PRINT PAGINA

Noorderlichtreis avonturenweek Nuorgam

Unieke avonturen, fantastisch landschap, premium noorderlichtlocatie

Dag 1

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland!

Welkom in Arctisch Lapland!

Met een directe vlucht vlieg je van Amsterdam naar de kleine Finse luchthaven Ivalo. Nadat je de reisleider en de mede noorderlichtjagers hebt ontmoet reis je eerst naar Inari voor het perfecte entrée in Lapland: een kennismaking met de Lapland en Sámi cultuur in het Sámi Siida museum én een lunchbuffet in het restaurant. Daarna reis je verder door het wonderschone desolate toendralandschap. In Nuorgam ben je te gast bij Marjatta en Raimo en hun zonen, die er alles aan zullen doen om je het naar de zin te maken. Na de check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en krijg je de thermo-overall uitgereikt die je hier goed zult kunnen gebruiken. De gids zal je alvast updaten over de noorderlichtkansen voor deze avond. Ook zul je alvast de omgeving verkennen, zodat je na het smakelijke diner blindelings de beste noorderlichtlocaties kunt vinden.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoenhike naar de Nuorgam heuvels

Sneeuwschoenhike naar de Nuorgam heuvels

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van Marjatta op je te wachten in het hoofdgebouw. Deze ochtend ga je op een begeleide sneeuwschoenwandeling door het arctische landschap. Het arctische licht is mooi in de ochtend, dus neem zeker je camera mee. Na de excursie staat de lunch voor je klaar. Na de lunch zullen de gidsen uitleggen hoe je zelf op pad kunt, bijvoorbeeld met een kickslee, op sneeuwschoenen of langlaufski’s. Deze materialen mag je de gehele week gratis gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van de sauna. Eventueel zal de gids deze middag een eerste ‘workshop’ of presentatie inplannen. Hopelijk zijn de weer- en noorderlichtcondities gunstig! Maak jij vanavond het vuurtje aan in de kota ?

Duur ochtendprogramma: ca 2 uur

Dag 3

Dag 3 Achter een sneeuwscooter door het arctische heuvellandschap

Achter een sneeuwscooter door het arctische heuvellandschap

De 3e dag is al aangebroken en steeds beter voel je de rust en stilte van Nuorgam. Na het ontbijt staat er weer een prachtige excursie op het programma. Vanuit de slee voortgetrokken door een sneeuwscooter geniet je van prachtige vergezichten over het Finse en Noorse heuvellandschap. Tot je arriveert bij een bevroren meer waar je in een traditionele hut een traditionele lunch krijgt aangeboden, bereid door vader Raimo en één van zijn zonen. Na de lunch volg je een workshop ijsvissen. Met een grote handboor maak je een gat door het dikke ijs. Met je hengeltje geniet je van de stilte en fabuleuze omgeving. Tot je een arctische vis aan je lijn voelt trekken. Terug in Nuorgam heb je de mogelijkheid om een sauna te pakken en staat er uiteraard weer een verrukkelijk diner voor je klaar. De gids zal zijn noorderlichtbriefing geven. Hopelijk zie je vanavond het noorderlicht aan de hemel dansen.
Duur programma: ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag en Pulmankijärvi noorderlichtjacht?

Vrije dag en Pulmankijärvi noorderlichtjacht?

Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt heerlijk luieren, je foto’s archiveren, de sauna gebruiken óf een optionele excursie boeken. Een aanrader is de Visit Arctic Ocean programma; een dagexcursie waarbij je het Noorse vissersplaatsje Nesseby en het Sami museum in Varangerbotn bezoekt. Na het diner gaan we bij gunstige omstandigheden met auto’s naar het bevroren Pulmankijarvi meer, midden op de grens met Noorwegen. Voor de meest fanatieke fotografen is het een mooie uitdaging om het noorderlicht vast te leggen vanuit een andere locatie met andere composities. Maar ook voor de minder fanatieke fotografen is het een fantastische ervaring om op deze zeer desolate plek je te verwonderen van de Arctische hemel.
Duur avondexcursie: ca. 2-3 uur)

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootersafari en bezoek rendierboerderij

Sneeuwscootersafari en bezoek rendierboerderij

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma. Je leert hoe je de sneeuwscooter veilig kunt besturen: over reeds geprepareerde paden, maar ook door de diepe, verse sneeuw op de vlaktes. Je rijdt met twee personen per sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels met een totale lengte van circa 30 km. Na de lunch in Nuorgam Lodge volgt er een korte transfer naar een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht in zijn traditionele Sami kostuum. Je mag de rendierhouder helpen bij het voeren van een aantal rendieren terwijl hij je vertelt over het leven van en met de rendieren. Ook ga je ervaren of je aanleg hebt om een lasso te werpen! In de traditionele Sami ‘kota’ is het vuur aan en vertelt de rendierherder over de indrukwekkende geschiedenis van de Sami cultuur.  Diner, noorderlichtbriefing en eventuele noorderlichtjacht in Nuorgam.

​Duur programma: ca. 2,5 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag

Dag 6

Dag 6 Huskysafari in Noorwegen

Huskysafari in Noorwegen

Na het ontbijt vertrek je naar de huskyfarm die zich bevindt aan de Noorse kant van de Teno rivier. Na een transfer van ca. 30 minuten maak je kennis met de sledehonden en je krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. De tocht duurt ca. 2 uur. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij een kampvuur. Nadat je de huskyhonden uitgebreid hebt gefotografeerd, word je weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Rond het diner verzorgt de gids weer de noorderlichtupdate. Noorderlichtjacht in Nuorgam.

​Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)

Dag 7

Dag 7 Laatste volle dag in Lapland en noorderlichtjacht

Laatste volle dag in Lapland en noorderlichtjacht

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier. Het is ook mogelijk om ter plaatse excursies te boeken zoals de King Crab safari. Lunch in Nuorgam (tenzij je voor een excursie kiest). Deze laatste avond wordt een traditioneel Laps diner geserveerd in een typische Lapse hut "Kota" bij het kampvuur en zullen Marjatta, Raimo en hun zonen je vergezellen en vertellen over het lokale leven.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Dan is het tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: