Groepsreis Lapland Compleet

Ervaar de afwisseling die het uitgestrekte Lapland te bieden heeft en beleef de mooiste avonturen tijdens deze geheel verzorgde reis. In Fins Lapland verblijf je bovenaan een heuvel met schitterend uitzicht op de kenmerkende, besneeuwde bomen van winters Lapland. In Zweeds Lapland overnacht je in de ongerepte wildernis aan de snelstromende Tornio rivier. En tot slot verblijf je in het kleinschalige Skelleftea, terug naar de bewoonde wereld. Dagelijks beleef je samen met de Nederlandstalige reisleider Leonie de mooiste avonturen. Je maakt een unieke rendiersafari, brengt een bezoek aan het sneeuwkasteel, je maakt een huskysafari, je gaat op zoek naar de elanden en als hoogtepunt maak je een tocht met de ijsbreker! Zie jij jezelf al dobberen in een waterdicht pak in de Botnische golf?


De 8-daagse Lapland reis in het kort
Vanuit Schiphol vlieg je in 3 uur naar Kuusamo Airport, gelegen in Finland. Hier ontmoet je reisleider Leonie en je reisgenoten. Na een busreis door de besneeuwde bossen kom je aan bij de eerste verblijfsplaats gelegen op de heuvel. De volgende ochtend maak je kennis met de rendieren en  maak je een mooie sledetocht. Na twee nachten op deze fantastische plaats neem je helaas alweer afscheid van Finland en reizen we door naar Zweden. Maar eerst maken we onderweg nog een stop bij Ranua zoo, de noordelijkste dierentuin en Kemi sneeuwkasteel. Hier geniet je van een lekkere lunch, voordat we de grens overgaan naar Zweden. De komende 3 nachten verblijf je aan de Tornio rivier en geniet je elke dag van de lokale lekkernijen. Na de eerste nacht in Zweden, is het tijd voor een huskysafari. Neem plaats op de slede en geniet van deze onvergetelijke belevenis. Na afloop kan je genieten van een lunch bij het kampvuur. De volgende dag kan je kiezen voor een optionele excursie, of trek er zelf op uit. Na drie nachten in Kukkolaforsen staat het volgende hoogtepunt alweer te wachten. Deze ochtend stap je aan boord van de IJsbreker, een unieke belevenis. Tijdens de boottocht heb je de mogelijkheid om in een waterdicht drijfpak te dobberen in de Botnische golf. Na de boottocht reizen we verder via de kust richting het zuiden en maken we een stop bij het kerdorp van Luleå, dat op de werelderfgoedlijst Unesco staat. De laatste twee nachten verblijf je in Skellefteå. De laatste dag is gevuld met een tocht naar Svansele, waar we in een slede achter de sneeuwscooter op zoek gaan naar de elanden in het wild. Na de tocht genieten we van een versbereide lunch boven het vuur in het wilderniscentrum.
Tijdens deze reis proberen we natuurlijk ook het noorderlicht te spotten. Mocht er een kans zijn op het noorderlicht, weet de reisleider de goede spotplekjes te vinden.
* in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Leonie de Waal , onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in een hotelkamer in Hotel Iso Syote op basis van halfpension
 • 3 nachten in een hotelkamer in Kukkolaforsen op basis van halfpension
 • 2 nachten in een hotelkamer in Scandic Hotel Skelelfteå op basis van halfpension
  
Transfers
 • Luchthaven Kuusamo – Iso Syöte: ca. 1,5 uur
 • Iso Syöte – Kukkolaforsen (via Ranua Zoo en sneeuwkasteel Kemi): ca. 3,5 uur
 • Kukkolaforsen – Skelelfteå: ca. 3,5 uur
 • Skelelfteå – luchthaven Skelelfteå: ca. ½ uur

Highlights

 • Nederlandstalige reisleider
 • Bezoek aan rendierpark, inclusief sledetocht
 • Entree Ranua Zoo
 • Rondleiding + lunch sneeuwkasteel Kemi
 • Rondleiding kerdorp Luleå (Unesco)
 • Huskysafari
 • Boottocht met IJsbreker
 • Op zoek naar elanden in een slede
 • 3 verblijfsplaatsen
 • Kleinschalige groepsreis
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari & Maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
leonie-wisse-lapland

Léonie Wisse-de Waal

Voigt Travel reisleider

Op de kaart

Verblijf in Hotel Iso Syöte

Verblijf in Kukkolaforsen Lodge

Verblijf in Scandic Skellefteå

Een ervaring om nooit te vergeten

Groepsreis Lapland Compleet

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Tervetuloa Lappiin

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, stap in het vliegtuig en binnen 3 uur sta je in een totaal and...

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, stap in het vliegtuig en binnen 3 uur sta je in een totaal andere wereld. Vanuit het raampje tijdens het landen zie je al de besneeuwde bomen. Na het ophalen van de bagage maak je kennis met de reisleider Léonie en de andere reisgenoten. Na een busreis van circa 1,5 uur kom je aan op de top van de heuvel, bij het hotel Iso Syote. Door de ligging heb je hier altijd prachtig uitzicht. Na het inchecken zal Léonie uitleg geven welke mooie dingen jullie allemaal gaan doen. Maak in de middag nog een korte wandeling, voordat je aansluit bij het diner. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Kennismaking met de rendieren

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rendi...

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rendieren zijn dan inwoners? In de winter komen de meeste rendieren samen bij de boerderij. Leer hier alles over het leven van de rendieren tijdens de koffie in de kota (Finse hut) en stap daarna zelf op een slede achter de rendieren. Na de mooie excursie is het tijd voor een lokale lunch bij het kampvuur. De middag is vrij te besteden, maak een wandeling in de omgeving of bind nog even de ski’s onder. Is er vanavond kans op het noorderlicht? Vraag dan aan Leonie wat de beste plek is om het noorderlicht te spotten.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ranua Zoo en sneeuwkasteel Kemi

Na twee nachten in Finland is het tijd om door te reizen. Vandaag reis je door naar Zweden, maar ond...

Na twee nachten in Finland is het tijd om door te reizen. Vandaag reis je door naar Zweden, maar onderweg staan twee mooie stops gepland. Als eerst rijden we naar Ranua Zoo. De meest noordelijkste dierentuin ter wereld. Spot hier de big five van Finland. Vanuit de dierentuin reizen we verder naar Kemi. Hier bezoeken we het sneeuwkasteel LumiLinna. Elke winter wordt het sneeuwkasteel weer opnieuw opgebouwd en door vormgegeven door diverse kunstenaars. De lunch in het sneeuwkasteel is inbegrepen. Na de lunch krijg je een rondleiding en hoor je hoe het sneeuwkasteel wordt opgebouwd. Eind van de middag reizen we door naar Kukkolaforsen, net over de grens met Zweden. We verblijven hier in een hotelkamer, gelegen aan de Tornio rivier.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskysafari

Heerlijk wakker worden met een ontbijt met uitzicht op de rivier. Na een stevig ontbijt is het tijd ...

Heerlijk wakker worden met een ontbijt met uitzicht op de rivier. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij aankomst hoor je de honden al enthousiast blaffen. Ze staan te trappelen om aan de slag te mogen. Neem plaats op de slede en de lokale gids zal de slede voor je besturen. Hou je fototoestel gereed en geniet tijdens de tocht van de omgeving. Na deze onvergetelijke tocht staat er bij de huskyfarm een outdoorlunch voor je klaar. Geniet in de middag van de sauna, voordat je aanschuift voor het diner.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag

Vandaag kan je zelf kiezen wat je gaat doen. Misschien heb je wel tot laat het noorderlicht gespot e...

Vandaag kan je zelf kiezen wat je gaat doen. Misschien heb je wel tot laat het noorderlicht gespot en wil je langzaam aan genieten van het ontbijt. Natuurlijk kan het ook zijn dat je zin hebt in actie. Kies voor een sneeuwscootertocht of ga op pad met langlaufski’s. De reisleider helpt je graag met het boeken van deze excursies. In de middag is de sauna weer opgestookt om te ontspannen. Geniet vanavond voor de laatste keer van het uitzicht op de snelstromende rivier.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Icebreaker en Lulea Gammelstad

Deze ochtend pak je de koffers weer in en stappen we in de bus naar de Botnische Golf. Hier gaan we ...

Deze ochtend pak je de koffers weer in en stappen we in de bus naar de Botnische Golf. Hier gaan we het water op met de Polar Explorer Icebreaker. De massieve boot baant zich een weg door het ijs. Onderweg creëert de boot een stuk open water en kan je in een drijfpak genieten tussen de ijsschotsen. Na de boottocht hebben we een lunch aan wal, voordat we verder reizen naar de stad Luleå. Hier bezoek we Gammelstad, een middeleeuws kerdorp. Het kerkdorp staat ook op de  Unesco Wereld Erfgoed lijst. Met een lokale gids maak je hier een rondwandeling en hoor je alles over deze bijzondere plaats. Eind van de middag komen we aan in de kleine Zweedse stad Skellefteå.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Elanden spotten

Na een goede nachtrust is het tijd voor de laatste dag vol actie. Met de bus gaan we richting Svanse...

Na een goede nachtrust is het tijd voor de laatste dag vol actie. Met de bus gaan we richting Svansele. Hier is een groot wildernis centrum met alle dieren uit de omgeving. Loop rustig rond en leer meer over het leefgebied van de dieren. Rond lunchtijd wordt er boven het vuur een heerlijke lokale maaltijd bereid. Na de lunch is het tijd om de elanden in het echt te gaan spotten. De elanden leven hier in het wild. Stap in de slede die achter de sneeuwscooter hangt en de gids brengt je naar plekken, waarbij we de mogelijkheid hebben om de elanden te zien. Vanavond sluiten we af met een diner in het hotel. Geniet daarna van de sauna, zwembad of een drankje aan de bar.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Hejdå

Helaas is het tijd om na het ontbijt de koffers in te pakken en in de bus te stappen naar de luchtha...

Helaas is het tijd om na het ontbijt de koffers in te pakken en in de bus te stappen naar de luchthaven. Wat een onvergetelijke reis heb je beleeft. Alles van Lapland heb je gezien en de tijd is veel te snel voorbij gegaan! Zien we je nog een keertje terug?
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Tervetuloa Lappiin
Dag 2 Kennismaking met de rendieren
Dag 3 Ranua Zoo en sneeuwkasteel Kemi
Dag 4 Huskysafari
Dag 5 Vrije dag
Dag 6 Icebreaker en Lulea Gammelstad
Dag 7 Elanden spotten
Dag 8 Hejdå
Sluit dag tot dag

Excursies

Er staat je een druk programma te wachten tijdens je rondreis in Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je reisleider.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Nederlandse reisleider Groepsreis Luppolinna Lodge
  8 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 2.095 p.p.

  Groepsreis Luppolinna Lodge

  groepsreis-luppolinna-lodge-thumb