PRINT PAGINA

Sneeuwscooteravontuur Iso Syöte

Op een eigen sneeuwscooter door de wildernis van Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Iso Syöte. Je checkt in en krijgt uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat, passen van de thermo-overall, diner en overnachting.

Dag 2

Dag 2 Door Winterwonderland op sneeuwschoenen

Door Winterwonderland op sneeuwschoenen

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet krijg je meer informatie over Fins Lapland, de locatie waar je verblijft en het programma voor deze week. Als je wilt kun je de omgeving alvast gaan verkennen en foto's maken van het geweldige panorama om je heen. In de middag ga je 'off road' tijdens een sneeuwschoenwandeling onder leiding van een ervaren gids die je uiteraard de mooiste plekjes laat zien. Diner en overnachting in Iso Syöte.
​Duur programma: ca. 2- 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Met een stepslede de berg af

Met een stepslede de berg af

Een typisch Finse manier van voortbewegen wanneer sneeuw de paden bedekt; per kicksledge. Kicksledges zijn erg leuk om de heuvel af te glijden en weer omhoog te 'trappen' met één been terwijl het andere op één zweefvliegtuig staat om de greep vast te houden, de beweging is vergelijkbaar met het Nederlandse steppen. Het kost je wat energie en actie, maar je zult ongetwijfeld plezier hebben op de Iso Syöte-heuveltop. Je inspanningen worden beloond bij de kota waar het kampvuur wordt gemaakt en warm drankje en snack worden geserveerd. Diner en overnachting in Iso Syöte.
​Duur programma: ca. 2 uur 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootertocht en overnachting in de wildernis

Sneeuwscootertocht en overnachting in de wildernis

Na het ontbijt vertrek je met je rugzak met toiletartikelen en andere benodigdheden naar het startpunt van de 2-daagse sneeuwscootersafari. Na een uitgebreide uitleg ga je samen met de gids op pad, je bestuurt ieder een eigen sneeuwscooter. Geniet onderweg van de mooie omgeving. Je stopt voor een lunch rond het kampvuur en rond 15.00 uur arriveer je bij de wildernishut. Je verzorgt eerst de honden, daarna help je mee bij het warm stoken van de sauna en de bereiding van het eten. Heerlijk om daarna de spieren op te warmen en te ontspannen in de sauna, lekker te eten en na te praten bij het vuur. Deze avond zul je niet snel vergeten! Overnachting in een wildernishut.
1 persoon per sneeuwscooter

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscooteren terug naar het hotel

Sneeuwscooteren terug naar het hotel

Vandaag is het opnieuw een enerverende dag. Eerst nog een goed ontbijt in de wildernishut en kunnen de motoren van de sneeuwscooters weer worden gestart. Via een andere route keer je terug naar Hotel Iso Syöte. Onderweg geniet je uiteraard weer van een heerlijke lunch. Diner en overnachting in Iso Syöte.
1 persoon per sneeuwscooter

Dag 6

Dag 6 Bezoek aan de huskyfarm en huskysafari

Bezoek aan de huskyfarm en huskysafari

Na het sneeuwscooteravontuur staat het volgende hoogtepunt op het programma: je maakt vandaag kennis met de huskyhonden! De dieren staan al te popelen om jou mee de bossen in te nemen. Na een korte uitleg ben je klaar om te gaan. Tijdens de tocht ervaar je de stilte en suis je met de slee over de sneeuw. Bij terugkomst is er natuurlijk ook tijd om te husky's nog te knuffelen. Diner en overnachting in Iso Syöte. 
​Duur programma: ca. 2-2,5 uur (2 personen per slede)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Deze dag is vrij te besteden. Tijdens je verblijf heb je vast al de mogelijkheden bekeken. Misschien wil je nog een mooie safari maken, een bezoek aan de rendierfarm brengen of ga je liever skiën? Je kunt ook op eigen gelegenheid op pad, tenslotte heb je nu al flink wat ervaring opgedaan! Vanaf Hotel Iso Syöte kun je ook fantastisch (sneeuwschoen)wandelen of langlaufen. Diner en overnachting in Iso Syöte.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: