PRINT PAGINA

Noorderlichtevent Lapland "krokus"

“Een week vol unieke Lapland- en noorderlichtavonturen!”

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Na aankomst op luchthaven van Kittilä word je verwelkomd door Ruben Weytjens. De bus staat klaar, en we vertrekken oostwaarts naar het plaatsje Luosto. Bij aankomst in Luosto staat er een uitgebreid lunchbuffet voor je klaar, ga je vervolgens inchecken en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. Na het diner in Hotel Luostotunturi maak je meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens zijn eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te kunnen aanschouwen.
 

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren!

Sneeuwscooteren!

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Vanaf de heuvels geniet je van prachtige vergezichten over het oneindige taigawoud. Ongeveer halverwege stop je bij een knusse Finse kota om te genieten van koffie en een klein broodje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in de nabije omgeving gaan jagen op het noorderlicht.
Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter)
 

Dag 3

Dag 3 Husky's

Husky's

Na het ontbijt staat er weer een mooie buitenactiviteit op het programma. Na een korte rit in een transferbus bereik je de Arctic Husky Farm. Daar volgt eerst een uitgebreide instructie van de huskygids en vervolgens ga je op pad met een span husky’s voor een tocht van ca. 8-10km. Eén persoon is de ‘musher’ en staat achter op de slee. Een reisgenoot zit in de slee. Halverwege de safari is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je wat vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan wandelen door de natuur, te ontspannen in het hotel of bungalow of misschien te gaan langlaufen? Vanavond geniet je van een uitgebreid Laps dinerbuffet in het “Log restaurant”, opgetrokken uit hele boomstammen. Uiteraard zal Ruben je bijpraten over de noorderlichtkansen en eventueel gaan noorderlichtjagen op locatie “meertje” of “veldje”.
Duur husky-programma: ca. 2 uur (2 personen per slee)
 

Dag 4

Dag 4 Uniek programma op de Lampivaara

Uniek programma op de Lampivaara

Vandaag is het tijd voor een exclusief programma in het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Met een speciaal rupsvoertuig - de 'Pendolino' – word je halverwege de middag naar de top van de Lampivaara heuvel gebracht. Dit is de heuvel waarop zich de amethistmijn bevindt. Hier krijg je een rondleiding en de mogelijkheid je eigen gelukssteen te vinden. Na een koffiepauze met pannenkoeken in een “kota” zul je samen met een gids een wandeling op sneeuwschoenen in de omgeving van de mijn maken. Hopelijk is het helder en zul je genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Het programma wordt voortgezet in een blokhut op de flanken van de heuvel, waar een heerlijk 3-gangen diner georganiseerd wordt. Daarna keren we weer per rupsvoertuig naar de top van de Lampivaara, wellicht één van de meest bijzondere locaties in Lapland om op het noorderlicht te jagen. Per rupsvoertuig en vervolgens bus keren we terug naar het hotel.
Duur Lampivaara-programma: ca. 8-9 uur
 

Dag 5

Dag 5 Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Vrije voor- en namiddag + rendierfarm Jaakkola

Tijdens het eerste deel van de dag doe je lekker waar je zelf zin in hebt: relaxen, skiën, langlaufen, wandelen of misschien een optionele excursie? Het hoogtepunt voor vandaag is echter ongetwijfeld het exclusieve avondprogramma met bezoek aan de Jaakkola familie en hun rendieren. Het belooft een zeer bijzondere avond te worden met o.a. heerlijk eten in een Finse kota, een avondsafari met de rendieren naar een wilderniskota nabij een bevroren moeras én bij gunstige omstandigheden een onvergetelijke noorderlichtjacht! Aan het einde van de avond verplaatsen we ons per bus weer naar het hotel, om eventueel daar in de buurt de noorderlichtjacht verder voort te zetten.
Duur programma rendierboerderij: ca. 4,5 uur.
 

Dag 6

Dag 6 Vrije dag in Luosto

Vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Vanavond ben je welkom in het Log Restaurant. Waar je dinsdag genoten hebt van een Laps dinerbuffet, staat er vanavond verrukkelijke Arctisch gerechten op het menu. Na het diner ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht.
 

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland

Laatste volle dag in Lapland

Vandaag kun je overdag wederom lekker doen waar je zelf zin in hebt. Misschien heb je wel interesse in een optionele safari? Durf je het bijvoorbeeld aan om een volledige dag te gaan sneeuwscooteren? Of een nog langere huskysafari te maken? Of is dit het moment om eens de uitstekend geprepareerde skipistes te ontdekken? Na het diner ga je bij gunstige omstandigheden nog voor een laatste keer op jacht naar het noorderlicht.
 

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar luchthaven Ivalo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: