PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Kiruna

Een week boordevol winterse activiteiten

Dag 1

Dag 1 Welkom in Zweeds Lapland!

Welkom in Zweeds Lapland!

Je reis begint met de rechtstreekse vlucht naar Kiruna in onontdekt Zweeds Lapland. Na het ophalen van je bagage word je naar Camp Ripan gebracht. Verken alvast de omgeving of het kleine centrum van Kiruna, of kom lekker bij van de vlucht in je cabin of in de relaxruimte in het hoofdgebouw. 's Avonds schuif je aan voor een overheerlijk diner in het sfeervolle restaurant met open keuken. 
Overnachting en diner in Camp Ripan.
Transfertijd  luchthaven Kiruna - Camp Ripan: ca. 15 minuten

Dag 2

Dag 2 Huskysafari en noorderlicht met rendierslee

Huskysafari en noorderlicht met rendierslee

Een heerlijke nacht gehad in Zweeds Lapland? Begin de dag met een uitstekend Scandinavisch ontbijtbuffet. Vandaag start je de dag met een huskysafari. Vanaf de slee bewonder je het magische winterse landschap, terwijl je wordt voortgetrokken door een team van dolenthousiaste husky's. Onderweg stop je bij een llávu, een traditionele Sami tipi, voor een warm drankje en een snack rond het kampvuur. Hierna gaat de tocht verder, kijk goed tussen de bomen door, want wie weet spot jij wel een rendier of eland! Na een vrije middag is het tijd voor magie. Stap in de slede achter de rendieren en ga samen met een gids op pad. Je hoort niets anders dan het kraken van de sneeuw wat wordt veroorzaakt door het draven van de rendieren. Nu is het alleen nog wachten tot het noorderlicht aan de hemel verschijnt. Na de tocht mag je de rendieren voeren voordat je in de lavvú rond het kampvuur kan genieten van een traditioneel Sami gerecht. Overnachting in Camp Ripan.
Duur programma: ca. 9,5 uur 
 

Dag 3

Dag 3 Kom tot rust of ontdek nog meer

Kom tot rust of ontdek nog meer

Na de drukke dag van gister staat er vandaag even niks op de planning. Slaap lekker uit en geniet van het Scandinavische ontbijt. Kom tot rust of plan een extra activiteit. Er is nog genoeg te doen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je gaat vervelen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de omgeving of plan een bezoek aan het ijshotel. Tijdens dit bezoek krijg je een rondleiding door het dorp Jukkasjärvi, bewonder je de beroemde ijssculpturen en ontmoet je de Sami gemeenschap.
Diner en overnachting in Camp Ripan.
 

Dag 4

Dag 4 Ontdek de omgeving op sneeuwschoenen of ski's

Ontdek de omgeving op sneeuwschoenen of ski's

Heb je altijd al eens willen sneeuwschoenwandelen of ga je toch liever op ski's? Vandaag mag je de hele dag gebruikmaken van sneeuwschoenen of ski's. Ontdek op eigen gelegenheid de winterse omgeving. Je kan bij Camp Ripan een lunchpakketje bestellen om tijdens jouw tocht mee te nemen, zo kan je de hele dag in winterwonderland doorbrengen.

 

Dag 5

Dag 5 Kook een traditionele Sápmi lunch

Kook een traditionele Sápmi lunch

Wakker worden in de Lapse wildernis blijft een bijzondere ervaring. Je zit waarschijnlijk nog vol van je ontbijt wanneer je begint met het voorbereiden van je lunch. Je brengt vandaag de dag door in Puoltsa, waar je een idee krijgt van de traditionele Sami keuken. Je kookt een traditioneel Sápmi maaltijd, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke producten. Je gaat op open vuur een gáhklu (traditioneel Sami brood) bakken. Je leert hoe je op de Sami manier koffie, kaas en vlees bereidt. Daarnaast zijn er verschillende Sami gerechtjes die je mag proeven. Tijdens het koken en rondom het kampvuur leer je meer over Sami eten, cultuur en hun manier van leven met natuur en dieren. Je wordt weer teruggebracht naar Camp Ripan, waar je deze dag vol lekker eten afsluit met weer een overheerlijke maaltijd.
Diner en overnachting in Camp Ripan.
Duur programma: ca. 5,5 uur

Dag 6

Dag 6 Spa dag

Spa dag

Je mag vandaag twee uur gebruikmaken van de Aurora Spa, stem aan het begin van je verblijf af wanneer je de spa wilt bezoeken. De spa bestaat uit een binnen- en buitenzwembad, waar je omringt door sneeuw kan genieten van de warmte van het water, verschillende soorten sauna's, een relaxruimte en een bar. Je krijgt tijdens je spabezoek een koffiemasker, een scrub en een rustgevend voetenbadje met zout. Ook mag je gebruik maken van een badjas, handdoek, lokaal geproduceerde huid en haarproducten en krijg je thee en fruit. Wil je extra relaxen? Boek dan een ontspannende massage bij.
Overnachting en diner bij Camp Ripan
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 7

Dag 7 Sneeuwscootertocht en ijsvissen

Sneeuwscootertocht en ijsvissen

Vandaag staat er een avontuurlijke dag op de planning. In Noord Zweden is de sneeuwscooter het meest gebruikelijke vervoersmidel in de winter. Je rijdt vanaf Camp Ripan via bevroren meren en besneeuwde bossen naar de bergen. Onderweg stop je om je geluk te beproeven met ijsvissen. Je mag zelf een gat in het ijs boren terwijl je geniet van traditionele fika. Met een beetje geluk vang je een vis! Na de pauze rijden we terug naar Camp Ripan.
Diner en overnachting in Camp Ripan

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna is het toch echt tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Laat je ons weten hoe je vakantie was?
Transfertijd Camp Ripan - luchthaven Kiruna: ca. 15 minuten

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: