PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Jeris

Authentieke activiteiten op een prachtige locatie

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een directe vlucht vlieg je vanuti Amsterdam naar Kittilä. Hier staat een transfer klaar die je naar Jeris Hotel & Bungalows brengt. Bij de check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall die je hier goed zult kunnen gebruiken: lekker warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel kunt ontdekken. Lunch, diner en overnachting in Jeris.

Dag 2

Dag 2 Bezoek rendierfarm en noorderlicht avond

Bezoek rendierfarm en noorderlicht avond

Na het ontbijt word je naar de rendierfarm gebracht. Hier vertelt de rendierhouder over het leven van en met de rendieren en je bezoekt een traditionele Lapse boerderij en museum. Alsof je teruggaat in de tijd! Aansluitend maak je nog een ritje van 3 km met de rendierslede, om een gevoel te krijgen hoe het is om met de rendieren op pad te gaan. In de namiddag vertelt een gids je meer over het noorderlicht en de verhalen & mythes er omheen. Leer meer over dit bijzondere fenomeen. Diner en overnachting in Jeris. 
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
Duur middag/avond programma: ca. 1 uur

 

Dag 3

Dag 3 Husky avontuur en diner bij open vuur

Husky avontuur en diner bij open vuur

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet staat er een huskysafari op het programma. Je maakt kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam en de gids laat je de kennels zien waar de honden verblijven. Na een korte instructie is het dan eindelijk zover: je maakt met 2 personen per slee een tocht van ca. 15 km door de besneeuwde bossen. Onderweg geniet je van een adembenemend landschap en de rennende husky’s en je reisgenoot voor je in de slede. Onderweg is er gelegenheid om van plek te wisselen. In de avond is er een heerlijk diner bij open vuur en na het diner komt er een Sami uit de regio langs die een Joiku (Sami zang) zal zingen en meer vertelt over de Sami cultuur. Lunch, diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari met authentiek netvissen

Sneeuwscootersafari met authentiek netvissen

Vandaag is het na het ontbijt tijd om te sneeuwscooteren! Na een korte instructie volg je met 2 personen op één sneeuwscooter de gids door besneeuwde bossen naar een nabijgelegen meer en leer je de technieken van het oude netvissen. Voor de lunch is ook gezorgd, deze wordt namelijk geserveerd bij open vuur. Diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 3-4 uur

Dag 5

Dag 5 Aurora snow shuttle

Aurora snow shuttle

Vandaag heb je de dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling rondom Jeris of duik de Arctic Sauna World in, een toegangspas voor de hele week zit al bij je reis inbegrepen. In de avond staat de Aurora Snow Shuttle voor je klaar. Je zit ontspannen in een verwarmde cabine terwijl een sneeuwscooter je voorttrekt over het meer. Bij het kampvuur gril je je eigen Finse makkara (worstje), iets wat de Finnen ook graag doen en met wat geluk zie jij het noorderlicht aan de hemel verschijnen! Lunch, diner en overnachting in Jeris.
Duur avondprogramma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling en Arctic Sauna World

Sneeuwschoenwandeling en Arctic Sauna World

Neem een stevig ontbijt, want vandaag ga je sneeuwschoenwandelen in Pallas Nationaal Park. Dit prachtige natuurgebied staat bekend om de adembenemende schoonheid, je zult het gauw zelf zien. Je bezoekt het natuurcentrum om meer te leren over de omgeving voordat je een sneeuwschoenwandeling maakt om van de omgeving te genieten. In de avond ervaar je 4 verschillende stijlen van de sauna en leer je meer over de saunagebruiken in de Arctic Sauna World. Lunch, diner en overnachting in Jeris.
Duur dagprogramma: ca. 4 uur
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag en Laps diner

Vrije dag en Laps diner

Na het ontbijt kies je voor je eigen invulling van de dag. Boek bijvoorbeeld nog een laatste optionele excursie of geniet van de faciliteiten van Jeris. Lunch in Jeris of vraag de mogelijkheden voor een lunchpakket als je liever de natuur nog in wilt gaan. ’s Avonds kun je genieten van een speciaal Laps afscheidsdiner aangezien het alweer de laatste avond boven de poolcirkel is. Overnachting in Jeris.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na alweer de laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet, wat zul je Lasse en zijn kookkunsten gaan missen, is er de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: