooter. Na een duidelijke uitleg van Tuomo over het besturen van de sneeuwscooter, gaan jullie op pad. Het wordt een mooie tocht door de Lapse wildernis. Je rijdt op privéterrein, dus je komt geen andere mensen tegen en je kan dus maximaal het gas openzetten! Onderweg maakt Tuomo lunch bij het kampvuur. Wie is er al eerste weer terug in Ollila voor een warm drankje? Duik daarna weer relaxt de sauna bij je bungalow in. Diner en overnachting in Ollila.
Duur programma: ca. 7 uur.

Dag 3

Dag 3 Dag met rendieren en husky's

Dag met rendieren en husky's

Vandaag maak je kennis met echte Lapse rendieren en husky’s. Na het ontbijt word je per sneeuwscooterslede naar de buurman verderop gebracht. Hier ontmoet je de rendieren en je mag ze zelfs voeren en natuurlijk foto’s maken. Onder het genot van een warm drankje leer je hier hoe een rendierhouder samen met zijn rendieren leeft. Je keert terug naar Ollila, waar het volgende avontuur begint, de huskysafari! Je bent met z’n tweeën verantwoordelijk voor je eigen huskyspan. Onderweg rijd je weer over privéterrein en kom je nauwelijks iemand tegen. Een sprookjesachtige ervaring tussen de besneeuwde komen. Na afloop eet de husky musher ook mee aan tafel en zo kom je alles te weten over de husky’s! Overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur
Duur middagprogramma: ca. 3,5-4 uur


Eventueel kun je de huskysafari tegen een toeslag van € 162 upgraden naar een dagtocht van 48 km (1 persoon/slede). Mocht je hiervoor kiezen, dan is het niet mogelijk om ook de rendierhouder te bezoeken.

Dag 4

Dag 4 IJsvissen op het bevroren meer

IJsvissen op het bevroren meer

Het ontbijt is vandaag iets later, dus je kunt iets langer in je warme bedje blijven liggen. Na het ontbijt word je per sneeuwscooterslede naar de perfecte plek gebracht om te gaan ijsvissen. Tuomo is een echte specialist op het gebied van ijsvissen, omdat hij dit al 49 jaar doet. Je leert dus van de beste! Je leert hoe je een gat in het ijs maakt, hoe je de hengels moet gebruiken en uiteindelijk hoe je zelf een vis moet vangen. Wie heeft het meeste geluk? Uiteraard is er tussendoor een pauze om even op te warmen. Marjo maakt ’s avonds diner van de visvangst van vandaag. Overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 4-5 uur

Dag 5

Dag 5 Op jacht naar het noorderlicht

Op jacht naar het noorderlicht

Zoals je al weet is Ollila de perfecte plek voor het spotten van het noorderlicht. Tuomo en Marjo zullen je dan ook zeker gedurende het verblijf op de hoogte houden wanneer je naar buiten moet. Maar om de ervaring nog specialer te maken, ga je vanavond met Tuomo op pad per sneeuwscooterslede in het Muovaara bos. Hij neemt je mee naar een goede plek waar de lucht open is met een mooi uitzicht, om de kans op het spotten van het lichtspektakel nog groter te maken. Overnachting in Ollila.
Duur avondprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandeling

Er staat een sneeuwschoenwandeling op het programma. Misschien heb je eerder deze week al geoefend met het lopen op sneeuwschoenen. Geen zorgen, het is helemaal niet moeilijk, maar maakt de wandeling juist gemakkelijker! Je schoenen zakken namelijk niet weg in de sneeuw. Je loopt naar Muovaara, het hoogste punt van de regio. Bovenop heb je een fantastisch uitzicht over het gebied. Onderweg is een pauze met warme chocolademelk en wat lekkers bij een kampvuur. Overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 7

Dag 7 Een dagje vrij

Een dagje vrij

Je hebt vandaag de dag ter vrije besteding. Ga zelf op pad in de mooie besneeuwde omgeving met sneeuwschoenen of langlaufski’s en kom tot rust in je eigen sauna. Overnachting in Ollila.

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

Afscheid nemen van Lapland

De tijd vliegt! Je geniet nog één laatste keer van het ontbijt van Marjo voordat je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Kuusamo om naar huis te vliegen. Je zit vol met mooie herinneringen en verhalen om aan vrienden en familie te vertellen bij thuiskomst. Ollila zal voor altijd een speciaal plekje in je hart hebben, een onvergetelijke reis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: