PRINT PAGINA

Skabma Lodge

Warme gastvrijheid in deze heerlijke luxe lodge

Dag 1

Dag 1 Stap in een andere wereld!

Directe vlucht van Amsterdam naar de luchthaven van Ivalo. Wanneer je het vliegtuig verlaat stap je letterlijk de witte wereld in! Na een korte transfer word je bij Skabma Lodge met open armen ontvangen door Kaisu en Heli, 2 zussen die ervoor zullen zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Wanneer je je hebt geïnstalleerd staat het lunchbuffet al voor je klaar. Tijd om kennis te maken met de andere gasten en de sfeer van Skabma lodge in je op te nemen. Na de lunch neemt team Skabma je mee voor een wandeling in de besneeuwde bossen. Wanneer je bij het kampvuur staat met een warme beker in je handen dringt het langzaam tot je door dat sprookjes bestaan en je er vandaag in bent gestapt. Met een gezonde rode blos keer je terug in de lodge waar het dinerbuffet wordt voorbereid.
Duur dagprogramma: ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Op huskysafari

Na een uitgebreid ontbijtbuffet is het tijd voor actie, je gaat op huskysafari. Nadat je je themo-overal hebt aangedaan is het tijd om kennis te maken met jouw husky-span voor de tocht. Enthousiast blaffend zullen ze je begroeten. De gids geeft je duidelijke instructies en dan is het tijd om op de slee te stappen. Hou je stevig vast voor de vliegende start! Tijdens de tocht is het genieten, maar vergeet heuvel op niet je huskies een beetje te helpen door mee te steppen. Halverwege wordt er gestopt voor een soep lunch en een lokale korvapuusti, een heerlijk Fins kaneelbroodje. Wissel van plek, want je je deelt de slee met z’n tweeën en maak je op voor het tweede deel van de tocht. Bij terugkomst in Skabma Lodge geniet nog even na met een kop koffie of thee bij de openhaard of stap in de sauna die reeds voor je is opgewarmd.  Dinerbuffet en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur, 2 personen/slede
 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Maak je na het ontbijt klaar voor een nieuw avontuur. Ingepakt in je in een thermo-overal, compleet met helm ben je er klaar voor en na een instructie van de gids mag je samen op de sneeuwscooter stappen. Op het moment dat je het gas opendraait komt de adrenalinerush en vlieg je over het witte sneeuwlaken. Tijdens de tussenstop is het tijd om je Lapland survival skills te testen. Ben jij in staat je eigen maaltijd onder het ijs vandaan te toveren? Je gaat ijsvissen. In het vers geboorde gat gooi je je lijntje uit, zullen de vissen happen? Van alle inspanningen krijg je inmiddels behoorlijk trek, dus tijd voor de lunch voordat je aan de even spectaculaire terugrit begint. Bij terugkomst in Skabma Lodge brandt het haardvuur uitnodigend. Dinerbuffet en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 4,5 uur, 2 personen/scooter

Dag 4

Dag 4 Avond rendiersafari en Sami diner

Vandaag kun je je dag naar je eigen zin invullen. De skipistes ontdekken, langlaufen, een eindje wandelen of gewoon chillen in de lodge, het is aan jou. Ontbijt en lunchbuffet in de lodge. In de avond maak je je op voor een bijzondere ervaring die geheel in het teken staat van de Sami. Je bezoekt een lokale rendierhouder die je niet alleen vertelt over het leven van de Sami, maar waar je ook een traditioneel diner voorgeschoteld krijgt. Je proeft de pure smaak van Lapland in louter lokale ingrediënten. Dan staat er een bijzondere tocht op het programma. Achter één van de rendieren in een slee, met als decor de prachtige sterrenhemel en met een beetje geluk.... het noorderlicht.
Duur avondprogramma: ca. 3,5 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen en rodelen

Vanochtend trek je er na het ontbijt op uit op de sneeuwschoenen. Je maakt een mooie tocht naar de top van de Kaunispää langs prachtige marshmallow bomen volgepakt met sneeuw. Na de lunch is het tijd om het kind in je naar boven te halen. Met een helm op je hoofd en een slee in je handen sta je bovenaan de berg en na een korte uitleg glijd je in één streep naar beneden. Onderaan aangekomen wil je maar één ding: “Nog een keer! “Met de liftpas voor 2 uur kun je naar hartenlust van de skipiste af rodelen. Dinerbuffet en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 3,5 uur

Dag 6

Dag 6 Fatbiken

Na het ontbijt ga je vandaag de witte wereld verkennen op een manier waarin Nederlanders uitblinken, op de fiets. Maar dan wel op een fiets die opgewassen is tegen een dikke laag sneeuw: een fatbike. Op de dikke banden volg je de biketrails van Kiilopää of het Urho Kekkonen Nationaal Park. Een gevoel van nederigheid en bewondering overvalt je wanneer je door het unieke landschap je weg zoekt. Na een welverdiende lunch aan het einde van de tocht keer je terug naar de lodge. Het diner is vanavond pure verwennerij, een 3 gangen diner van een privé chef in de lodge.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Waar heb je zin in? Vandaag bepaal jij je dagprogramma. Kaisu en Heli geven je graag een paar mooie tips of helpen je met het regelen van sneeuwschoenen of langlaufski’s voor mooie tochten in de omgeving. Geniet vandaag ook nog even van de sauna's in de lodge. Ontbijt, lunch en diner in buffetvorm in de lodge.

Dag 8

Dag 8 Met mooie herinneringen naar huis

Vanochtend nog een laatste keer genieten van het ontbijtbuffet en dan is het tijd om afscheid te nemen. Met naast je koffer een heleboel ervaringen en mooie herinneringen om mee te nemen naar huis. Transfer naar de luchthaven van Ivalo voor je vlucht terug naar Amsterdam. Bij terugkomst in Nederland zul je nog vaak wegdromen en terugdenken aan je eigen sprookje in Fins Lapland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: