Noorderlichtevent Lapland "kerstvakantie"

Luosto is één van onze favoriete noorderlichtlocaties. Het ligt voldoende noordelijk, de locals zorgen voor zo min mogelijk lichtvervuiling en de accommodaties en activiteiten zijn van een hoog niveau. Ga samen met noorderlichtjager Ruben Weytjens een volle comfortabele week naar dit mooie plaatsje in Centraal Lapland. Je beleeft in het prachtige arctische landschap sledetochten achter rendieren en husky's, een sneeuwscootertocht en een sneeuwschoenwandeling in het Nationaal Park. Dagelijks houdt Ruben je op de hoogte van de noorderlichtsituatie en ga je zodra de condities gunstig zijn op jacht. Hiermee maximaliseer jij je kans op het zien en eventueel fotografisch vastleggen van noorderlicht.

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht vlieg je op 2 januari 2022 van Amsterdam naar Ivalo in Fins Lapland. Via het van origine goudzoekersdorpje Tankavaara (incl. verrukkelijke rendierlasagne lunch en bezoek aan het goudmuseum) reis je met Ruben* en de medereizigers naar Luosto. Luosto is een klein en compact plaatsje in de machtige taigawoud, aan de voet van de Luostotunturi heuvel, met diverse skipistes. Hier in deze besneeuwde wildernis verblijf je de aankomende 7 nachten. Een aantal activiteiten zijn al inbegrepen. Naast een sneeuwscootersafari word je op sneeuwschoenen mee de wildernis in genomen door een professionele outdoor-gids, bezoek je de Jaakkola rendierboerderij, waar je na het diner in een gezellige kota zelfs op jacht gaat naar het noorderlicht per slee en rendier. Ook ga je met de husky’s op pad door de dichte taiga bossen van Luosto. Elke dag krijg je van noorderlichtgids Ruben een noorderlichtbriefing en hij kent de beste plekken om het noorderlicht te fotograferen.
* in principe krijg je ter plaatse begeleiding door Ruben Weytjens , onder voorbehoud van eventueel persoonlijke omstandigheden.


Verzorging
7 nachten in een hotelkamer of bungalow in Luosto op basis van halfpension.


Transfers

 • Luchthaven Ivalo - Luosto: ca. 4,5 uur (incl. 2 uur stop in Tankavaara)
 • Luosto - Ivalo: ca. 2,5 uur

 

Highlights

 • Noorderlichtjachten met Ruben Weytjens
 • Prachtig verblijf in de taiga bossen
 • Bezoek aan Tankavaara incl. lunch en bezoek aan goudmuseum
 • Sneeuwschoenwandeling in Pyhä-Luosto Nationaal Park incl. outdoorlunch (ca. 3 uur)
 • Een exclusief programma bij Jaakkola rendierfarmboerderij, incl. diner in traditionele kota en avondtocht met rendieren op jacht naar het noorderlicht (ca. 4.5 uur)
 • Huskysafari (ca. 8-10 km)
 • Sneeuwscootersafari (ca. 3 uur)
 • Goede ski-mogelijkheden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Noorderlichtreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-lapland

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hotel Luostotunturi

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtevent Lapland "kerstvakantie"

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met de sneeuw- of weercondities. Alle activiteiten zijn dus ook onder voorbehoud van de sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een imponerende route ...

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo brengt een bustransfer je naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop bij het interessante Tankavaara. De verrukkelijke lunch, de eerste rendieren en het bezoek aan het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te kunnen aanschouwen.

 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een ...

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Vanaf de heuvels geniet je van prachtige vergezichten over het oneindige taigawoud. Ongeveer halverwege stop je bij een knusse Finse kota om te genieten van koffie en een klein broodje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel staat de volgende dagexcursie op het programma. De per...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel staat de volgende dagexcursie op het programma. De perfecte manier om de arctische natuur te ontdekken is door op sneeuwschoenen op pad te gaan. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je zonder sneeuwschoenen niet kunt komen en onderweg allerlei weetjes over de Lapse natuur vertellen. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Ruben zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 3 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Husky’s

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond schep je deze ochtend wat extra havermout ...

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond schep je deze ochtend wat extra havermout op, want na het uitgebreide ontbijtbuffet staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Na een uitgebreide instructie van de huskygids ga je op pad met een span husky’s voor een tocht van ca. 8-10km. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Halverwege de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld wat te gaan wandelen door het Winterwonderland, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Diner in Hotel Luostotunturi, noorderlichtvoorspelling door Ruben en eventueel noorderlichtjagen.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, lang...

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten. 
Duur rendierfarm-programma: ca. 4,5 uur.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Bezoek bi...

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Bezoek bijvoorbeeld de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Op vrijdagavond is er een uitgebreid buffet voorzien in het gezellig ingeklede blokhutrestaurant. Vervolgens ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse ...

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden weer op jacht naar het noorderlicht.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar l...

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Ivalo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van het noorderlicht!
Dag 2 Sneeuwscooteren!
Dag 3 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park
Dag 4 Husky’s
Dag 5 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola
Dag 6 Vrije dag in Luosto
Dag 7 Laatste volle dag in Lapland
Dag 8 Tot ziens, Lapland!
Sluit dag tot dag

Excursies

Meer avonturen in Luosto
Er staat je een druk programma te wachten tijdens de rondreis in Fins Lapland! Wij kunnen ons echter voorstellen dat je echt álles wilt meemaken en ook de overgebleven dag(en) wilt invullen. Het boeken van aanvullende excursies en activiteiten kan ter plaatse, via de receptie of in samenspraak met je gids.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Seizoensafsluiter Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, mét noorderlichtgids, 20 mrt '22, v.a. € 1.945 p.p.

  Noorderlicht finale

  noorderlicht-finale-thumb