PRINT PAGINA

Isokenkäisten Klubi Lodge

Hartverwarmende gastvrijheid aan de Russische grens

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Check in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na de lunch is het tijd om de omgeving te gaan ontdekken op een wel heel bijzondere manier; je krijgt de basis principes uitgelegd van het gebruik van speciale sneeuwschoenen, stepslede en langlauf ski's. Gedurende het gehele verblijf mag je hier op basis van beschikbaarheid gebruik van maken om de wondere witte wereld verder te ontdekken. Je zit hier direct aan de Russische grens en de waarschuwingsborden om niet verder te gaan, staan op het land. Het is dus niet gek om hier een beetje wegwijs te worden gemaakt door je gastvrouw! Terug in de lodge heb je tijd voor jezelf en de elektrische sauna. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoenwandelen door de natuur

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving verder te gaan ontdekken. Gisteren heb je de sneeuwschoenen misschien al even uitgeprobeerd en vandaag maak je onder begeleiding van een gids een prachtige tocht op de speciale 'tennis-rackets' door de diepe sneeuw. In de zomer is deze regio erg geliefd bij vissers, maar in de winter geniet je hier van de rust en stilte. Bij een Finse laavu wordt er gestopt voor een warm drankje bij het kampvuur. Nadat je weer terug bent bij lodge schuif je aan voor een lekkere lunch. In de middag kun je lekker ontspannen in en rondom de lodge of je kunt optioneel een excursie ijsvissen bijboeken. Diner en overnachting.
​Duur programma: ca. 1,5 uur

Dag 3

Dag 3 Authentieke rooksauna en Lapse lunch in kota

Je brengt de dag door bij de lodge. Samen met de gastvrouwen Katja en Sirpa verken je de omgeving en hoor je meer over deze streek waar zij opgegroeid zijn en wat Isokenkäisten Klubi nu zo bijzonder maakt. Het gebouw zelf natuurlijk, de rooksauna en de kota. Een kota is een typisch Lapse houten hut in de vorm van een tent, zoals deze vroeger van rendierhuiden werd gemaakt door de rondtrekkende Sami. In de kota bereidt Sirpa boven het open vuur een heerlijke Lapse lunch en als je het leuk vindt mag je hierbij helpen. Ondertussen leer je van alles over de Finse en Lapse keuken. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Het eten zal je goed smaken: de sauna maakt hongerig en tenslotte heb je zelf aan de voorbereidingen gewerkt. Eet smakelijk! Diner en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 4

Dag 4 Ontmoeting met de rendieren en bezoek aan Ruka

Na het uitgebreide ontbijtbuffet word je per auto naar de lokale rendierfarm rendierfarm gebracht waar de rendierhouder al op je staat te wachten. Hij vertelt je graag meer over de rendierhouderij en natuurlijk de rendieren in het bijzonder. Na een korte instructie maak je een ritje in de rendierslee. Aan het einde van de ochtend bezoek je Ruka Ski Resort, een klein maar gezellig skidorp. Er zijn diverse winkels en restaurants waar je heerlijk kunt lunchen. De lunch verzorg je vandaag zelf. Bind jij de lange latten vandaag onder of maak je een tocht met de gondel over de hele skiheuvel heen om zonder ski's te genieten van spectaculaire uitzichten? Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 5 -6  uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootersafari naar de heuvel Kuntivaara

Na het ontbijt stap je op de sneeuwscooter, klaar om de prachtige heuvel Kuntivaara te bezoeken! Na een korte instructie volg je met 2 personen op een sneeuwscooter de gids. Bovenop de Kuntivaara geniet je van de zwaar besneeuwde bomen en op een heldere dag kun je kilometers ver Rusland inkijken, een werkelijk magische ervaring. Lunch, diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge. 
Duur dagprogramma: 2 uur
 

Dag 6

Dag 6 Op pad met de husky's en Russisch diner

Na opnieuw een uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijkheden uit de omgeving staan de huksy's buiten al op je te wachten. Eerst krijg je instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 12 km maken. De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. Rond lunchtijd ben je weer terug in Isokenkaisten Klubi, waar je kunt aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Maak in de middag nog een wandeling of geniet van de elektrische sauna. ‘s Avonds is er een diner in Russische stijl. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten, wijn, wodka en veelvuldig proosten op het Goede Leven. Katja en Sirpa zullen je nog veel meer vertellen over de Russische tradities en hun invloed op het leven in Finland. Overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 1,5 uur

Dag 7

Dag 7 Op zoek naar het noorderlicht

Na het ontbijt heb je de dag ter eigen besteding. Je kunt langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen of in alle rust een boek lezen bij de open haard. Lunch wordt geserveerd bij de Lodge. In de avond kleed je je warm aan en neem je plaats in een grote slede achter de sneeuwscooter, op zoek naar het noorderlicht! Geniet van de mooie tocht door de bossen rond Isokenkäisten Klubi. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge. 
Duur programma: ca 1,5-2 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: