PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Lapland 5-daagse

Op jacht naar het noorderlicht in het hart van Lapland

Dag 1

Dag 1 Direct op avontuur in Lapland!

Direct op avontuur in Lapland!

Na een rechtstreekse vlucht naar Ivalo vertrek je samen met reisleider Joost en de medereizigers in een bus naar Luosto. Een imponerende route dwars door de besneeuwde bossen en heuvels van Lapland. Onderweg maak je een stop bij het interessante Tankavaara. De verrukkelijke lunch, de eerste rendieren en het bezoek aan het Tankavaara goudmuseum vormen de perfecte kennismaking met Lapland. Bij aankomst in Luosto volgt de check-in en haal je de thermokleding op bij het safarihuis van Lapland Safaris. In het nabijgelegen Hotel Luostotunturi staat een uitgebreid dinerbuffet op je te wachten. Je maakt vanavond meteen kennis met de expertise van onze noorderlichtgids tijdens de eerste noorderlichtbriefing voor die avond. Geluk proberen we af te dwingen, dus we laten niets aan het toeval over om direct op de eerste avond al het noorderlicht te kunnen aanschouwen. We doen de noorderlichtjacht op loopafstand van ons verblijf.

Dag 2

Dag 2 Op sneeuwschoenen Winterwonderland in

Op sneeuwschoenen Winterwonderland in

Na het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel-restaurant staat de eerste natuurexcursie op het programma. We hebben deze excursie samen met Lapland Safaris speciaal voor deze reis georganiseerd. Dankzij de sneeuwschoenen kunnen we nét even wat dieper de natuur in gaan. Naar plekken waar je vol overgave kunt genieten van de rust en stilte en heerlijk kunt fotograferen. De excursiegids is onze navigatie en zal bij het open vuur zorgen voor een broodje en warm drankje. Achteraf kun je lekker ontspannen in je privé bungalow of hotelkamer of een drankje doen in de pub. In het hotel-restaurant zul je weer genieten van het dinerbuffet, waarna we in Luosto gaan jagen op het noorderlicht. De gids zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert.
Duur sneeuwschoen-programma: ca. 4 uur.
 

Dag 3

Dag 3 IJsvissen met sneeuwscooters

IJsvissen met sneeuwscooters

Na een deugddoende nachtrust in je gezellige bungalow of hotelkamer kun je wederom genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel-restaurant. Vervolgens is het tijd voor de sneeuwscootersafari! Na een uitgebreide instructie vertrek je met de professionele gidsen via goed gemarkeerde en geprepareerde paden door de bossen en over bevroren moerassen en meertjes. Eén persoon rijdt, de ander zit achterop. Ongeveer halverwege stop je bij een uitloper van een rivier of op een meertje om te gaan ijsvissen. Een prachtig contrast; de adrenaline op de sneeuwscooter versus het mindfull hengelen boven jouw zelf geboorde gat in het ijs. Dinerbuffet in het hotel-restaurant en – afhankelijk van de condities – een noorderlichtjacht in Luosto.

Duur sneeuwscooter programma: ca. 3 uur

Dag 4

Dag 4 Huskytocht en noorderlichtjagen

Huskytocht en noorderlichtjagen

Ook vandaag staat er weer een mooie excursie voor je klaar. Je bezoekt vandaag de Arctic Husky Farm en beleeft een huskytocht van ca. 8-10 km. Eén persoon is de musher en de ander zit in de slee. Een span van 6 oersterke husky’s trekt je door de bossen. Op sommige plekken is het zaak dat de musher de honden een beetje meehelpt door wat mee te lopen. Op andere plekken is het juist verstandig om de voetrem even flink in te drukken! Halverwege de tocht kun je indien gewenst ruilen van bestuurder. Na het dinerbuffet in het hotel-restaurant gaan we uiteraard weer ons best doen om te jagen op het noorderlicht in Luosto.

Duur husky-programma: ca. 2-2,5 uur incl. transfer en bezichtiging husky kennel (huskytocht 8-10 km en 2 personen per slee)
 

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Aan het einde van de ochtend reis je naar luchthaven Rovaniemi en vlieg je met een lijndienstvlucht van Finnair – via Helsinki – terug naar Amsterdam.
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: