PRINT PAGINA

Nuorgam Lodge

Arctisch noorderlicht avontuur in het puntje van Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!

Welkom in Arctisch Lapland!

Welkom in Lapland! Na de vlucht van Amsterdam naar Ivalo brengt de transfer je naar Nuorgam. Onderweg stop je bij het Sami Siida museum voor een lunch en een kijkje in het leven van de Sami. Eenmaal aangekomen bij Nuorgam Lodge krijg je informatie over het programma voor de komende week, het noorderlicht en wordt de thermo-overall uitgedeeld. Neem 's avonds lekker plaats bij het kampvuur in de laavu en maak kennis met de rest van de groep. Wie weet spot je het noorderlicht al vanaf de rivier!

Dag 2

Dag 2 Winterfun activiteiten

Winterfun activiteiten

Na een goede nachtrust schuif je 's ochtends aan voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet, klaargemaakt door Marjatta. Kleed je warm aan, want na het ontbijt legt de gids uit hoe je de stepslede, sneeuwschoenen en langlauflatten kunt gebruiken. Samen met hem/haar trek je er in kleine groepjes op uit om het allemaal in het arctische landschap uit te proberen. Je komt op plekken waar je normaal te voet nooit zou komen! Alle materialen zijn gedurende de week gratis te gebruiken, zoveel je maar wilt. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur ochtendprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Na het ontbijt word je via het bevroren Pulmakijärvi meer in een houten slede per sneeuwscooter voortgetrokken naar de top van de omliggende heuvels. Geniet van het toendralandschap met prachtige vergezichten richting Noorwegen, de oorverdovende stilte en schoonheid. In de laavu warm je op bij het kampvuur en schuif je aan voor een vers bereide outdoor lunch. Als je wilt, kun je na de lunch kennis maken met een grote hobby van de Finnen: ijsvissen. Boor een gat, gooi je hengel uit en vissen maar. Vind je al dat gehengel maar niets, ga dan sneeuwschoenwandelen over de uitgestrekte vlakten.
​Duur programma: ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je alle vrijheid om te doen en laten wat je wil. Boek nog een excursie, ga relaxen of trek je er zelf op uit met een van de typisch Lapse vervoersmiddel. Marjatta maakt met liefde een lunchpakketje voor je eigen ontdekkingstocht. Wij raden je aan om de excursie naar Noorwegen en de Barentszzee bij te boeken, dat maakt je reis extra bijzonder. Aan het einde van de dag kun je uiteraard weer genieten van een saunabezoek en aanschuiven voor het diner.

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Na het ontbijt staat er meteen een bijzondere tocht op het programma: een mooie sneeuwscootersafari van veertig kilometer over de hoger gelegen heuvels. Na de lunch in Nuorgam Lodge word je naar een nabijgelegen rendierboerderij gebracht. Hier word je door een traditionele rendierhouder opgewacht. Samen voer je de rendieren terwijl hij alles over het leven van en met de rendieren vertelt. Na een mooie dag kom je terug in Nuorgam Lodge waar het eten al voor je klaarstaat.
​Duur programma: ca. 3 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag

Dag 6

Dag 6 Huskytocht

Huskytocht

Vandaag maak je kennis met de husky's. Op de farm krijg je uitleg over het reilen en zeilen. Je zult merken dat de honden geaaid willen worden. Ze kunnen niet wachten om met jou op pad te gaan. Al snel stap je op de slee voor een twee uur durende huskysafari. Geniet in alle rust en stilte van het landschap en de dieren. Onderweg is er tijd voor wat lekkers bij het kampvuur. Je rijdt met twee personen per slee, de één stuurt en de ander zit. In de middag staat niets gepland. Ga langlaufen of sneeuwschoenwandelen en ontdek de mooie winterhikes die hier mogelijk zijn.
​Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Een dag die je helemaal kunt aankleden zoals je zelf wilt. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier. Of ga een excursie doen die je voor het boeken van de reis geregeld hebt (zie overzicht met excursies op de site). Wat de reis echter heel bijzonder maakt, is een King Crab safari. Onder begeleiding van een ervaren visser verken je per boot de Noorse fjorden en zoek je naar de reusachtige King Crabs. Speciaal voor jou worden de koningskrabben ter plaatse bereidt. De laatste avond smul je van een traditioneel Laps diner geserveerd in de kota.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je Marjatta, Raimo en de kinderen. Na het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet moet het er toch van komen. Nog een laatste souvenir kopen in het kleine winkeltje van Marjatta en het is tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: