PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

Een heerlijke vakantie in Zweeds Lapland met het hele gezin

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Welkom in Zweeds Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op je te wachten en word je per bus naar het nabijgelegen Santa Claus Village gebracht, waar je de tijd hebt om alvast een kerstkaartje met een stempel van de kerstman te versturen. Of om rond te kijken in de vele winkeltjes en een foto te maken terwijl je midden op de poolcirkel staat. De kinderen kunnen daarnaast bij de Kerstman op schoot. Een hele ervaring! Aangezien je vroeg bent opgestaan voor de reis naar Lapland, is er ook gelegenheid om (op eigen kosten) te lunchen, voordat je aan de transfer begint naar Kukkolaforsen in Zweeds Lapland. Check-in, welkomstcocktail en uitleg over het programma dat je te wachten staat. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen.

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan rendierboerderij

Bezoek aan rendierboerderij

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijd je met de gids naar de lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder al op je wacht en je alles vertelt over het leven van en met de rendieren. Lunch wordt op de boerderij geserveerd en je maakt een kort ritje van circa 15 minuten op een slee achter een rendier aan, zodat je de kracht van deze imposante dieren kunt ervaren. Aansluitend bezoek je het Sneeuwkasteel in de Finse stad Kemi, hier kun je rustig rondkijken bij de verschillende ijssculpturen gemaakt door Finse kunstenaars. Vervolgens word je per bus teruggebracht naar Kukkolaforsen voor sauna, diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur

 

Dag 3

Dag 3 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Op sneeuwschoenen de wildernis in

Het kan geen kwaad om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te beschikken. Na het ontbijt neemt de gids je op speciale sneeuwschoenen mee de wildernis in. Je zult ervaren hoe u op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en je op plaatsen brengt, die je normaal gesproken lopend niet zou kunnen bereiken. Voor de kids een erg leuke ervaring. Ten eerste om de ouders natuurlijk voor proberen te blijven, maar ook om zo diep mogelijk de bossen in te gaan, zonder weg te zakken in de sneeuw! Onderweg wordt bij kampvuur een outdoorlunch geserveerd. Teruggekomen bij Kukkolaforsen is de sauna al warm gestookt en heb je vanuit de hot tub prachtig uitzicht over de rivier richting Fins Lapland. Vanavond worden er diverse lokale hapjes en een hoofdgerecht in het VIP sauna huis geserveerd en je mag zo lang als je wilt gebruik maken van de sauna en de hot tub. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt je gids de instructies over het besturen van een sneeuwscooter met je door. Het is even wennen maar je zult ervaren dat je het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie hebt. De kinderen gaan in een slee achter de sneeuwscooter van de gids. Je maakt onder begeleiding van een gids een schitterende tocht door wederom Zweden én Finland. Als je het leuk vindt, kun je onderweg de gids helpen bij het aansteken van het kampvuur voor een outdoorlunch. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt alles extra lekker! In de middag ben je weer terug bij Kukkolaforsen waar de sauna al weer voor je is warm gestookt. Diner en overnachting in Kukkolaforsen. 
Duur programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter)

Dag 5

Dag 5 Huskysafari

Huskysafari

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrek je per bus naar de huskyfarm in Finland, waar je kennis maakt met de sledehonden en uitleg krijgt over het reilen en zeilen op de boerderij. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met jou op pad te gaan! Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee terwijl de gids de husky's aanmoedigt en de slede bestuurt. Uiteraard kunnen jij en de kinderen na afloop uitgebreid met de husky's knuffelen. De outdoorlunch vindt plaats op de huskyfarm. In de namiddag is het uiteraard tijd voor de sauna alvorens je mag aanschuiven voor een heerlijk diner. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 3 uur (inclusief transfers en lunch)

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je tijd ter vrije besteding. Wellicht wil je je opgeven voor de optionele excursie naar de Polar Explorer Icebreaker. Tijdens de 3 uur durende cruise krijg je een rondleiding door o.a. de machinekamer en bezoek je de kapitein op de brug. Het geluid van het kraken van het ijs zul je nooit meer vergeten. Evenals het ronddobberen in een speciaal drijfpak in een wak achter de boot! Einde van de dag hoor je verhalen achter de sauna traditie en uiteraard kun je daarna genieten van een traditioneel sauna bezoek. Diner en overnachting in Kukkolaforsen.

Dag 7

Dag 7 Zelfgevangen witvis eten

Zelfgevangen witvis eten

Na het ontbijt ga je samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is de langste rivier van Europa waar witvis en zalm voorkomen en dus een unieke plek om te (ijs)vissen! Zelfs in de winter is de rivier maar deels bevroren en dit geeft unieke plaatjes van ijsschotsen en woeste stroomversnellingen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis voor de lunch vangen? Kukkolaforsen staat bekend om de speciale manier van witvis grillen. De vis wordt eerst aan een stok geregen en boven open vuur gegrild. De houten rook-kota, één van de oudste gebouwen van het dorp, dateert uit de 18e eeuw. Tijdens het grillen van de vis kom je alles te weten over de manier van bereiden van de vis en de vistraditie van het dorp. De vis wordt opgediend met het typisch Zweedse 'tunnbröd' (letterlijk vertaald dun brood) en 'sima', een lokaal gebrouwen zoet drankje met citroen en bruine suiker. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan transfer naar het vliegveld van Rovaniemi voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: