PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Rovaniemi

Beleef alle avonturen recht op de poolcirkel

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en precies op de poolcirkel gelegen. Nadat je je bagage hebt opgehaald wordt je naar Lapland Hotels Ounasvaara Chalets gebracht. In de middag heb je mooi de tijd om de omgeving te verkennen. Overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscootersafari naar de wildernis

Sneeuwscootersafari naar de wildernis

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd voor wat avontuur. De beste manier om de natuur te verkennen is per sneeuwscooter. Tijdens deze leuke safari ervaar je hoe heerlijk het is om met een sneeuwscooter langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen te rijden. Geniet van het prachtige uitzicht over het rivierdal vanaf de heuveltoppen, een uitzicht om niet meer te vergeten. Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandeling door het witte landschap

Sneeuwschoenwandeling door het witte landschap

Na het heerlijke ontbijt bind je vandaag de sneeuwschoenen onder. Na een korte uitleg neemt de gids je mee de arctische wildernis in en je zult al gauw merken dat het niet zo moeilijk is als dat het lijkt. Vergeet niet om ook om je heen te kijken, de schilderachtige, besneeuwde landschappen zijn adembenemend. Onderweg wordt er gestopt voor een snack en een warm drankje bij het kampvuur, iets wat de Finnen zelf ook graag doen. Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Gebruik je de dag om lekker bij te komen in je eigen chalet of kies je voor een optionele activiteit? Een echte aanrader is de ijsvissafari per sneeuwscooter. Ijsvissen is een echte Finse hobby en de gids leert je alle tips en tricks om je eigen visje te vangen! Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.

Dag 5

Dag 5 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Vandaag ontmoet je de husky’s. Bij aankomst op de huskyfarm staan de honden al enthousiast blaffend op je te wachten, ze kunnen niet wachten om van start te mogen! Na een korte instructie maak je kennis met je hondenteam en zul je merken hoe lief ze zijn. Met de gids trek je in je eigen slede (2 personen/slede) de natuur in. De honden stoppen met blaffen en het enige wat je nog hoort is het gezoef van je slee. Na terugkomst op de huskyfarm neem je plaats rondom het kampvuur om op te warmen en kun je de huskyhouder alle vragen stellen die je wilt. Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.
Duur programma: ca. 2,5 uur

Dag 6

Dag 6 Kennis maken met de rendieren

Kennis maken met de rendieren

Na het ontbijt word je opgehaald om kennis te maken met de bekendste bewoners van Lapland: de rendieren! Je neemt plaats in een slede die wordt voortgetrokken door een rendier, de meest authentieke manier van verplaatsen. Onderweg geniet je van een lekker Fins broodje en een kop koffie rond het kampvuur en vertelt de rendierhouder je verhalen over het fascinerende leven van een rendierhouder en de rendieren. Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.
Duur programma: ca. 2-2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Op de lange latten?

Op de lange latten?

Vandaag kies je zelf voor de invulling van je dag. Bind je vandaag de lange latten onder? De chalets liggen aan de voet van de skiheuvel Ounasvaara, een gezellig skigebied met gegarandeerd adembenemende uitzichten vanaf de top! Diner en overnachting in Lapland Hotel Ounasvaara Chalets.

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

Afscheid nemen van Lapland

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan dit mooie avontuur. Na het lekkere ontbijtbuffet pak je je koffer in en word je terug naar de luchthaven gebracht. Met mooie herinneringen stap je weer in het vliegtuig terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: