PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

Gezinsreis naar het gezellige noordwesten van Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

De reis begint met een rechtstreekse vlucht naar Kittilä in Fins Lapland en transfer naar het centrum van Äkäslompolo. Aangezien de check-in vanaf 16.00 uur is, biedt Voigt Travel als extra service de mogelijkheid om tot die tijd je spullen op te bergen in een aparte ruimte van restaurant Rouhe, gelegen in het centrum van Äkäslompolo. Je kunt hier tevens lunchen (op eigen kosten) en alvast wat eerste boodschappen doen in de supermarkt, die op loopafstand van het restaurant ligt. Tevens is er WiFi aanwezig in het restaurant. Zodra de huisjes gereed zijn voor check-in, word je weer door de bus en gids opgehaald. De kinderen willen vast even lekker in de sneeuw spelen, er ligt recht voor het huisje meer dan genoeg sneeuw om lekker in te rollen! Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. 

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoensafari

Sneeuwschoensafari

Wakker worden in winterwonderland®, dat is genieten! Je start deze dag met een van de oudste middelen van vervoer in het gebied ten noorden van de poolcirkel: de sneeuwschoenen. Uiteraard krijg je eerst instructies en na een beetje oefenen zul je zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Je zult merken dat je met deze speciale 'tennisrackets' zelfs door diepe sneeuw kunt wandelen en met de gids trek je door de bossen en heuvels rondom Äkäslompolo. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Äkäslompolo of Villa Armas bungalows. 
Duur programma: ca. 1,5 uur

Dag 3

Dag 3 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. Kinderen t/m 14 jaar nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter. Je rijdt deels door besneeuwde bossen en over open vlakten. Halverwege stop je om foto’s te kunnen maken en kun je van bestuurder wisselen. De rest van de dag heb je wederom ter vrije besteding. Wellicht wil je gaan skiën; met 63 pistes en 29 skiliften is het Ylläs-gebied waar Äkäslompolo onderdeel van uitmaakt, het grootste skigebied van Fins Lapland. De bergen zijn natuurlijk niet zo hoog als in bijvoorbeeld de Alpen, maar de pistes zijn er heerlijk rustig en doordat er geen wachtrijen bij de skiliften voorkomen, ben je ook zo weer boven. Misschien willen de kinderen op les? In Lapland zijn korte lessen van 1,5 uur mogelijk die prima binnen het programma passen (ter plaatse te regelen nadat je je definitieve weekprogramma hebt gekregen). Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. 
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per scooter)

Dag 4

Dag 4 Bezoek aan Lainio Snow Village

Bezoek aan Lainio Snow Village

In de ochtend word je opgehaald voor de bustransfer naar Lainio Snow Village; een meesterwerk op het gebied van sneeuw en ijs. Tijdens de rondleiding bezichtig je niet alleen de kamers in het hotelgedeelte, met bedden van ijs en rendierhuiden, maar ook het ijsrestaurant en de ijsbar. De gids vertelt je alles over het bouwen van Snow Village en hoe men het ijs uit de rivier haalt en bewaart. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. 
Duur programma: ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Je brengt een bezoek aan de rendierfarm van rendierhouder Sami en zijn familie (transfer ca. 70 km) waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroeger tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. Ook mag je proberen een rendier met een lasso te vangen en maak je een korte tocht van ca. een kilometer op een slede, voortgetrokken door een rendier. Rendieren zijn statige dieren en je zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Bij het kampvuur krijg je nog een warm drankje met koekjes aangeboden. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo. 
Duur programma: ca. 3,5 uur 

Dag 6

Dag 6 Bezoek aan huskyfarm en mooie tocht

Bezoek aan huskyfarm en mooie tocht

Vandaag is het een span dolenthousiaste husky’s waarmee je op pad gaat! Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! De honden vinden het heerlijk om aangehaald te worden en je schiet hier vast de mooiste plaatjes van je kinderen met de husky’s. Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken! In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houd je de slee in bedwang en door je gewicht te verplaatsen op de glijders kun je meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en kun je even uitrusten en genieten van het landschap. De kinderen nemen plaats in de slede. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Aan het einde van de tocht krijg je in een Lapse hut een warm drankje met koekjes aangeboden. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo.
Duur programma: ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan kun je deze altijd bijboeken via de receptie. Een ochtend sleeën en in de middag een spelletje spelen rondom de openhaard behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. 
Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de besneeuwde bossen en heuvels, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat je met de transfer naar het vliegveld gaat voor je vlucht terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: