PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Arctic Circle

Beleef de wildernis van Fins Lapland tijdens een verblijf in een wildernisresort

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en gelegen op de Poolcirkel! Na aankomst rijd je per transfer naar het safarihuis waar je je thermo overall kunt passen. Deze kun je de hele week gebruiken. Vervolgens word je naar Arctic Circle Wildernis Resort gebracht, waar de lunch al klaar staat om je in stijl welkom te heten. In de middag kun je de omgeving verkennen. Het resort ligt midden in de bossen, waardoor er in de directe omgeving al mooie tochten te maken zijn. Diner en overnachting in Arctic Circle Lodge. 

Dag 2

Dag 2 Huskysafari door de bossen

Huskysafari door de bossen

Ben je vandaag al klaar voor je eerste avontuur? Je gaat namelijk gelijk op pad met de husky's, die al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de een zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Na een tocht van circa 5 km kom je terug bij de huskyfarm om verhalen over de husky's te horen en geniet je van een warme drank bij het kampvuur. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. 
​Duur programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag geniet je eerst van een heerlijk ontbijt en bedenk je hoe je je dag gaat indelen. Het verblijf is natuurlijk een heerlijke plek om tijd door te brengen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk. Ga mee naar het Ounasvaara-gebied om te langlaufen door de besneeuwde bossen of leer jij liever van een professionele gids hoe je moet ijsvissen? Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari

Sneeuwscootersafari

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bossen en over uitgestrekte vlakten. Je rijdt met twee personen op een sneeuwscooter en onderweg wordt er gestopt zodat je van plaats kunnen wisselen. Tijdens de stop geniet je van een warme drank en de prachtige omgeving. Je bent weer warm genoeg om de sneeuwscootertocht te vervolgen! Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Dineren in een traditionele kota

Dineren in een traditionele kota

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Trek je er op uit op de sneeuwschoenen of heb je een andere activiteit in gedachten? In de omgeving zijn tal van mogelijkheden, maar ook kun je een dagje heerlijk ontspannen of wellicht een keer de sauna induiken. In de avond maak je je op voor een speciaal diner in een traditionele kota. De kota is gelegen langs een stromende rivier in een prachtig oud naaldbos. Terwijl je geniet van het voorgerecht zie je hoe het hoofdgerecht, gebakken zalm, wordt bereid bij het open vuur. Na een heerlijk diner kun je een avondwandeling maken, houd de lucht in de gaten, want wie weet spot je het magische noorderlicht! Lunch en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.

Dag 6

Dag 6 Op pad met de rendieren

Op pad met de rendieren

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om je op te maken voor voor een bezoek aan de rendieren. De rendierhouderstaat je al op te wachten en vertelt je over het leven van en met de rendieren en hoe je deze arctische dieren moet behandelen. Vervolgens neem je plaats in de slee achter het rendier en de rendierhouder neemt je mee voor een tocht, Onspan, geniet van de witte wereld om je heen en luister naar de geluiden van de natuur. Bij terugkomst mag je proberen een houten rendier te vangen met een lasso en de rendieren voeren met iets lekkers. Je geniet van een warm drankje en snack in een Lapse kota, voordat we weer teruggaan naar het Arctic Circle Wildernis Resort. Lunch, diner en overnachting in het Arctic Circle Wildernis Resort.
​Duur dagprogramma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je de dag naar wens invullen en zo deze mooie week naar eigen smaak afsluiten. Wil je nog een keer op pad met de husky's? Of een wandeling op sneeuwschoenen maken door het winter wonderland? Ook kun je natuurlijk de langlauflatten onder binden en een mooie tocht in de omgeving maken. De liefhebber kan ook kun je nog een bezoekje brengen aan de kerstman die je met open armen ontvangt op zijn kantoor in Rovaniemi. Mogelijkheden te over, de keuze is aan jou. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan ga je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam. Tot ziens, Lapland!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: