PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Apukka

Finse wildernis in een modern jasje

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland

Welkom in Lapland

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vanuit Amsterdam naar Rovaniemi, gelegen op de poolcirkel. Nadat je je bagage hebt verzameld, word je opgewacht door een gids van Apukka Resort en zal je naar het verblijf brengen. Je schuift gelijk aan voor een lekkere lunch in restaurant Aitta, gebouwd van 100 jaar oude boomstammen. Diner en overnachting in Apukka Resort.

Dag 2

Dag 2 In de voetsporen van de Bigfoot

In de voetsporen van de Bigfoot

Huomenta – goedemorgen! Na een overheerlijk ontbijt bind je de sneeuwschoenen onder. Je trekt de arctische natuur rondom Apukka in onderweg geniet je van de oorverdovende stilte, je hoort alleen nog het gekraak van de sneeuw. Door het lage tempo is er voldoende tijd om foto’s te maken en de gids neemt je door middel van verhalen terug in de tijd. Hij vertelt meer over de oude manier van leven en leert je hoe je een kampvuur maakt. Voordat je weer terugkeert drink je nog een warm drankje rondom je eigen vuur. Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort.
Duur programma: ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 De wildernis in per sneeuwscooter

De wildernis in per sneeuwscooter

Ben jij vandaag klaar om wat verder het Winterwonderland in te gaan? Sneeuwscooters kunnen je naar adembenemende plaatsen brengen en dit is wat jij vandaag ook gaat doen. Na een korte instructie stap je op de sneeuwscooter. In het begin voelt het besturen nog wat onwennig, maar dat verdwijnt snel en heb je onderweg de tijd om de prachtige, besneeuwde landschappen te aanschouwen. Om op te warmen stop je voor een warm drankje en op de terugweg kun je wisselen van bestuurder. Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort. 
Duur programma: ca. 2,5 uur 

Dag 4

Dag 4 Op avontuur met de rendieren

Op avontuur met de rendieren

Maak een reis terug de geschiedenis in terwijl je ontspant op een slede die wordt voortgetrokken door een rendier. Deze traditionele, arctische manier van transport stelt je in staat om de rust en puurheid van de Lapse natuur om je heen te ervaren. In een rustig tempo leiden de rendieren je naar een charmante Lapse hut in de wildernis. Je geniet van een warm drankje en snack en de rendierhouder vertelt je meer over het leven van de rendieren en rendierhouders in Fins Lapland. Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Op zoek naar het noorderlicht met husky’s

Op zoek naar het noorderlicht met husky’s

Overdag heb je tijd voor jezelf. Kies je voor een optionele sneeuwscootersafari of ga je liever zelf de natuur in? Gedurende de hele week kun je gratis gebruik maken van fatbikes (mountainbikes met brede banden), sneeuwschoenen en traditionele ski’s. In de avond ontmoet je de husky’s, die kunnen niet wachten om weer te mogen rennen! Je neemt plaats op de slede die door de gids wordt bestuurd, zodat jij onderweg kunt genieten van het sprookjeslandschap en wie weet het noorderlicht?! Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort. 
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 6

Dag 6 IJsvissen als een echte Fin

IJsvissen als een echte Fin

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Finnen de soms zware, donkere winterdagen doorkomen? Het antwoord is simpel: ze gaan ijsvissen! Eenmaal op het bevroren meer wordt er een gat geboord, hengeltje uit en wachten maar. Er wordt natuurlijk ook gezorgd voor een kampvuur en drankjes om warm te blijven. Vang jij vandaag een vis? Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort. 
Duur programma: ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Diner bij het kampvuur

Diner bij het kampvuur

Vandaag heb je een vrije dag. Kies je voor ontspanning of liever een optionele huskysafari waar je zelf de slede bestuurt? In de namiddag schuif je aan voor een heerlijke maaltijd buiten bij het kampvuur. Het eten wordt op het kampvuur bereid, iets wat de Finnen zelf ook graag doen. Alles smaakt extra lekker door het rokerige vuur en je zult zien dat elektriciteit niet altijd nodig is! Lunch, diner en overnachting in Apukka Resort.
Duur programma: ca. 3,5 uur

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland

Tot ziens, Lapland

Aan ieder moois komt een eind. Zo ook aan dit prachtige, arctische avontuur. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en met een koffer vol herinneringen stap je het vliegtuig in. Je zult nog heimwee krijgen naar deze bijzondere plek!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: