PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Nellim

Totaalbeleving Lapland met verblijf in een schitterende accommodatie

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Wildernis Hotel Nellim. Check-in en gelegenheid om alvast een beetje de omgeving te verkennen. Je maakt kennis met de gids en krijgt alle informatie over het uitgebreide programma deze week. 's Avonds schuif je aan voor diner. Overnachting in Nellim.

Dag 2

Dag 2 Het leven op de rendierboerderij

Het leven op de rendierboerderij

Je doet je eerst tegoed aan het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet. Daarna ga je na een korte instructie op de sneeuwscooter naar de rendierfarm. Je zit met 2 personen op 1 sneeuwscooter. Indien je je eigen sneeuwscooter wenst, kan dat tegen een bijbetaling (op te geven bij boeking). De rendierhouderij is één van de belangrijkste middelen van bestaan in deze contreien en natuurlijk wil je kennis maken met deze bijzondere dieren en de manier waarop ze gehouden worden. Je mag de eigenwijze dieren voeren en er wordt vervolgens een traditionele lunch bij kampvuur geserveerd. Vervolgens ga je richting de Russische grens en breng je een bezoek aan de pittoreske Russisch Orthodoxe kerk van Nellim, midden in de bossen. Dit gebied kent een lange en bijzondere geschiedenis en je zult er zeker meer over horen onderweg! Diner en overnachting in Nellim.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 3

Dag 3 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Vandaag word je weer opgewacht. Dit keer door een groep enthousiaste huskyhonden die staan te popelen om samen met jou een prachtige sledetocht te gaan maken. De gids vertelt je alles over de honden en start met een uitleg over hoe je de slede moet besturen en hoe je kunt remmen. De honden zijn getraind en willen niets liever dan rennen, dus je hoeft maar weinig te doen. Het is geweldig om te merken dat de luid blaffende husky's direct stil zijn als ze kunnen rennen. Een unieke tocht die je niet snel zult vergeten! Onderweg worden natuurlijk fotostops gemaakt en kun je even pauzeren om te genieten van een lekker warm drankje en een versnapering. Ook geeft de break de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen, want je maakt per 2 personen gebruik van een huskyslede. Diner en overnachting in Nellim.
Duur huskyprogramma: ca. 2,5 uur (incl. introductie en bezoek huskyfarm, ca. 1,5 uur op de slede)
 

Dag 4

Dag 4 Op langlaufski's door taiga en toendra

Op langlaufski's door taiga en toendra

Neem nog wat extra's van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet want het wordt een sportieve dag. De Finnen hebben het langlaufen met de paplepel ingegoten gekregen en ze willen je graag laten zien waarom ze er zo dol op zijn. Je krijgt een gedegen instructie van een ervaren langlaufer en zodra je de belangrijkste technieken onder de knie hebt, ga je samen op pad voor een prachtige skitocht, dwars door de naaldwouden en veenmoerassen. Wedden dat je helemaal fit en warm terugkeert voor de lunch in het hotel?! In de middag is er vrije tijd. Maak bijvoorbeeld tegen een vergoeding gebruik van de sauna (een dag vooraf aangeven via de receptie) en kun je ontspannen aanschuiven voor het diner! Overnachting in Wildernis Hotel Nellim.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Neem het ervan tijdens het ontbijt want je gaat je flink inspannen vanochtend. Je trekt er namelijk samen met de gids op uit in de bossen op sneeuwschoenen. De wandeling voert je door een prachtig besneeuwd landschap waarbij je afdrukken achterlaat in de vers gevallen sneeuw en geniet van een mooi uitzicht over het Inarimeer en het kleine dorp Nellim. Je bent voor de lunch weer terug in Wildernis Hotel Nellim. Diner en overnachting in Nellim.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Vrije dag en noorderlicht jagen

Vrije dag en noorderlicht jagen

Vandaag heb je een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om nog eens te gaan langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Je kunt ook een extra excursie bij boeken via de receptie van Wildernis Hotel Nellim. Wat dacht je van een bezoek aan het Siida Museum in Inari, het centrum van de Sami cultuur? De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van Lapland en in dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis en de cultuur van dit volk en welke tradities nog steeds in ere worden gehouden. De excursie is ter plaatse te reserveren. Na het diner is het tijd om naar Aurora Camp te gaan, een speciale plek die er helemaal op is ingericht om comfortabel het noorderlicht te spotten. Je wordt er in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter naartoe gebracht. Onder het genot van een warm drankje vertelt de gids bij een kampvuur over het leven boven de poolcirkel. Hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel. Diner en overnachting in Nellim.
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Sneeuwscooteren

Sneeuwscooteren

Houd je van snelheid en avontuur? Dan kun je vandaag je hart ophalen, want je gaat namelijk een sensationele sneeuwscootersafari maken! Na een duidelijke instructie over hoe je deze machine moet bedienen, begin je aan de tocht. Je zit met 2 personen op 1 sneeuwscooter. Indien je je eigen sneeuwscooter wenst, kan dat tegen een bijbetaling (op te geven bij boeking). Je verkent de mooie omgeving van Nellim en rijdt over bevroren meren. Rond het middaguur is het tijd om op te warmen en wordt er lunch geserveerd bij het kampvuur. In de middag ben je weer terug in de lodge waar je lekker kunt relaxen. Diner en overnachting in Nellim.
Duur programma: ca. 4 uur (2 personen per sneeuwscooter)

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: