PRINT PAGINA

Papin Talo Lodge

Vakantie in een voormalig priesterhuis in Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar de Papin Talo Lodge in Iisakki Village. Check-in, lunch, uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat en verkenning van het guesthouse en omgeving. Passen van de thermo overall, diner en overnachting.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren

Sneeuwscooteren

Wakker worden in een witte wereld! Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet ga je naar het safarihuis. Daar krijg je je uitrusting voor de introductie sneeuwscootersafari. Na een korte instructie is het gas geven en op weg voor een schitterende tocht van circa 20 km! Je zit met z'n tweeën op de sneeuwscooter en onderweg wordt er gestopt om van stuur te wisselen als je wilt. Bij terugkomst staat er een heerlijke lunch op jullie te wachten in Iisakki Village. In de middag kun je opwarmen in de huissauna en wordt er een overheerlijk diner bereid! Overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur programma: sneeuwscootersafari ca. 2,5 uur
 

Dag 3

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen in Valtavaara of Pyhävaara en traditionele sauna

Sneeuwschoenwandelen in Valtavaara of Pyhävaara en traditionele sauna

Na het ontbijt volgt een transfer naar Valtavaara of Pyhävaara voor een prachtige wandeling op speciale sneeuwschoenen. Op deze 'tennisrackets' zak je niet weg in de diepe sneeuw en kom je op plekken die je normaal gesproken niet zou kunnen bereiken. De wandeling voert over mooie besneeuwde heuvels en op de top loop je veelal langs de echt grote prachtige besneeuwde bomen. De natuur is hier werkelijk prachtig. Je wandelt circa 4 km en onderweg is er een koffiestop met sandwiches bij het kampvuur. Aan het einde van de middag is het tijd voor de traditionele Finse sauna. Wie durft, dompelt zich onder in het naastgelegen ijswak. Dat is even koud maar wat voel je je daarna als herboren (en stoer).  Opwarmen doe je in het heerlijk warme bubbelbad aan de rand van het meer. Dit is pas genieten! Houd je goed in de gaten of het noorderlicht misschien aan de hemel verschijnt? Diner en overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 4-5 uur
Duur avondprogramma: sauna ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Bezoek aan een traditionele rendierfarm en Laps diner

Bezoek aan een traditionele rendierfarm en Laps diner

Na een stevig ontbijt is het tijd voor een bezoek aan de rendieren. Per bus word je naar rendierfarm Kujala gebracht, waar de rendierhouder Juha al op je wacht. Je gaat eerst een rit van ongeveer 1,5 km met de rendierslede maken door de besneeuwde bossen. Na de rendiertocht vertelt de familie Kujala alles over het houden van deze bijzondere dieren en geniet je van een warm drankje en snack bij open vuur. De namiddag heb je voor jezelf. 

De avond wordt afgesloten met een traditioneel Laps diner in het ondergronds restaurant Kontioluola, de Finse naam voor berengrot. De avond begint met een drankje van de ijsbar (seizoen voor de ijsbar is 31.12-31.3), waarna je aanschuift voor het diner dat uit lokale delicatessen uit de wildernis bestaat zoals vis, gevangen uit de meren van Kuusamo, bessen uit de Lapse bossen en uiteraard rendiervlees geserveerd op een traditionele manier. Overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur
Duur diner: ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije dag en sneeuwschoenwandelen

Vrije dag en sneeuwschoenwandelen

Het eerste deel van de dag is voor jezelf. Misschien wil je de skipistes in Ruka verkennen of wat winkelen? Je kunt natuurlijk ook nog een mooie wandeling maken in de omgeving! Maak het niet té zwaar want in de avond ga je na het diner een heel bijzondere tocht maken op sneeuwschoenen. Op zoek naar het noorderlicht. Op een open plek, lekker warm bij het vuur zal de gids je alles vertellen over dit bijzondere fenomeen en welke verhalen erover leven. Als het helder is en voldoende zonne-activiteit dan heb je misschien geluk! En anders is de sterrenhemel ook meer dan de moeite waard. Overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 6

Dag 6 Husky Express!

Husky Express!

Na een goed ontbijt ga je op weg om kennis te maken met de husky’s. De husky's begroeten je vast met een oorverdovend geblaf. Je kunt ze naar hartelust aaien en de huskyhouder vragen stellen over zijn honden. De tocht van ca. 20 km gaat over bevroren meren en door dichte bossen. Je rijdt met z'n tweeën op de slee, de één zit en geniet van het voorbijglijdende winterlandschap, de ander staat op de drijvers en bestuurt de slee. Uiteraard kun je gedurende de rit wisselen. Lunch, diner en overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag voor optionele excursie

Vrije dag voor optionele excursie

Vandaag heb je wederom de dag voor jezelf of voor een optionele excursie. In de avond alweer het laatste diner in Winterwonderland®. Overnachting in Papin Talo Lodge.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld van Kuusamo voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: