PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Burträsk

Beleef Lapland op haar best vanuit een echte Zweedse rode stuga

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag vanuit Amsterdam naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Na aankomst staat je huurauto voor je klaar, laad je tassen en en ga direct op pad. Na ongeveer een half uur rijden kom je aan bij Burträsk. Sandra en Egbert wachten jullie al op in Arresten (een voormalige politiecel) met een snack en een drankje. De gastheer en gastvrouw vertellen de planning van de week en daarna heb je tijd om de omgeving te verkennen. 's Avonds schuif je aan voor een heerlijk diner.

Dag 2

Dag 2 Per sneeuwscooter op zoek naar elanden

Per sneeuwscooter op zoek naar elanden

Goedemorgen, wat een heerlijke plek om wakker te worden! Een ontbijtbox staat voor je klaar in de koelkast. Na het ontbijt stap je in je huurauto een maak je een mooie rit naar het startpunt voor de sneeuwscootersafari. Na een korte instructie stap je op en neemt de gids je mee het bos in, een plek waar veel elanden zitten. Spot jij vandaag een eland? Onderweg heb je de mogelijkheid om van bestuurder te wisselen. Overnachting in Burträsk.
Rijafstand naar startpunt sneeuwscootersafari: ca. 1,5 uur

Dag 3

Dag 3 IJsvissen op het meer

IJsvissen op het meer

Een echte Lapse hobby is ijsvissen. Vanuit je stuga loop je zo het meer op en dat is de plek waar je samen met Egbert gaat ijsvissen. Er wordt een kampvuurtje gestookt waar je regelmatig kunt opwarmen. Natuurlijk is er ook voor een warm drankje en een Fika gezorgd, een Zweedse snackpauze. Na het ijsvissen is de sauna voor je opgestookt. Geniet van de warmte en rol daarna door de sneeuw. 
Overnachting in Burträsk.
 

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Er staat een prachtige wandeling op het programma. Per sneeuwschoenen neemt Egbert je mee naar een adembenemend uitzichtpunt over de omgeving en het dorp Burträsk. Je wandelt over verse sneeuw en door het bos, houd zeker je camera gereed! Ontdek de stilte in de bossen, voordat je weer terugloopt naar de bewoonde wereld.  Overnachting in Burträsk.
 

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je de dag ter vrije besteding. Een aanrader is een kennismaking met de inwoners van het kleine dorp. Bezoek bijvoorbeeld het Västerbotten kaasmuseum, de ‘wereldberoemde’ kaas van de provincie waar je verblijft: Västerbotten. Een andere aanrader is om op pad te gaan met de huurauto. In de omgeving worden veel elanden gespot. Vraag bij Sandra en Egbert na wat de goede spotplekken zijn en geniet van de natuur. Zijn er vanavond goede noorderlichtplannen? Loop dan naar het nabijgelegen eiland en je zal niet uitgekeken raken van het natuurverschijnsel.
Overnachting in Burträsk.
 

Dag 6

Dag 6 Schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs

Vanuit je stuga wandel je direct het meer op, waar een schaatsbaan van 2 km lang is schoongemaakt. Het gebruik van de baan zit bij je reis inbegrepen, schaatsen kun je in het dorp huren of je kan natuurlijk je eigen schaatsen meenemen. Overnachting in Burträsk.
 

Dag 7

Dag 7 Huskysafari

Huskysafari

Vandaag staat er wederom een prachtig avontuur op de planning, misschien wel de highlight van je reis. Met de auto maak je een prachtige rit door de besneeuwde omgeving naar de huskyfarm. De honden zullen je met alle enthousiasme ontvangen. Eerst is het tijd om met de honden kennis te maken voordat je op de slede stapt. Je bestuurt zelf de slede en onderweg kan je wisselen van bestuurder. Je zoeft door het witte landschap en geniet van de stilte. Een belevenis om niet meer te vergeten! Overnachting in Burträsk.
Rijafstand naar startpunt huskysafari: ca. 1 uur en 45 minuten

Dag 8

Dag 8 Tot ziens, Lapland!

Tot ziens, Lapland!

Helaas is het einde van je reis aangebroken. Voor de laatste keer stap je in de huurauto voor de terugreis naar de luchthaven. Vol mooie herinneringen vlieg je terug naar Nederland. Lapland, tot ziens!
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: