PRINT PAGINA

Rajamaa Lodge

Een avontuurlijke en pure week in de middle of nowhere van Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins en Zweeds Lapland!

Welkom in Fins en Zweeds Lapland!

De vakantie begint! Een rechtstreekse vlucht brengt je naar Kittilä in Fins Lapland. Op het vliegveld wacht de gids je op. In een uur brengt hij je via de wildernis van West-Lapland naar Rajamaa, net over de grens in Zweden. De wegen worden steeds stiller, de bomen wolliger en weelderiger. Het lijkt alsof je naar het randje van de wereld rijdt. Plots doemen daar enkele rode stuga's (Zweedse huisjes) op. Je bent bij Rajamaa Lodge! De familie Malmström verwelkomt je warm en hartelijk. Ze gaan er deze week alles aan doen om er een onvergetelijke tijd van te maken. Je zult je een ware gast voelen, alsof je uit logeren bent bij je liefste oom en tante. Je checkt in, bekijkt je lieflijke huisje, krijgt uitleg over het programma en past de juiste thermo-overall. Waarschijnlijk wil je meteen testen hoe warm 'ie is. Er ligt genoeg sneeuw in de omgeving om je thermopak uit testen. Na een middag wennen aan het nieuwe klimaat en de sprookjesachtige omgeving is het tijd voor een overheerlijk diner. We zijn benieuwd welke lokale lekkernijen gastvrouw Kaisu vanavond op tafel zet! Overnachting in Rajamaa Lodge.

Dag 2

Dag 2 Wandeling door het witte landschap

Wandeling door het witte landschap

Na een stevig ontbijt verzorgd door gastvrouw Kaisu maak je je klaar voor een mooie wandeltocht door het winterse landschap onder begeleiding van een ervaren gids.  Onderweg ga je op zoek naar sporen van vogels en wilde dieren in de sneeuw. Lunch wordt bij kampvuur in het bos geserveerd. In de middag ben je weer terug in Rajamaa waar de sauna al voor je is warm gestookt. Vergeet niet na het diner naar buiten te kijken want wie weet kleurt de lucht straks groen! Overnachting in Rajamaa Lodge.
Duur programma: ca. 5 uur

Dag 3

Dag 3 Proef de stilte

Proef de stilte

Na het ontbijt is het tijd om van de stilte te proeven. En om de creatieve kant van jezelf naar boven te laten komen. Want we gaan ijssculpturen van sneeuw en ijs maken! Misschien weet je in eerste instantie niet wat je zou willen maken, maar als je eenmaal bezig bent, kun je niet meer stoppen. De eerste stap is om van sneeuw blokken te maken van waaruit je vervolgens sculpturen vormt. Ben je na de overheerlijke lunch nog niet uit geboetseerd? Dan ga je gewoon lekker door. Geniet ondertussen van de natuur, de geur van frisheid en de oorverdovende stilte. Je kunt ook de sneeuwschoenen aantrekken en op pad gaan. Of lekker opwarmen in de sauna. 's Avonds zet Kaisu weer heerlijke gerechten op tafel. Wat dacht je van een versgevangen zalmforel en gebakken aardappels?. Overnachting in Rajamaa Lodge. 

Dag 4

Dag 4 Huskysafari

Huskysafari

Na wederom een overheerlijk ontbijt ga je vandaag opnieuw de wildernis in met een typisch Laps vervoermiddel: de huskyslee! Met een klein groepje wandel je door de sneeuw tussen de bomen door naar de buren, want daar staan de huskyhonden al te trappelen. Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren. Ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen. Gelukkig is er eerst tijd om kennis te maken met je hondenspan. Je kunt je husky's rustig aanhalen. De huskyhouder neemt eerst alle instructies met je door voordat je met twee personen per huskyslee op pad gaat. Uiteraard wissel je onderweg een paar keer van plek. Klaar voor de start? Af! Met gierende banden, eh sledes, scheur je door het witte wonderland heen. Dit mag uren duren. De lunch komt precies op tijd, want daar had je net trek in. Na de lunch heb je de tijd voor jezelf. Misschien vind je het leuk om langlaufski's of sneeuwschoenen te huren voor nog een mooie tocht in de directe omgeving van de lodge? Geniet na je actieve dag in de wildernis van het overheerlijke diner. Overnachting in Rajamaa Lodge. 
Duur huskyprogramma: ca. 2,5 uur
 

Dag 5

Dag 5 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag heb je de dag voor jezelf. Dus plan 'm in zoals jij dat wilt. Maak een mooie tocht op langlaufski’s of sneeuwschoenen of geniet van de sneeuw rondom de lodge. Voor tips of mogelijkheden in de omgeving geven Lars en Kaisu je graag tips en advies. Of pak je boek er bij en ga lekker voor het raam, met uitzicht op de weidse omgeving, genieten van de sprookjeswereld waarin je je bevindt. Misschien heb je zin om nog een mooi sneeuwkunstwerk te bouwen? Lunch en diner in het restaurant van Rajamaa. 

Dag 6

Dag 6 Op pad met de Sami en hun rendieren

Op pad met de Sami en hun rendieren

Na het ontbijt ga je op bezoek bij een Sami familie, die je alles zal vertellen over de tradities en het verleden van de Sami en het leven met de rendieren. Er wordt getoond hoe zij op de rendierboerderij leven en werken en je krijgt een traditionele lunch geserveerd. Je kunt een aantal rendieren van dichtbij bewonderen en fotograferen, maar het grootste deel van de kudde loopt vrij rond in de bossen. Geniet in de middag gerust nog een keer van de sauna bij Rajamaa. Diner en overnachting in Rajamaa Lodge.
Duur dagprogramma: 3 uur

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Na een stevig ontbijt heb je vandaag nog een vrije dag ter besteding. Alle tijd om je sneeuwsculptuur te perfectioneren, de bossen in te trekken op de sneeuwschoenen of langlaufski's of een andere activiteit in de buurt te ondernemen.  Lunch, sauna, afscheidsdiner en overnachting in Rajamaa Lodge.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas alweer je laatste dag in Winterwonderland®. Nog even genieten van een laatste ontbijt van Kaisu en dan de transfer terug naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: