PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Levi

Een week vol activiteiten nabij een bruisend dorp

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Kittilä en een transfer brengt je naar de Levi Bungalows. Voor vandaag staan er geen activiteiten gepland dus je hebt alle tijd om de omgeving te verkennen. Laat de winterpret maar beginnen!
 

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren in een witte wereld

Sneeuwscooteren in een witte wereld

In de ochtend ontvang je de thermo overall en neemt de gids je mee naar de sneeuwscooters. Na de uitleg is het tijd om zelf op de sneeuwscooter te stappen. Je vertrekt met twee personen per sneeuwscooter en halverwege de tocht is het mogelijk om van bestuurder te wisselen. Laat je meevoeren onder de besneeuwde bomen door en over de uitgestrekte bevroren meren.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur

 

Dag 3

Dag 3 Op zoek naar magisch noorderlicht

Op zoek naar magisch noorderlicht

De ochtend en middag staan er geen excursies gepland, waardoor je de dag zelf kunt invullen. In de avond is het tijd om op het noorderlicht te gaan jagen. Dit doe je op speciale sneeuwrackets waardoor je niet tot je knieën wegzakt in het dikke pak sneeuw. Met een beetje geluk laat het groene fenomeen zich vanavond zien…. Vergeet vooral niet je camera mee te nemen om dit betoverende natuurverschijnsel vast te leggen!
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Catch of the day

Catch of the day

Vang vandaag je eigen lunch! Op het bevroren meer leert de gids je de kneepjes van het ijsvissen. Na het boren van het gat gooi je je hengel uit. Op een nabij gelegen kampvuur worden de goede vangsten vers geroosterd. Lukt het niet om een goede vis te vangen? Geen zorgen, met de zoete broodjes en warme dranken is het heerlijk opwarmen en ervaringen uitwisselen rondom het kampvuur.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
 

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Deze dag staan er geen activiteiten gepland, maar geen zorgen… je zult je hier niet snel vervelen!
Kies er voor om te gaan wandelen, langlaufen, skiën of snowboarden. Niets is lekkerder dan na een actieve dag in de sneeuw terug te keren naar de bungalow, de privé sauna op te warmen en even helemaal niks te doen. Laat alle indrukken op je inwerken en luister naar het rustgevende gesis van de hete stoom.

Dag 6

Dag 6 Bezoek aan een sprookjesachtig sneeuwhotel

Bezoek aan een sprookjesachtig sneeuwhotel

Vandaag bezoek je met de auto deze unieke plek die helemaal gemaakt is van sneeuw en ijs. Een lokale gids geeft een rondleiding door de prachtige kamers met bizarre sneeuwsculpturen. Neem ook een kijkje in de ijskapel en het ijsrestaurant. Unieke foto’s zijn gegarandeerd!
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
 

Dag 7

Dag 7 Op pad met de husky’s!

Op pad met de husky’s!

Vandaag ga je de vriendelijke husky’s ontmoeten en maak je een tocht van 15-18 km in de Lapse wildernis. Laat je door het besneeuwde landschap voorttrekken en geniet. Op het gehijg van de enthousiaste honden na heerst er hier absolute stilte. Na de tocht maakt de gids een vuur en is het heerlijk nagenieten met een kopje warme bessensap.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Dit is alweer de laatste dag in Fins Lapland. Een transfer brengt je naar de luchthaven van Kittilä en een rechtstreekse vlucht brengt je weer naar Amsterdam. Eenmaal thuis gekomen is het tijd om alle foto’s nog eens te bekijken en herinneringen op te halen van een onvergetelijke wintervakantie.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: