PRINT PAGINA

Nangu Lodge

Perfecte locatie in Lapland om het noorderlicht te ervaren

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer kom je aan in Wildernis Hotel Nangu. Vandaag is de check-in en heb je gelegenheid om de omgeving te verkennen. Bij aankomst ontvang je je excursieprogramma voor de komende week. Diner en overnachting in Nangu.

Dag 2

Dag 2 Langlauftocht

Langlauftocht

Neem nog wat extra's van het Scandinavische ontbijtbuffet want het wordt een sportieve dag. De Finnen hebben het langlaufen er met de paplepel ingegoten gekregen en ze willen je graag laten zien waarom ze er zo dol op zijn. Je krijgt een instructie van een ervaren langlaufer en zodra je de belangrijkste technieken onder de knie hebt, ga je samen op pad voor een prachtige skitocht. Wedden dat je helemaal fit en warm terugkeert voor de lunch in het hotel? In de middag vrije tijd. Lunch, diner en overnachting in het hotel.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Op pad met de husky's

Op pad met de husky's

Na het ontbijt word je per transfer naar de huskyfarm gebracht. Voordat je op pad gaat leer je hoe je met de slee moet omgaan, de huskyhonden zijn enthousiast en trekken de slee door het prachtige winterlandschap. De opwinding van de honden is aanstekelijk, maar als zij eenmaal rennen zijn de honden stil en je zult je realiseren dat dit de enige manier is om Lapland te zien!  
Duur programma: ca. 2 uur incl. transfertijd (2 personen/huskyslee)

Dag 4

Dag 4 Vrije dag en noorderlicht jagen

Vrije dag en noorderlicht jagen

Vandaag heb je een vrije dag, waarop natuurlijk de mogelijkheid bestaat om nog eens op de lange latten te stappen of een extra safari bij te boeken via de receptie van het Wildernis Hotel. Geniet van het ontbijt en trek er dan op uit. Lekker luieren met een boek bij de open haard behoort ook tot de mogelijkheden. Na diner is het tijd om naar Aurora Camp te gaan, een speciale plek die er helemaal op is ingericht om comfortabel het noorderlicht te spotten. Je wordt er in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter naar toegebracht. Onder het genot van een warm drankje vertelt de gids bij kampvuur over het leven boven de poolcirkel. Hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel. Vervolgens word je weer in de slede teruggebracht naar Wildernis Hotel Nangu. Lunch, diner en overnachting in het hotel.
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscooteren

Sneeuwscooteren

Houd je van snelheid en avontuur? Dan kun je vandaag je hart ophalen, want je gaat namelijk een sneeuwscootersafari maken! Na een duidelijke instructie over hoe je deze machine moet bedienen, begin je aan de tocht. Je zit met 2 personen op 1 sneeuwscooter. Indien je je eigen sneeuwscooter wenst, kan dat tegen een bijbetaling (op te geven bij boeking). Je verkent de mooie omgeving van Nangu en rijdt over het bevroren meer Inari. Je luncht onderweg bij een open kampvuur, zoals de Finnen dat ook graag doen. Diner en overnachting in Nangu.
Duur programma: ca. 4 uur (2 personen/sneeuwscooter)

Dag 6

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen en noorderlichtsafari

Sneeuwschoenwandelen en noorderlichtsafari

Neem het ervan tijdens het ontbijt want je gaat je flink inspannen vanochtend. Je trekt er namelijk samen met de gids op uit op sneeuwschoenen. De wandeling voert door een prachtig besneeuwd landschap waarbij je afdrukken achterlaat in de vers gevallen sneeuw en geniet van mooi uitzichten en stiltes in het landschap. Tijdens de wandeling vertelt de gids verhalen over Fins Lapland, de natuur en dieren. Onderweg stop je voor een outdoor lunch en warm drankje bij een open kampvuur. Na het diner ga je per sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht. Je neemt met 2 personen plaats op een scooter en je bent klaar om te gaan. Spot jij vanavond het noorderlicht? 
Duur dagprogramma: ca. 4 uur
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 7

Dag 7 Bezoek aan de rendieren

Bezoek aan de rendieren

Vandaag breng je een bezoek aan de rendieren. Leer alles over deze ontzettend lieve dieren en voer ze uit je eigen hand. Wie wilt dat nou niet? Op deze rustige dag heb je de mogelijkheid om nog eens te gaan langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Je kunt ook een extra excursie bij boeken via de receptie van Wildernis Hotel Nangu, er zijn genoeg mogelijkheden!
Duur dagprogramma: ca. 2 uur

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Nog even genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet en dan de transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: