Verantwoord reizen

Verantwoord reizen

Verantwoord op reis met Voigt Travel

Photo

Eline van Dam: Duurzaamheidscoördinator Voigt Travel

"Rekening houden tijdens het reizen met de natuur, cultuur en lokale economie is leuk en belangrijk."

"Voigt Travel wil met haar rondreizen naar het Pure Noorden de verwachtingen van reizigers overtreffen. De beeldschone natuur, de rijke cultuur, de vriendelijke locals en de goede contacten die wij hebben, dragen grotendeels bij aan deze missie. Om reizigers nu en in de toekomst te kunnen blijven verrassen, is het belangrijk dat de natuur, cultuur en de goede connecties behouden blijven. Daarom willen we de impact van onze reizen op de samenleving en het klimaat zo veel mogelijk beperken."


Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

 

Hoe doen wij dat?

Om de impact van onze reizen zo veel mogelijk te beperken, nemen wij, samen met Reisbrancheorganisatie ANVR steeds verdere stappen om met respect voor milieu, mensen, natuur en cultuur aan een duurzamere toekomst van vakanties te werken. Er wordt gewerkt vanuit enkele verantwoordelijkheidscriteria. Deze criteria zijn gevormd aan de hand van de People Planet Profit – formule, opgesteld door John Elkington in 1994. Je vindt ze hier:  

 

 

Kiezen voor ‘groene’ bestemmingen

Noord-Europa is een voorloper op gebied van duurzaam leven en reizen. Voigt Travel vindt het een voorrecht om reizigers naar landen als IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Schotland te brengen. Het belang om goed te zorgen voor natuur, dier en mens is in deze landen een vanzelfsprekende zaak. De lat op gebied van dierenwelzijn ligt hoog, beschadiging aan de natuur wordt zoveel mogelijk vermeden.

 

Steunen van de lokale economie

Voigt Travel werkt enkel samen met lokale en regionale accommodaties en excursieaanbieders. Op deze manier komt het geld dat reizigers besteden aan onze reizen direct terecht bij de lokale bevolking. Door deze krimpende gebieden te steunen, en in eerste instantie deze lokale economieën op te laten bloeien, dragen we bij aan de werkgelegenheid. Kleinschalige accommodaties en excursieaanbieders dragen ten slotte bij aan onze missie om verwachtingen te overtreffen. Als reiziger logeer je als het ware bij de locals thuis en tijdens excursies leg je makkelijk contact met de gids. Wij vinden het belangrijk dat reizigers, naast met mooie ervaringen, ook naar huis gaan met inspirerende inzichten.

 

Bevorderen van detourism

Voigt Travel kiest bewust voor bestemmingen waar nog weinig toeristen komen. We geloven in unieke ervaringen en vinden het een mooie uitdaging om deze onbekende bestemmingen bij het juiste publiek aan te bevelen. Op deze manier dragen we bij aan een win-winsituatie: we brengen reizigers die graag van het gebaande pad gaan naar de juiste plek, we zorgen voor werkgelegenheid in het toerisme op plekken waar eerder geen werk te vinden was en we voorkomen massatoerisme. Door ons specifiek te richten op een kleine doelgroep voorkomen we bovendien dat onze bestemmingen platgelopen worden.

 

Klimaatneutrale excursies aanbieden

Voigt Travel biedt reizigers een ruime keuze aan excursies aan waarbij weinig tot geen CO2-uitstoot vrijkomt. In de zomer kunnen reizigers op al onze bestemmingen hiken, kanoën en fietsen en in de winter promoten wij sneeuwschoenwandelingen, langlauftochten en noorderlichtjachten met rendiersledes.

 

Rechtstreekse vluchten

In plaats van bestaande vluchten waarbij moet worden overgestapt, biedt Voigt Travel waar mogelijk eigen rechtstreekse vluchten aan. Op deze manier verhogen we het reiscomfort en verlagen wij de CO2-uitstoot die vrijkomt bij een extra keer overstappen. In de zomer bieden wij rechtstreekse vluchten aan van Rotterdam The Hague Airport naar het Zweedse Skellefteå, het Finse Rovaniemi en het IJslandse Akureyri. In de winter kun je met Voigt Travel rechtstreeks naar maar liefst vier Finse bestemmingen, één Zweedse en één Noorse bestemming vliegen. We werken bovendien samen met luchtvaartmaatschappijen die bewust bezig zijn met CO2-uitstoot compenseren en CO2-uitstoot verminderen, namelijk KLM en Transavia. Voigt Travel is momenteel bezig met het ontwikkelen van een CO2-compensatiebeleid.

 

Stap voor stap groener

Voigt Travel heeft een speciaal duurzaam reisteam, genaamd 'team green', opgericht. Dit team zet zich in om Voigt Travel stap voor stap 'groener' te laten worden en om reizen naar het Pure Noorden nóg verantwoorder te maken. Ze bezoeken workshops, praten met professionals, lezen zich in en verdiepen zich in onderzoeken, initiatieven en innovaties welke duurzaam reizen stimuleren. Op kantoor scheiden we plastic afval en papier, stimuleren we onze magazines online te bekijken, drukken we onze reispapieren af op papier met een verantwoorde herkomst (FSC). De komende tijd staan er nog veel meer duurzame projecten op de planning.

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel