PRINT PAGINA

Groepsreis Lapland Compleet

Bijzondere groepsreis door Fins- en Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Tervetuloa Lappiin

Tervetuloa Lappiin

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, stap in het vliegtuig en binnen 3 uur sta je in een totaal andere wereld. Vanuit het raampje tijdens het landen zie je al de besneeuwde bomen. Na het ophalen van de bagage maak je kennis met de reisleider Léonie en de andere reisgenoten. Na een busreis van circa 1,5 uur kom je aan op de top van de heuvel, bij het hotel Iso Syote. Door de ligging heb je hier altijd prachtig uitzicht. Na het inchecken zal Léonie uitleg geven welke mooie dingen jullie allemaal gaan doen. Maak in de middag nog een korte wandeling, voordat je aansluit bij het diner.

Dag 2

Dag 2 Kennismaking met de rendieren

Kennismaking met de rendieren

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rendieren zijn dan inwoners? In de winter komen de meeste rendieren samen bij de boerderij. Leer hier alles over het leven van de rendieren tijdens de koffie in de kota (Finse hut) en stap daarna zelf op een slede achter de rendieren. Na de mooie excursie is het tijd voor een lokale lunch bij het kampvuur. De middag is vrij te besteden, maak een wandeling in de omgeving of bind nog even de ski’s onder. Is er vanavond kans op het noorderlicht? Vraag dan aan Leonie wat de beste plek is om het noorderlicht te spotten.
 

Dag 3

Dag 3 Ranua Zoo en sneeuwkasteel Kemi

Ranua Zoo en sneeuwkasteel Kemi

Na twee nachten in Finland is het tijd om door te reizen. Vandaag reis je door naar Zweden, maar onderweg staan twee mooie stops gepland. Als eerst rijden we naar Ranua Zoo. De meest noordelijkste dierentuin ter wereld. Spot hier de big five van Finland. Vanuit de dierentuin reizen we verder naar Kemi. Hier bezoeken we het sneeuwkasteel LumiLinna. Elke winter wordt het sneeuwkasteel weer opnieuw opgebouwd en door vormgegeven door diverse kunstenaars. De lunch in het sneeuwkasteel is inbegrepen. Na de lunch krijg je een rondleiding en hoor je hoe het sneeuwkasteel wordt opgebouwd. Eind van de middag reizen we door naar Kukkolaforsen, net over de grens met Zweden. We verblijven hier in een hotelkamer, gelegen aan de Tornio rivier.
 

Dag 4

Dag 4 Huskysafari

Huskysafari

Heerlijk wakker worden met een ontbijt met uitzicht op de rivier. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij aankomst hoor je de honden al enthousiast blaffen. Ze staan te trappelen om aan de slag te mogen. Neem plaats op de slede en de lokale gids zal de slede voor je besturen. Hou je fototoestel gereed en geniet tijdens de tocht van de omgeving. Na deze onvergetelijke tocht staat er bij de huskyfarm een outdoorlunch voor je klaar. Geniet in de middag van de sauna, voordat je aanschuift voor het diner.
 

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kan je zelf kiezen wat je gaat doen. Misschien heb je wel tot laat het noorderlicht gespot en wil je langzaam aan genieten van het ontbijt. Natuurlijk kan het ook zijn dat je zin hebt in actie. Kies voor een sneeuwscootertocht of ga op pad met langlaufski’s. De reisleider helpt je graag met het boeken van deze excursies. In de middag is de sauna weer opgestookt om te ontspannen. Geniet vanavond voor de laatste keer van het uitzicht op de snelstromende rivier.
 

Dag 6

Dag 6 Icebreaker en Lulea Gammelstad

Icebreaker en Lulea Gammelstad

Deze ochtend pak je de koffers weer in en stappen we in de bus naar de Botnische Golf. Hier gaan we het water op met de Polar Explorer Icebreaker. De massieve boot baant zich een weg door het ijs. Onderweg creëert de boot een stuk open water en kan je in een drijfpak genieten tussen de ijsschotsen. Na de boottocht hebben we een lunch aan wal, voordat we verder reizen naar de stad Luleå. Hier bezoek we Gammelstad, een middeleeuws kerdorp. Het kerkdorp staat ook op de  Unesco Wereld Erfgoed lijst. Met een lokale gids maak je hier een rondwandeling en hoor je alles over deze bijzondere plaats. Eind van de middag komen we aan in de kleine Zweedse stad Skellefteå.
 

Dag 7

Dag 7 Elanden spotten

Elanden spotten

Na een goede nachtrust is het tijd voor de laatste dag vol actie. Met de bus gaan we richting Svansele. Hier is een groot wildernis centrum met alle dieren uit de omgeving. Loop rustig rond en leer meer over het leefgebied van de dieren. Rond lunchtijd wordt er boven het vuur een heerlijke lokale maaltijd bereid. Na de lunch is het tijd om de elanden in het echt te gaan spotten. De elanden leven hier in het wild. Stap in de slede die achter de sneeuwscooter hangt en de gids brengt je naar plekken, waarbij we de mogelijkheid hebben om de elanden te zien. Vanavond sluiten we af met een diner in het hotel. Geniet daarna van de sauna, zwembad of een drankje aan de bar.
 

Dag 8

Dag 8 Hejdå

Hejdå

Helaas is het tijd om na het ontbijt de koffers in te pakken en in de bus te stappen naar de luchthaven. Wat een onvergetelijke reis heb je beleeft. Alles van Lapland heb je gezien en de tijd is veel te snel voorbij gegaan! Zien we je nog een keertje terug?
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: