PRINT PAGINA

Kukkolaforsen Lodge

Een grenzeloos avonturenprogramma in een ongerepte wildernis

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins én Zweeds Lapland!

Welkom in Fins én Zweeds Lapland!

De dag begint met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Rovaniemi in Fins Lapland. Hier staat de gids al op je te wachten. Met de bus word je naar het nabijgelegen Santa Claus Village gebracht. Hier krijg je de tijd om alvast een kerstkaartje voor volgend jaar met een stempel van de kerstman te versturen, om rond te kijken in de vele winkeltjes of om een foto te maken terwijl je pal op de poolcirkel staat. Aangezien je vroeg bent opgestaan, zul je al vroeg trek krijgen in een lunch. Daar is in Santa Claus Village gelukkig de gelegenheid voor (op eigen kosten). Met een gevulde buik stap je aan boord van de comfortabele transfer. De reis naar Kukkolaforsen in Zweeds Lapland kan beginnen. Na een reis van twee uur kom je aan bij de grens van Fins en Zweeds Lapland. De familie Spolander, van Kukkolaforsen, staat je al op te wachten! Tijd om in te checken en onder het genot van een welkomstcocktail te genieten van de uitleg over het weekprogramma. Trap je vakantie op deze locatie traditioneel af met een bezoek aan de sauna. Diner en overnachting in Kukkolaforsen.

Dag 2

Dag 2 Op sneeuwschoenen de wildernis in

Op sneeuwschoenen de wildernis in

Het is altijd handig om in deze uitgestrekte gebieden over enige praktische wildernisvaardigheden te beschikken. Na het ontbijt neemt de gids je op speciale sneeuwschoenen mee de Zweedse en Finse wildernis in. Je zult ervaren hoe je op deze ‘tennisrackets’ uitstekend door de diepe sneeuw kunt wandelen en je op plaatsen brengt, die je normaal gesproken lopend niet zou kunnen bereiken. Onderweg wordt bij kampvuur een outdoorlunch geserveerd. Teruggekomen bij Kukkolaforsen duik je lekker de sauna in. Er zijn diverse sauna's bij Kukkolaforsen en eigenaar laat je graag zien hoe je zelfstandig een sauna opstookt, zowel elektrisch (makkelijk) als houtgestookt (wat avontuurlijker). Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Huskysafari

Huskysafari

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet vertrek je per bus naar de huskyfarm in Finland, waar je kennis maakt met de sledehonden en uitleg krijgt over het reilen en zeilen op de boerderij. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met jou op pad te gaan! Daarna is het tijd om op de slee te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee terwijl de gids de husky's aanmoedigt en de slede bestuurt. De outdoorlunch vindt plaats op de huskyfarm. In de namiddag is het uiteraard tijd voor de sauna alvorens je mag aanschuiven voor een heerlijk diner. Overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 3 uur (inclusief transfers en lunch)

Dag 4

Dag 4 Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Sneeuwscootersafari door besneeuwde bossen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet neemt de gids de instructies over het besturen van een sneeuwscooter met je door. Het is even wennen maar je ervaart al snel dat je het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie hebt. Je maakt onder begeleiding van een gids een schitterende tocht door wederom Zweden én Finland. Als je het leuk vindt, kun je onderweg de gids helpen bij het aansteken van het kampvuur voor een overheerlijke outdoorlunch. Zo in de gezonde buitenlucht smaakt alles extra lekker! In de middag ben je weer terug bij Kukkolaforsen en is er voldoende tijd om te genieten in de sauna. Diner en overnachting in Kukkolaforsen. 
Duur programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter)

Dag 5

Dag 5 Bezoek aan rendierboerderij

Bezoek aan rendierboerderij

Na het uitgebreide ontbijtbuffet rijd je met de gids naar de lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht en je alles zult vertellen over het leven van en met de rendieren. Lunch wordt op de boerderij geserveerd en je maakt een kort ritje van circa 15 minuten op een slee achter een rendier aan, zodat je de kracht van deze imposante beesten kunt ervaren. Aansluitend bezoek je de stad Haparanda, waar je het Torne Valley museum bezoekt. Een gids vertelt je meer over de lokale en bijzondere cultuur en gewoontes die ze hebben rondom de Torne rivier. Vervolgens word je per bus teruggebracht naar Kukkolaforsen voor sauna, diner en overnachting.
Duur programma: ca. 3-4 uur
 

Dag 6

Dag 6 Vrije dag en sauna

Vrije dag en sauna

Vandaag heb je tijd ter vrije besteding. Wellicht wil je je opgeven voor de optionele excursie naar de Polar Explorer Icebreaker. Tijdens de 3 uur durende cruise krijg je een rondleiding door o.a. de machinekamer en bezoek je de kapitein op de brug. Het geluid van het kraken van het ijs zul je nooit meer vergeten. Evenals het ronddobberen in een speciaal drijfpak in een wak achter de boot! Einde van de dag staat in het teken van de sauna traditie. De sauna wordt voor je warmgestookt en vanuit de hot tub heb je een prachtig uitzicht over de rivier richting Finland. Vanavond worden er diverse lokale hapjes en een hoofdgerecht in het VIP sauna huis geserveerd en je mag zo lang als je wilt gebruik maken van de sauna en de hot tub.Je leert tevens waarom sauna's zo'n belangrijk onderdeel van de cultuur zijn en welke soorten er zijn. Diner en overnachting in Kukkolaforsen.

Dag 7

Dag 7 IJsvissen en witvis grillen in de kota

IJsvissen en witvis grillen in de kota

Na het ontbijt ga je samen met de gids op pad om te gaan vissen op de Tornio rivier. Deze rivier is de langste rivier van Europa waar witvis en zalm voorkomen en dus een unieke plek om te (ijs-)vissen! Zelfs in de winter is de rivier maar deels bevroren en dit geeft unieke plaatjes van ijsschotsen en woeste stroomversnellingen. Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis voor de lunch vangen? Kukkolaforsen staat bekend om de speciale manier van witvis grillen. De vis wordt eerst aan een stok geregen en boven open vuur gegrild. De houten rook-kota, één van de oudste gebouwen van het dorp, dateert uit de 18e eeuw. Tijdens het grillen van de vis kom je alles te weten over de manier van bereiden van de vis en de vistraditie van het dorp. De vis wordt opgediend met typisch Zweedse ‘tunnbröd’ (letterlijk vertaald dun brood) en ‘sima’, een lokaal gebrouwen zoet drankje met citroen en bruine suiker. Sauna, diner en overnachting in Kukkolaforsen.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan transfer naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: