PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Nellim Kids

Verblijf met het hele gezin in prachtige Log Suites in Nellim

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Wildernis Hotel Nellim. Check-in en gelegenheid om alvast een beetje de omgeving te verkennen. Je maakt kennis met de gids en krijgt alle informatie over het uitgebreide programma deze week. Diner en overnachting in Nellim.

Dag 2

Dag 2 Wildernisdag en ijsvissen

Wildernisdag en ijsvissen

Na het ontbijt ga je onder leiding van een gids de arctische wildernis in. Je gaat in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter, een mooie tocht maken door de wildernis van Nellim. Onderweg wordt een kampvuur gemaakt en leert de gids je enkele basis wildernis-vaardigheden gevolgd door lunch bij het kampvuur. Ook ga je ijsvissen! Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar…. Wie vangt de eerste vis? Diner en overnachting in Nellim.
Duur programma: ca. 3-4 uur

Dag 3

Dag 3 Het leven op de rendierboerderij

Het leven op de rendierboerderij

Je doet je eerst tegoed aan het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet en hebt de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch vertrek je per transferbus naar een typisch Lapse rendierfarm waar je alles leert over de rendieren en het leven van de rendierhouders. Rendierhouderij is een van de belangrijkste middelen van bestaan in deze contreien en natuurlijk wil je kennis maken met deze bijzondere dieren en meer horen over de manier waarop ze gehouden worden. Diner en overnachting in Nellim.
Duur programma: 2 uur

Dag 4

Dag 4 Huskytocht

Huskytocht

Vandaag word je opgewacht door een groep enthousiaste huskyhonden die staan te popelen om samen met jou een prachtige sledetocht te gaan maken. De gids vertelt je alles over de honden en start met een uitleg hoe je de slede moet besturen en hoe je kunt remmen. Een unieke tocht die je niet snel zult vergeten! Onderweg worden natuurlijk fotostops gemaakt en kun je even pauzeren en genieten van een warm drankje en een versnapering. Eén volwassene stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen met 1 of 2 kinderen voor zich. Onderweg is er gelegenheid om van plek te wisselen. Na de safari hebben de kinderen nog tijd om met de husky’s te knuffelen terwijl je de mooiste plaatjes voor in het fotoalbum schiet. Lunch, diner en overnachting in Nellim.
Duur huskyprogramma: ca. 3 uur (incl. introductie/ bezoek farm, ca. 1,5 uur op de slede)

Dag 5

Dag 5 Langlaufen en sneeuwschoenwandelen

Langlaufen en sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt ga je iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft je eerst alle uitleg over het gebruik van langlaufski's en de juiste techniek om je soepel door de sneeuw voort te bewegen. Vervolgens maak je met de gids een prachtige tocht door de bossen rond Nellim. In de middag ga je samen met de gids de arctische wildernis in, op sneeuwschoenen. Eerst krijg je een gedegen instructie over hoe je de sneeuwschoenen en stokken het beste kunt gebruiken. Je zult zien dat het veel makkelijker is dan je denkt. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids je van alles over de natuur. Wedden dat de kids voorop lopen! Lunch, diner en overnachting in Nellim.
Duur langlaufen: ca. 2 uur
Duur sneeuwschoenwandelen: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscootertocht

Sneeuwscootertocht

Houd je van snelheid en avontuur? Dan kun je vandaag je hart ophalen, want je gaat namelijk een sensationele sneeuwscootersafari maken! Na een duidelijke instructie over hoe je deze machine moet bedienen, begin je aan de tocht. Je zit met 2 personen op 1 sneeuwscooter (de kinderen nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids). Indien je je eigen sneeuwscooter wenst, kan dat tegen een bijbetaling (op te geven bij boeking). Je verkent de mooie omgeving van Nellim en rijdt over bevroren meren. Rond het middaguur is het tijd om op te warmen en wordt er lunch geserveerd bij het kampvuur. In de middag ben je weer terug in Nellim waar je lekker kunt relaxen. Diner en overnachting in Nellim.
Duur sneeuwscootertocht: ca. 3-4 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag en noorderlicht jagen

Vrije dag en noorderlicht jagen

Vandaag heb je een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om nog eens te gaan langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Je kunt ook een extra excursie bij boeken via de receptie van Wildernis Hotel Nellim. Wat dacht je van een bezoek aan het Siida Museum in Inari, het centrum van de Sami cultuur? De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van Lapland en in dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis en de cultuur van dit volk en welke tradities nog steeds in ere worden gehouden. De excursie is ter plaatse te reserveren. Na het diner is het tijd om naar Aurora Camp te gaan, een speciale plek die er helemaal op is ingericht om comfortabel het noorderlicht te spotten. Je wordt er in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter naartoe gebracht. Onder het genot van een warm drankje vertelt de gids bij een kampvuur over het leven boven de poolcirkel. Hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel. Lunch, diner en overnachting in Nellim.
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na alweer het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet is er de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: