PRINT PAGINA

Husky- en sneeuwavontuur Salla

Met husky's door de wondere winterse wereld in Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar de Sallatunturin Tuvat bungalows. Je krijgt een lichte welkomstlunch en infomeeting in het Salla Rendierpark. Er wordt een uitleg gegeven over wat je deze week te wachten staat en past de thermo overall. Deze kun je de hele week gebruiken. Vervolgens ga je naar de accommodatie om in te checken. Diner en overnachting in Sallatunturin Tuvat.

Dag 2

Dag 2 Onvergetelijke eerste dag met husky's

Onvergetelijke eerste dag met husky's

Je maakt kennis met één van de meest typische Lapse middelen van vervoer, de huskyslee. Je ontmoet de husky's en de gids vertelt je alles hoe de honden worden getraind en naar welke commando´s ze wel en niet luisteren. Je kunt ze rustig aanhalen en zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Dan wordt het sein voor vertrek gegeven. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken. In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houd je de slee in bedwang en door je gewicht te verplaatsen op de glijders kun je meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en kun je even uitrusten en genieten van het landschap, zittend in de slede. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maak je stops onderweg om foto´s te maken, koffie te drinken en even uit te blazen. Halverwege de tocht is er een uitgebreide lunchpauze. De honden worden verzorgd en terwijl ze uitrusten kun je genieten van een heerlijke lunch bij het houtvuur. In de middag keer je weer terug naar Salla.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)

Dag 3

Dag 3 Nog een dag op pad met sledehonden

Nog een dag op pad met sledehonden

Zorg dat je goed ontbijt want vandaag ga je nog zo'n heerlijke lange dag weg met de huskyslee en rennen, dat is wat ze willen! Omdat je gisteren al hebt geoefend, zul je vandaag meer ontspannen op de slee kunnen staan en maak je vast nog meer kilometers. Onderweg is er lunch bij het vuur. Laat in de middag kom je weer terug in Salla.
Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)

Dag 4

Dag 4 Dit keer een rendier voor de slee

Dit keer een rendier voor de slee

Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroegere tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het uw beurt! Je krijgt een authentieke rendierslee en je ´eigen´ rendier. Je leert hoe je de dieren moet inspannen en dan ga je op weg. Rendieren zijn statige dieren met veel kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en je het gevoel hebt de controle over de slee te hebben, kun je genieten van het landschap dat aan je voorbijtrekt. Natuurlijk krijg je een lichte lunch in de buitenlucht bij een houtvuur.
Duur programma: ca. 3 uur (1 persoon per slee)

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een mooie sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. De gids verzorgt de koffiestop en daarna kun je wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je tijd voor jezelf. Het is een optie om de skipistes op de Sallatunturi te gaan verkennen. Dat kan op ski's of een snowboard maar ook per slee: er is een fantastische sledehelling. Wie terug de stilte in wil, kiest voor sneeuwschoenen of langlaufski's huren en gaat zelf een tocht maken, routes genoeg!
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Sneeuwschoenwandelen en ijsvissen

Opnieuw maak je kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoen. Het lijkt moeilijk, die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! Gelukkig is er ook tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte. Je komt uit op een meer waar je je geluk kunt beproeven met ijsvissen. Gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Benieuwd hoe groot de vangst zal zijn! 's Avonds sluit je de dag in stijl af met een Laps specialiteiten diner in een traditioneel Kota restaurant.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf de dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Bind bijvoorbeeld de ski's onder en ga skiën in Salla. Je kunt deze altijd bijboeken via de receptie.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvels van Salla, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat je met de transfer naar het vliegveld gaat voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: