PRINT PAGINA

Winterwonderland week Saariselkä

Verblijf in een sfeervolle houten bungalow vlakbij het centrum

Dag 1

Dag 1 Op naar winterwonderland!

Op naar winterwonderland!

Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je naar Ivalo. Na een transfer kom je aan in je authentieke bungalow. De rest van de dag kun je gebruiken om te settelen in je bungalow of verken alvast de winterse omgeving.

Dag 2

Dag 2 Op pad met de sneeuwscooter

Op pad met de sneeuwscooter

Na een eerste nacht in je bungalow ga je vandaag op pad met de sneeuwscooter. Nadat de gids een instructie heeft gegeven is het tijd om op de sneeuwscooter te stappen en kennis te maken met het Lapse landschap. Je maakt een prachtige tocht door de besneeuwde bossen en geniet van het witte landschap om je heen.
Duur ca. 3 uur
 

Dag 3

Dag 3 Ontdek het besneeuwde landschap op sneeuwschoenen

Ontdek het besneeuwde landschap op sneeuwschoenen

Zorg deze ochtend voor een stevig ontbijt, want je gaat een actieve dag tegemoet. Vandaag ga je een sneeuwschoenwandeling maken. Met een soort tennisrackets aan je voeten loop je over een dik pak sneeuw, zodat je niet wegzakt. Je volgt een route langs gemarkeerde paden en geniet ondertussen van de rust. Uiteraard wordt er onderweg gestopt voor een foto moment en wie weet zie je wel sporen van konijnen, vossen of eekhoorns.
Duur ca 1,5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kunt invullen. Heb jij het sneeuwscooteren te pakken? Maak dan nog een sneeuwscootertocht in de omgeving van Saariselkä. Of geniet van de rust en breng wat tijd door in je bungalow en omgeving.

 

Dag 5

Dag 5 Op pad met de husky´s

Op pad met de husky´s

Vandaag staat er weer een leuke excursie op het programma. Je gaat de husky’s ontmoeten. Per transfer word je naar de huskyfarm gebracht, waar ze je al enthousiast staan op te wachten. De husky’s hebben allemaal een eigen taak binnen het team en na een instructie ga je met hen op pad. Het is een hele beleving om samen met de husky’s door het witte landschap te sleeën. Na dit bijzondere avontuur warm je op bij het kampvuur met een warme drank.
Duur ca. 2-3 uur
 

Dag 6

Dag 6 Spot jij het noorderlicht?

Spot jij het noorderlicht?

In de ochtend en middag staan er geen excursies op het programma, waardoor je de dag zelf kunt invullen. ’s Avonds staat er een bijzondere excursie gepland. Samen met een gids ga je op zoek naar het noorderlicht. Vanuit een slee achter een sneeuwscooter kom je langs prachtige plekken zonder lichtvervuiling. Met een beetje geluk laat het groene fenomeen zich vanavond zien!
Duur ca. 2 uur

Dag 7

Dag 7 Wat wil jij nog meer beleven?

Wat wil jij nog meer beleven?

Saariselkä staat in Finland bekend om de zeer goede langlaufroutes. Gebruik jij deze dag om een langlaufexcursie te doen? Of verken de omgeving door middel van een winterse fietstocht met fatbikes.
 

Dag 8

Dag 8 Tijd om naar huis te gaan

Tijd om naar huis te gaan

Helaas is er alweer een einde gekomen aan deze mooie reis. Na een laatste ontbijt is het tijd om terug te gaan naar het vliegveld. Met mooie nieuwe ervaringen om op terug te kijken stap je het vliegtuig in, terug naar Nederland.

 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: