PRINT PAGINA

Ollila Lodge

Een actieve week in de middle of nowhere in de gastvrije lodge van Tuomo en Marjo

Dag 1

Dag 1 Op naar Lapland!

Op naar Lapland!

Het is eindelijk zover: je gaat naar Ollila Bungalows in Lapland. Na een directe vlucht en korte transfer kom je aan in het Winterwonderland van Tuomo en Marjo. Terwijl je je thermo-overall in ontvangst neemt, rustig je bungalow verkent en je spullen uitstalt, maakt Marjo een smaakvolle lunch klaar. ’s Middags is er tijd om de omgeving te ontdekken. Tuomo geeft eerst even uitleg over hoe je sneeuwschoenen en langlaufski's gebruikt. De dag sluit je af in je hout gestookte privé-sauna. 

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren

Sneeuwscooteren

Wat is zo'n uitgebreid ontbijtbuffet heerlijk wakker worden. Kleed je warm aan: vandaag gaan we op sneeuwscootersafari. Na een duidelijke uitleg van Tuomo over het besturen van de sneeuwscooter, gaan jullie op pad. Het wordt een mooie tocht door de Lapse wildernis. Je rijdt door de bossen van Tuomo en zijn buurman, dus je komt geen mens tegen. Trap dat gaspedaal dus maar in! Onderweg maakt Tuomo lunch bij het kampvuur. Bij terugkomst staat Marjo je op te wachten met iets lekkers en een warm drankje. Warm daarna lekker op in je eigen sauna voordat je aanschuift voor Marjo's overheerlijke diner.
Duur programma: ca. 7 uur.

Dag 3

Dag 3 Dag met rendieren en husky's

Dag met rendieren en husky's

Vandaag maak je kennis met rendieren en husky’s. Na het ontbijt word je naar de buurman verderop gebracht. Hier ontmoet je de rendieren en je mag ze zelfs voeren. Onder het genot van een warm drankje leer je hoe een rendierhouder samen met zijn rendieren leeft. Je keert terug naar Ollila, waar het volgende avontuur begint: de huskysafari! Je bent met z’n tweeën verantwoordelijk voor je eigen huskyspan. Onderweg rijd je weer over privéterrein en kom je nauwelijks iemand tegen. Een sprookjesachtige ervaring tussen de besneeuwde bomen. Na afloop eet de husky musher ook mee aan tafel en zo kom je alles te weten over de husky’s! 
Duur ochtendprogramma: ca. 2 uur
Duur middagprogramma: ca. 3,5 - 4 uur

Dag 4

Dag 4 IJsvissen op het bevroren meer

IJsvissen op het bevroren meer

Het ontbijt is vandaag iets later, dus je kunt iets langer in je warme bed blijven liggen. Na het ontbijt word je per sneeuwscooterslede naar de perfecte plek gebracht om te gaan ijsvissen. Tuomo is een echte specialist op het gebied van ijsvissen, omdat hij dit al 49 jaar doet. Je leert dus van de beste! Je leert hoe je een gat in het ijs maakt, hoe je de hengels moet gebruiken en uiteindelijk hoe je zelf een vis moet vangen. Wie heeft het meeste geluk? Uiteraard is er tussendoor een pauze om even op te warmen. Marjo maakt ’s avonds diner van de visvangst van vandaag. Overnachting in Ollila.
Duur ochtendprogramma: ca. 4-5 uur

Dag 5

Dag 5 Op jacht naar het noorderlicht

Op jacht naar het noorderlicht

Zoals je op dag vijf al weet is Ollila de perfecte plek voor het spotten van het noorderlicht. Tuomo en Marjo houden je gedurende het verblijf op de hoogte wanneer je naar buiten moet. Maar om de ervaring nog specialer te maken, ga je vanavond met Tuomo op pad in het Muovaara bos. Hij neemt je mee naar een goede plek waar de lucht open is. Hier heb je een prachtig uitzicht en is de kans op het spotten van het lichtspektakel nog groter.
Duur avondprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandeling

Sneeuwschoenwandeling

Vandaag ga je op sneeuwschoensafari. Misschien heb je eerder deze week al geoefend. Je schoenen zakken namelijk niet weg in de sneeuw. Je loopt naar Muovaara, het hoogste punt van de regio. Bovenop de heuvel heb je een fantastisch uitzicht over het gebied. Onderweg geniet je tijdens de pauze bij het kampvuur van warme chocolademelk en wat lekkers. Na de lunch heb je alle tijd om te doen wat je wil. Lekker relaxen, nog meer wandelen of genieten in de sauna.
Duur ochtendprogramma: ca. 2 - 3 uur

Dag 7

Dag 7 Een dagje vrij

Een dagje vrij

Er wordt vandaag niets georganiseerd, dus je kunt doen waar je zin in hebt. Ga zelf op pad in de mooie besneeuwde omgeving met sneeuwschoenen of langlaufski’s en stap in de sauna voor een ware Finse opwarmsessie. Ondertussen geniet je in het restaurant van Marjo's heerlijke kook- en bakkunsten.

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

Afscheid nemen van Lapland

De tijd vliegt! Je geniet nog één laatste keer van het ontbijt van Marjo voordat je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Kuusamo om naar huis te vliegen. Je zit vol met mooie herinneringen en verhalen om aan vrienden en familie te vertellen bij thuiskomst. Ollila zal voor altijd een speciaal plekje in je hart hebben, een onvergetelijke reis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: