PRINT PAGINA

Sneeuwavontuur Ylläshumina

Traditionele accommodatie in Fins Lapland met persoonlijke service

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kittilä en transfer naar Ylläshumina Lodge in Äkäslompolo. Check-in, je krijgt uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat en je kunt de lodge en de omgeving verkennen. Ook pas je de thermo overall. Sauna, diner en overnachting.

Dag 2

Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Op sneeuwschoenen de wildernis in

Na een stevig ontbijt begint de dag met een echte Lapland ervaring: onder begeleiding van een gids maak je een mooie tocht op speciale sneeuwschoenen naar de top van de Kuertunturi heuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Äkäslompolo. Je zult ervaren hoe je op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en je op plaatsen komt, die je normaal lopend niet zou kunnen bereiken. Onderweg wordt er iets kleins te eten geserveerd met een warm drankje. In de middag kun je gebruik maken van de sneeuwschoenen indien je de smaak te pakken hebt. Of geniet van de sauna, een drankje in de gezellige Humina Pub of duik met een goed boek weg bij de open haard. Diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Langlauftocht

Langlauftocht

Een vakantie in Äkäslompolo is niet compleet zonder een mooie langlauftocht door de verse sneeuw! Je krijgt gedurende 1,5 uur les van een gids om zo de eerste kneepjes van het glijden op de lange latten onder de knie te krijgen. Verrassend veel Voigt Travellers vinden het langlaufen zo leuk, dat ze na de les ook zelf nog op pad gaan. Je mag de ski’s nog de hele dag gratis gebruiken. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina Lodge.
Duur langlaufles: 1,5 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland®

Vrije dag in Winterwonderland®

Vandaag kun je de dag indelen zoals je zelf wilt. Misschien wil je een optionele excursie bijboeken uit het weekprogramma van Ylläshumina, zoals een bezoek aan een rendierboerderij. Wil je liever skiën of heb je de smaak te pakken wat betreft het langlaufen? Het nabijgelegen skigebied biedt voldoende uitdaging voor zowel beginners als gevorderde skiërs en ook qua langlaufen zijn de mogelijkheden legio. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina.

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Vandaag maak je kennis met hét vervoersmiddel van Lapland: de sneeuwscooter. Na een korte instructie van de gids, maak je (per twee personen) op een scooter een schitterende tocht van ca. 20 km door de besneeuwde bossen onder begeleiding van de gids. In de middag ben je weer terug in Ylläshumina en is de sauna al weer warm gestookt. Of geniet nog even na van je sneeuwscooteravontuur in de jacuzzi. Diner en overnachting in Ylläshumina.
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per scooter, voor 1 persoonsgebruik geldt er een toeslag)

Dag 6

Dag 6 Huskysafari

Huskysafari

Na het ontbijt word je per bus naar een huskyfarm gebracht, waar enthousiast blaffende honden je al op staan te wachten. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met jou op pad te gaan. Je maakt kennis met je eigen hondenspan van ca. 4 tot 6 husky’s en krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij. Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slede. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander neemt plaats in de slee. Bij kampvuur in een Lapse kota wordt een warm drankje en een snack geserveerd. De middag is ter vrije besteding. Misschien heb je zin om een paar uurtjes te gaan skiën of langlaufen. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina Lodge.
Duur programma: ca. 3,5 uur (incl. transfers, introductie en bezoek huskyfarm, 2 pers/slee)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. Boek eventueel nog een optionele excursie zoals een langere sneeuwscooter- of huskysafari of geniet van de mooie omgeving en de faciliteiten van Ylläshumina. Sauna, diner en overnachting in Ylläshumina.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het overheerlijke Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar de luchthaven van Kittilä, voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: