PRINT PAGINA

Groepsreis Lapland Compleet

Bijzondere groepsreis door Fins- en Zweeds Lapland

Dag 1

Dag 1 Tervetuloa Lappiin

Tervetuloa Lappiin

Deze ochtend is het eindelijk zo ver, je gaat naar Lapland! Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vanaf Amsterdam binnen 3 uur naar een totaal andere wereld. Na het ophalen van de bagage maak je kennis met reisleider Léonie en de andere reisgenoten. Na een prachtige transfer door het winterlandschap kom je aan in het wintersportplaatsje Ruka. Na het inchecken zal Léonie uitleg geven over welke mooie dingen je allemaal gaat doen deze week. Je hebt even wat vrije uren om op je eigen gemak het kleine plaatsje Ruka te verkennen en zelf wat te ‘landen’ in het sprookjesachtige Lapland. Je dineert en overnacht in Hotel Rukahovi.

Dag 2

Dag 2 Oulanka Nationaal Park

Oulanka Nationaal Park

Na een heerlijke aangename nachtrust in jouw superior room, staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Daarna is het tijd om de bus in te stappen om samen met een lokale gids richting het wonderschone Oulanka Nationaal Park te gaan rijden. We verblijven enkele uren in het park en maken een wandeling; afhankelijk van de sneeuwcondities zal dit op sneeuwschoenen of te voet gebeuren. We genieten van een heerlijke soeplunch in Basecamp Oulanka. Halverwege de middag zijn we weer terug in Ruka, waar je weer wat vrije uren hebt. Misschien wil je op eigen gelegenheid per gondel naar de top van de heuvel? Ook vandaag staat het dinerbuffet weer voor je klaar, en hopelijk zie je – afhankelijk van de condities – vanavond het noorderlicht aan de hemel dansen?
 

Dag 3

Dag 3 Jouw dag in Lapland

Jouw dag in Lapland

Na het ontbijtbuffet is deze dag helemaal aan jou. Ga lekker op je eigen tempo rondwandelen door de omgeving, neem de skilift naar de top van de Rukatunturi heuvel, of misschien heb je voorafgaand aan deze reis al een optionele excursie geboekt? Je kunt bijvoorbeeld in een drijfpak stroomafwaarts op een rivier drijven of misschien ga je sneeuwscooteren? ’s Avonds geniet je van een dinerbuffet in het hotel.

Dag 4

Dag 4 Dwars door Lapland

Dwars door Lapland

Direct na het ontbijtbuffet stappen we in onze eigen Finse bus en vertrekken voor een geweldige “Dwars door Lapland” dag, westwaarts naar de grensrivier van Zweden en Finland. Onderweg stoppen we bij de Ranua Zoo, waar we naast een lunchbuffet de Nordic en Arctic animals zullen bewonderen, zoals de lynx, veelvraat, bruine beer, ijsbeer, eland en poolvos. Daarna zetten we verder koers richting het noordelijke puntje van de Botnische Golf om uiteindelijk bij onze vrienden van Kukkolaforsen aan te komen. De komende 4 dagen verblijf je op deze prachtige locatie aan de deels bevroren rivier, met zeer vriendelijke gastdames en -heren, verrukkelijk eten en geweldige activiteiten. Na inchecken en het diner zie je hopelijk het noorderlicht aan de hemel. En je zit op deze locatie met relatief weinig lichtvervuiling op de eerste rang!
 

Dag 5

Dag 5 Rendiersafari

Rendiersafari

​Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de rendieren. Wist je dat er in Lapland meer rendieren zijn dan inwoners? In de winter komen de meeste rendieren samen bij de boerderij. Leer hier alles over het leven van de rendieren tijdens de koffie in de kota (Finse hut) en stap daarna zelf in een slede achter de rendieren. Na de mooie excursie is het tijd voor een lokale lunch bij het kampvuur. Je dineert en overnacht weer in Kukkolaforsen.
 

Dag 6

Dag 6 Huskysafari

Huskysafari

Heerlijk wakker worden in Zweeds Lapland. Na een stevig ontbijt is het tijd voor de huskysafari. Bij aankomst hoor je de honden al enthousiast blaffen. Ze staan te trappelen om aan de slag te mogen. Neem plaats op de slede en de lokale gids zal deze voor je besturen. Hou je fototoestel gereed en geniet tijdens de tocht van de omgeving. Na deze onvergetelijke tocht staat er bij de huskyfarm een outdoor lunch voor je klaar. Geniet in de middag van de sauna, voordat je aanschuift voor het diner.
 

Dag 7

Dag 7 Icebreaker

Icebreaker

Deze ochtend maak je bij het ontbijt alvast jouw eigen lunchpakketje, want je gaat al vroeg op pad! De bus staat klaar om ons naar de Botnische Golf te brengen. Hier gaan we het water op met de Polar Explorer Icebreaker. De massieve boot baant zich een weg door het ijs. Gedurende de tocht kan je gehesen in een speciaal drijfpak deze belevenis nóg indrukwekkender maken door tussen de ijsschotsen te gaan drijven. Aan het begin van de middag zijn we weer terug in Kukkolaforsen, waarna je nog optioneel een sneeuwscootersafari kunt beleven. Vandaag dineer en overnacht je voor de laatste maal in Kukkolaforsen.

Dag 8

Dag 8 Tot ziens!

Tot ziens!

Na het ontbijtbuffet brengt de bus ons naar de luchthaven van Kittilä. Het kan niet anders of je hebt de afgelopen dagen Lapland in je hart gesloten. Je hebt vrienden en bovenal onvergetelijke reisherinneringen gemaakt. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je weer terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: