PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Luosto

Spannende excursies in een kleinschalig Laps dorp

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Kittilä en transfer naar Luosto. Na aankomst in Luosto ontvang je je thermo-overall en krijg je alle informatie over het uitgebreide programma deze week. Overnachting in Luosto.
 

Dag 2

Dag 2 Huskysafari

Huskysafari

De dag begint met een uitgebreid Scandinavische ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi. Vandaag maak je kennis met de vriendelijkste dieren in Lapland, husky’s! Ze kunnen niet wachten om je ongeveer 10 kilometer lang door het indrukwekkende landschap van Luosto te trekken. Tijdens de tocht geniet je van het witte Winterwonderland om je heen. Eén persoon bestuurt de slede en de ander zit voor in de slede. Onderweg kun je van bestuurder wisselen. Overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Bezoek aan de amethistmijn per sneeuwscooter

Bezoek aan de amethistmijn per sneeuwscooter

Na het ontbijt ontmoet je de gids en leer je hoe je de sneeuwscooter veilig kunt besturen. Daarna rijd je per sneeuwscooter naar de top van de Lampivaara heuvel, naar de ingang van de amethistmijn. Leer alles over deze bijzondere edelsteen en zoek zelf naar je eigen gelukssteen! Overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 2 uur (2 personen/scooter)

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in Winterwonderland®

Vrije dag in Winterwonderland®

Na het ontbijt heb je de dag ter vrije besteding. Ga een dagje skiën in het skigebied van Luosto of boek een optionele excursie bij Lapland Safaris. Overnachting in Luosto.

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandeling in Pyhä-Luosto NP

Sneeuwschoenwandeling in Pyhä-Luosto NP

Na het ontbijt ga je met de gids het Pyhä-Luosto National Park ontdekken. Met sneeuwschoenen maak je een rondwandeling door het prachtige witte landschap. Zonder die 'tennisrackets' zou je hier diep wegzakken. In het begin is het even wennen, maar daarna raak je al snel gewend aan de sneeuwschoenen. Onderweg vertelt de gids je over de natuur en het leven in Lapland. Overnachting in Luosto.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vrije dag

Na het heerlijke ontbijt kun je de dag naar eigen wens invullen. Boek een optionele excursies bij of trek erop uit met langlaufski’s. Ben je toe aan ontspanning, dan kun je ook een bezoek brengen aan de spa van het hotel (tegen betaling). De keuze is volledig aan jou! Overnachting in Luosto.

Dag 7

Dag 7 Lange sneeuwscootersafari over de fjells

Lange sneeuwscootersafari over de fjells

Na het ontbijt is het alweer tijd voor de laatste excursie van de week, de lange sneeuwscootersafari over de fells (heuvels). Dit is dé highlight voor alle sneeuwscooterliefhebbers! En je krijgt speciaal voor deze tocht je eigen sneeuwscooter toegewezen, zonder passagier achterop. Je maakt een tocht van ca. 100 km van Luosto naar de Pyhä heuvel. Tijdens deze excursie maak je een stop voor een lunch in een restaurant. Let op, voor deze excursie heb je een goede conditie nodig. Overnachting in Luosto. 
Duur programma ca. 6-7 uur (1 persoon/sneeuwscooter)

Dag 8

Dag 8 Tot ziens Lapland!

Tot ziens Lapland!

Alweer de laatste dag in Lapland. Geniet voor de laatste keer van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet waarna je per transfer naar het vliegveld van Kittilä wordt gebracht, voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: