PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Arctic Circle

Beleef de wildernis van Fins Lapland tijdens een verblijf in een wildernisresort

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en gelegen op de Poolcirkel! Na aankomst rijd je per transfer naar het safarihuis waar je je thermo overall kunt passen. Deze kun je de hele week gebruiken. Vervolgens word je naar Arctic Circle Wildernis Resort gebracht, waar de lunch al klaar staat om je in stijl welkom te heten. In de middag kun je de omgeving verkennen. Er zijn gedurende de week sneeuwschoenen en langlaufski's waar je gebruik van kunt maken. He resort ligt middenin de bossen, waardoor er in de directe omgeving al mooie tochten te maken zijn. Diner en overnachting in Arctic Circle Lodge. 

Dag 2

Dag 2 Huskysafari door de bossen

Huskysafari door de bossen

Ben je vandaag al klaar voor je eerste avontuur? Je gaat namelijk gelijk op pad met de husky's, die al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de een zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Na een tocht van circa 5 km kom je terug bij de huskyfarm en kun je nog knuffelen en foto's maken met de honden. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort. 
​Duur programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Op pad met de rendieren en traditioneel Kota diner

Op pad met de rendieren en traditioneel Kota diner

Na een heerlijk ontbijt word je met een transfer naar een lokale rendierboerderij gebracht, waar de rendierhouder al op je staat te wachten. Hij vertelt je over het leven van en met de rendieren en er is alle gelegenheid om uitgebreid foto's te maken en de rendieren te voeren. Vervolgens neem je plaats in de slee achter het rendier en de rendierhouder neemt je mee voor een tocht van zo'n 3 kilometer door het diepe bos en geniet je van een warm drankje en snack in een Lapse kota. De lunch geniet je terug bij Artic Circle en voor de avond staat er een traditioneel Kota diner op het programma. Geniet van lokale lekkernijen in een authentieke Kota. Overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
​Duur dagprogramma: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari met outdoorlunch en riverside sauna

Sneeuwscootersafari met outdoorlunch en riverside sauna

Na een gedegen instructie stap je op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht door besneeuwde bossen en over uitgestrekte vlakten. Je rijd met twee personen op een sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat je van plaats kunnen wisselen. De lunch wordt vandaag in de buitenlucht bereid, je bent weer warm genoeg om de sneeuwscootertocht te vervolgen! Bij terugkomst is de traditionele sauna langs de rivier voor je opgestookt, tijd voor wat ontspanning na een heerlijke dag in de buitenlucht. Diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur programma: ca. 5 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandeling onder de sterrenhemel

Sneeuwschoenwandeling onder de sterrenhemel

Vandaag kies je zelf hoe je je dag wilt indelen. Het verblijf is natuurlijk een heerlijke plek om tijd door te brengen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk. Bezoek bijvoorbeeld een bevroren waterval in Korouoma National Park of ga voor de fotografie expeditie door de wildernis. Bekijk alle mogelijkheden onder het tabblad 'excursies'. In de avond maak je je op voor een speciale wandeling. Met de sneeuwschoenen onder trek je er onder begeleiding van een gids op uit. Geniet van de sterrenhemel en wellicht spot je vanavond wel het noorderlicht. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.

Dag 6

Dag 6 Noorderlicht jagen per sneeuwscooter

Noorderlicht jagen per sneeuwscooter

Vandaag geniet je eerst van een heerlijk ontbijt. Trek je er daarna op uit op de sneeuwschoenen of heb een een andere activiteit in gedachten? In de omgeving zijn tal van mogelijkheden, maar ook kun je een dagje heerlijk ontspannen of wellicht nog een keer de sauna induiken. Vanavond is het tijd om je weer warm aan te kleden voor een nieuw avontuur. Op de sneeuwscooter trek je er op uit op jacht naar het noorderlicht. Heb jij vanavond geluk? Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je de dag naar wens invullen en zo deze mooie week naar eigen smaak afsluiten. Wil je nog een keer op pad met de husky's? Kan ijsvissen niet ontbreken, boek dan een scootersafari met ijsvissen. Ook kun je natuurlijk de langlauflatten onder binden en een mooie tocht in de omgeving maken. De liefhebber kan ook kun je nog een bezoekje brengen aan de kerstman die je met open armen ontvangt op zijn kantoor in Rovaniemi. Mogelijkheden te over, de keuze is aan jou. De meeste activiteiten kun je vooraf bijboeken via Voigt Travel. Lunch, diner en overnachting in Arctic Circle Wildernis Resort.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Aan al het moois in het Pure Noorden komt nu toch echt een einde. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan ga je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam. Tot ziens, Lapland!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: