PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Äkäslompolo

Actieve winterreis in het Noordwesten van Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Jouw reis begint met een rechtstreekse vlucht naar Kittilä in Fins Lapland en transfer naar het centrum van Äkäslompolo. Aangezien je vanaf 16.00 uur kunt inchecken, biedt Voigt Travel als extra service de mogelijkheid om tot die tijd je spullen op te bergen in een aparte ruimte van restaurant Rouhe, gelegen in het centrum van Äkäslompolo. Je kunt hier tevens lunchen (op eigen kosten) en alvast wat eerste boodschappen doen in de supermarkt, die op loopafstand van het restaurant ligt. Tevens is er WiFi aanwezig in het restaurant. Zodra de huisjes gereed zijn voor check-in, word je weer door de bus en gids opgehaald. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.

Dag 2

Dag 2 Introductieles langlaufen

Introductieles langlaufen

Wakker worden in winterwonderland®, dat is genieten! Je start deze dag met een van de oudste middelen van vervoer in het gebied ten noorden van de poolcirkel: de langlaufski. Uiteraard krijg je eerst instructies en na een beetje oefenen zul je zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Al glijdend gaat het steeds beter en trek je door de bossen en heuvels rondom Äkäslompolo. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows. 
Duur programma: ca. 1,5 uur

Dag 3

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Je brengt een bezoek aan de rendierfarm van rendierhouder Sami en zijn familie (transfer ca. 70 km) waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroegere tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. Ook mag je proberen een rendier met een lasso te vangen en maak je een korte tocht van ca. een kilometer op een slede, voortgetrokken door een rendier. Rendieren zijn statige dieren en je zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Bij kampvuur krijg je nog een warm drankje met koekjes aangeboden. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.
Duur programma: ca. 3,5 uur 

Dag 4

Dag 4 Prachtige lange huskytocht

Prachtige lange huskytocht

Vandaag is het een span dolenthousiaste husky’s waarmee je op pad gaat! Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken! In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houd je de slee in bedwang en door je gewicht te verplaatsen op de glijders kun je meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en kun je even uitrusten en genieten van het landschap. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maak je stops onderweg: om foto´s te maken en om lekkere verse koffie te drinken met een warme snack. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.
Duur programma: ca. 4 uur (2 personen per slee)

Dag 5

Dag 5 Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Vandaag heb je ter vrije besteding. Wellicht wil je gaan skiën; met 63 pistes en 29 skiliften is het Ylläs-gebied waar Äkäslompolo onderdeel van uitmaakt, het grootste skigebied van Fins Lapland. De bergen zijn natuurlijk niet zo hoog als in bijvoorbeeld de Alpen, maar de pistes zijn er heerlijk rustig en doordat er geen wachtrijen bij de skiliften voorkomen, ben je ook zo weer boven. In de avond maak je opnieuw kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoenen. Het lijkt moeilijk, van die 'tennisrackets' onder je schoenen, maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De spannende tocht vindt plaats bij de Äkäsmylly watermolen, langs de stromende rivier Äkäsjoki en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! Gelukkig is er ook tijd om te genieten van de stilte en hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel. Uiteraard wordt ook hier gezorgd voor wat warms te drinken onderweg, dat regelen de safarigidsen voor je. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.
Duur programma: ca. 3 - 4  uur

Dag 6

Dag 6 Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Op de sneeuwscooter door Winterwonderland®

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. Je rijdt deels door besneeuwde bossen en over open vlakten. Halverwege stop je bij een traditionele kota, waar de gids een wildernislunch bij open vuur voor je bereidt. Na de lunch kun je van bestuurder wisselen en gaat de tocht verder door de bossen en over de heuvels met prachtig uitzicht op het dorpje Äkäslompolo. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.
Duur programma: ca. 5 uur (2 personen per scooter)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan kun je deze altijd bijboeken via de receptie. Overnachting in Villa Armas of Äkäslompolo bungalows.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de besneeuwde bossen en heuvels, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat je met de transfer naar het vliegveld gaat voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: