PRINT PAGINA

Loma-Vietonen Lodge

Lapland reis in een kleinschalige lodge met veel persoonlijke aandacht

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Rovaniemi waar je gids al op je staat te wachten en je naar de bus brengt. Eerst stop je bij Santa Claus Village (op de poolcirkel!) waar je ongeveer anderhalf uur de tijd hebt om rond te kijken bij de vele souvenirwinkeltjes of om op de foto te gaan met de Kerstman. Tevens kun je in Santa Claus (tegen betaling) van een lunch genieten, want je zult wel honger hebben na de vroege ochtendvlucht. Vervolgens transfer naar Loma-Vietonen Lodge waar je kennis maakt met de familie Kariniemi. Na check-in bij de bungalow met eigen sauna en open haard of in je hotelkamer, volgt er uitleg over de activiteiten en krijg je je thermo outfit uitgereikt. Sauna, diner en overnachting in Loma-Vietonen. Als je nog puf over hebt en het is helder weer, loop dan zeker nog even een stukje het meer op, om te kijken of het noorderlicht aan de hemel verschijnt.

Dag 2

Dag 2 Instructie langlaufen en gebruik van materialen

Instructie langlaufen en gebruik van materialen

Na wederom een stevig ontbijtbuffet met het overheerlijke verse brood dat Tuija iedere ochtend zelf bakt, geeft de gids je uitleg en instructie voor het gebruik van de langlaufmaterialen. Naast ijshockey en schansspringen staat langlaufen sinds mensenheugenis op één voor de Finnen. Ook als je nog nooit op de dunne lange latten heeft gestaan, zul je merken dat je de techniek vrij snel onder de knie hebt door de fijne poedersneeuw en het licht glooiende landschap. Na de langlaufinstructie kun je op eigen gelegenheid op pad voor een route van ca. 4 km. Je mag het materiaal de rest van de dag nog gratis gebruiken, zodat je eventueel je techniek nog verder kunt verbeteren. Lunch, sauna, diner en overnachting in Loma-Vietonen.

Dag 3

Dag 3 Huskysafari door de besneeuwde bossen

Huskysafari door de besneeuwde bossen

Na het ontbijt in het restaurant heb je de ochtend ter vrije besteding. Na een vroege lunch volgt om ca. 12.30 uur een transfer naar de huskyfarm BearHill Husky waar je wordt verwelkomd door de huskyhouder en zijn sledehonden die niet kunnen wachten om de slee te kunnen trekken. Je krijgt eerst een korte uitleg over hoe je de slee moet besturen. Er gaan twee personen op de slee: de één zit en kan onderweg mooie foto’s maken, de ander staat achterop en bestuurt de slee. Zo'n 16 - 22 km glijd je over bevroren meren en door de met sneeuw bedekte bossen. Halverwege de tocht is er een stop om iedereen, ook de honden, even rust te gunnen. Je krijgt wat warms te drinken en kunt even de benen strekken. Ook de honden krijgen wat te eten. Daarna keer je weer terug. Diner en overnachting in Loma-Vietonen.
Duur programma: ca. 4,5 uur (waarvan ca. 2 uur sledetocht)

Dag 4

Dag 4 Op pad met de rendieren en Laps diner in kota

Op pad met de rendieren en Laps diner in kota

Na het ontbijt maak je kennis met de rendieren. Je mag meehelpen de rendieren die bij de familie Kariniemi horen te voeren. Een uniek moment, ook voor het maken van mooie foto’s! Vervolgens maak je een mooie tocht per slede door de omgeving, getrokken door een rendier. Onderweg wordt er bij kampvuur een outdoorlunch geserveerd. In de middag heb je tijd om te ontspannen in Loma-Vietonen en te genieten van het sneeuwlandschap. ’s Avonds is het tijd voor een unieke ervaring: een Laps diner in een kota! Overnachting in Loma-Vietonen.
Duur dagprogramma: ca. 3 uur
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 Op avontuur met de sneeuwscooter

Op avontuur met de sneeuwscooter

Na een gedegen instructie stap je met 2 personen op de sneeuwscooter voor een schitterende tocht van ca. 25 km over het bevroren Iso-Vietonen meer en door de met sneeuw bedekte bossen. Onderweg wordt er gestopt voor een lichte picknick bij een kampvuur. De middag is ter vrije besteding bij Loma-Vietonen. Wat dacht je van nog een mooie langlauftocht of sneeuwschoenwandeltocht rondom Loms-Vietonen. Diner en overnachting in Loma-Vietonen. 
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Vrije dag

Er zijn tal van mogelijkheden om de dag door te komen! Rustig een boek lezen of een mooie wandeltocht maken. Maar een sportievere invulling is ook mogelijk. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een sneeuwscootertocht met ijsvissen bij te boeken. Prijs € 175 per persoon bij 2 personen op een sneeuwscooter. Je kunt deze excursie vooraf boeken. Lunch, diner en overnachting in Loma-Vietonen.

Dag 7

Dag 7 Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt is het tijd voor een echte Lapse activiteit; sneeuwschoenwandelen! De gids geeft je een gedegen instructie over het gebruik ervan en dan ga je op pad op de speciale ‘tennisrackets’. Je zult zien dat het veel gemakkelijker (en leuker!) is dan je van te voren had gedacht. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig even gestopt om uit te blazen en vertelt de gids over het landschap en het leven boven de poolcirkel. Lunch, diner en overnachting in Loma-Vietonen.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas de week is al weer voorbij! Na het inleveren van het materiaal en het afscheid is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Rovaniemi voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: