PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Torassieppi

Authentiek en ecovriendelijk Lapland hoog boven de poolcirkel

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Torassieppi. Tijdens de check in, krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt. De overalls zul je hier goed kunnen gebruiken: lekker warm aangekleed kun je 's avonds alvast kijken of je het noorderlicht aan de hemel ziet verschijnen. Lunch, diner en overnachting in Torassieppi.

Dag 2

Dag 2 Bezoek aan de rendierfarm en noorderlicht presentatie

Bezoek aan de rendierfarm en noorderlicht presentatie

Huomenta - Goedemorgen in winterwonderland! Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet loop je samen met de gids naar de rendierfarm, waar je kennis maakt met de rendierhouder. Hij neemt je mee op een sledetocht van ca. 3 km, zo ervaar je zelf hoe het leven als rendierhouder is. In de avond leer je meer over het noorderlicht en het onstaan hiervan. De gids vertelt je hoe het noorderlicht ontstaat en hoe jij dit deze week het beste kunt spotten. Diner en overnachting in Torassieppi.
Duur dagprogramma: ca. 3-3,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 1-2 uur
 

Dag 3

Dag 3 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Na het ontbijt kleed je je lekker warm aan, want vandaag staat er een huskysafari op het programma. Je maakt eerst kennis met je eigen enthousiast blaffende hondenteam en na een korte instructie is het aan jou. Je stuurt je hondenteam dor de besneeuwde bossen rondom Torassieppi.Geniet van het teamwork en de prachtige omgeving tijdens de 15km lange rit. Lunch, diner en overnachting in Torassieppi.
Duur ochtendprogramma: ca. 2,5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Lokale lekkernijen en noorderlicht kampvuur

Lokale lekkernijen en noorderlicht kampvuur

In de ochtend kun je heerlijk bijkomen. Na de lunch maak je, samen met een gids, kennis met de smaken van Lapland. De gids vertelt je meer over de Finse eetcultuur en daar hoort het proeven van lokale lekkernijen natuurlijk ook bij! In de avond neemt de gids je mee naar de oever van het meer om een kampvuur te maken. Houd zeker ook een oogje open voor het magische groene licht terwijl je marshmallows roostert bij het knisperende vuur. Lunch en diner in Torassieppi.
Duur middagprogramma: ca. 1,5-2 uur
Duur avondprogramma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootersafari met lunch

Sneeuwscootersafari met lunch

Vandaag staat er wederom een avontuur op het programma: een sneeuwscootersafari! Je neemt met 2 personen plaats op een sneeuwscooter en na een instructie van de gids rijd je achter hem aan de bossen in. Onderweg stop je bij een restaurant om op te warmen en voor een lekkere lunch, na afloop rijd je weer terug naar Torassieppi. Diner en overnachting in Torassieppi.
Duur programma: ca. 5 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen in Pallas Nationaal Park

Sneeuwschoenwandelen in Pallas Nationaal Park

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar Pallas National Park, waar je onder leiding van een gids de arctische wildernis in gaat, op sneeuwschoenen. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids je van alles over de natuur en het National Park. Vanaf de toppen van de fells heb je een werkelijk schitterend uitzicht. Diner en overnachting in Torassieppi.
​Duur programma: ca. 4 uur
 

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kies je zelf wat je wilt gaan doen. Gebruik jij deze dag graag om bij te komen of kies je voor een optionele excursie, zoals bijvoorbeeld ijsvissen? Vraag de gids gerust om de mogelijkheden! Lunch, een speciaal afscheidsdiner en overnachting in Torassieppi.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is het einde van de reis aangebroken. Na een laatste uitgebreid ontbijtbuffet word je met de transfer naar het vliegveld gebracht voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: