PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Lapland

De klassieke noorderlichtreis in Luosto en Salla met noorderlichtgids

Dag 1

Dag 1 Welkom in Lapland!

Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar Kittilä in Noordwest-Lapland. Per transferbus reis je met reisleider Roderik en medereizigers door naar Luosto, een klein dorpje in centraal Lapland en erg geschikt voor dagelijkse noorderlichtjachten. Na een welkomstlunch check je in bij de receptie en zoek je jouw privé kamer of bungalow op. Roderik leid je rond door Luosto, zodat zodra de avond valt je in het donker de beste noorderlicht locaties kunt opzoeken. Ook haal je de thermokledij op bij Lapland Safaris. Aan het begin van de avond geniet je van het dinerbuffet in Hotel Luostotunturi. Of je rustig de tijd kunt nemen of snel moet dooreten is helemaal afhankelijk van de actuele noorderlichtsituatie.

Overnachting in Luosto.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Sneeuwschoentocht in het Nationaal Park

Na het ontbijt ga je wat dieper de natuur in. De perfecte manier om dat te doen is op sneeuwschoenen. De gids van Lapland Safaris zal je meenemen naar locaties waar je doorgaans niet kunt geraken. Geniet van de indrukwekkende stilte, luister naar de verhalen van de gids en geniet bij de “Tikkalaavu” van een outdoorlunch bij het open vuur. Vanavond wordt er wederom een dinerbuffet georganiseerd in het hotel. Roderik zorgt voor de noorderlichtupdates, wat jouw kansen op het zien en vastleggen van het noorderlicht maximaliseert.

Duur sneeuwschoenexcursie: ca. 3 uur
Overnachting in Luosto.

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooters en noorderlicht?

Sneeuwscooters en noorderlicht?

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel staat het sneeuwscooteren op het programma. Nadat je een uitgebreide instructie hebt gekregen begint onder begeleiding van de gids de safari door het heuvellandschap. Halverwege stop je bij een “Finse Kota” voor een warm drankje bij het open vuur. Je rijdt met 2 personen per scooter. Gedurende de safari kun je wisselen van bestuurder. Waarschijnlijk kun je op dag 3 al dusdanig goed het noorderlicht voorspellen, dat je misschien al je eerste eigen verwachting kunt maken voor de aankomende avond en nacht? Maar geen zorgen: Roderik houdt sowieso alles nauwlettend in de gaten. Diner in Hotel Luostotunturi.

Duur sneeuwscooter-programma: ca. 3 uur (2 personen per scooter)
Overnachting in Luosto.

Dag 4

Dag 4 Een vrije dag in Luosto

Een vrije dag in Luosto

Na het ontbijt in het hotel heb je de vrijheid om de dag zo in te delen als je zelf wenst! Ga eventueel naar de Lampivaara heuvel, waar de amethistmijn is gevestigd. Of ben je een skiër en wil je de skipiste van Luostotunturi proberen? Het uitzicht vanaf de top van de Luostotunturi heuvel over het heuvellandschap van Lapland is adembenemend mooi. De pistes zijn goed en wachtrijen voor de skilift zijn er niet. Na het dinerbuffet ga je bij gunstige condities weer op jacht naar het noorderlicht.

Overnachting in Luosto.

Dag 5

Dag 5 Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi

Noorderlichtrendiersafari in Sallatunturi

Na het laatste ontbijtbuffet in Luosto vertrek je per bus naar het kleine plaatsje Sallatunturi, vlakbij de Russische grens. Je verblijft in een Sallatunturin Tuvat bungalow, dichtbij het Kiela restaurant waar elke dag het ontbijt en diner wordt verzorgd. Ook in Salla heb je de beschikking over een thermo-overall en winterlaarzen. Direct op de eerste avond ga je na het diner naar het Salla rendierpark. De rendieren staan al op je te wachten en met een eigen slee en eigen rendier trek je met de gidsen door de bossen naar een bevroren moeras. De gidsen maken een vuur en zorgen voor een warme drank en snack. Misschien maak je deze avond een foto van het noorderlicht boven jouw privé rendier. Je overnacht in Sallatunturi.

Duur rendier-programma: ca. 3 uur
Overnachting in Sallatunturi.

Dag 6

Dag 6 Lange huskytocht

Lange huskytocht

Na het inmiddels bekende uitgebreide ontbijtbuffet in het restaurant staat er alweer een prachtige activiteit op het programma: een huskysafari van ca. 4 uur. De honden staan je bij het rendierpark al luidkeels op te wachten, en nemen je met al hun enthousiasme mee de natuur in. Eén persoon zit in de slee, de ander staat achterop en stuurt en remt. Dit wordt ongetwijfeld alweer een nieuw hoogtepunt in deze bijzondere week! En tijdens een pauze bij het open vuur geniet je van een warme lunch en drankje. Na het diner is het zaak om weer goed voorbereid te zijn: batterijen opgeladen, camera en thermokleding in de buurt. Want het noorderlicht kan zomaar plots verschijnen, maar in sommige gevallen ook snel weer verdwijnen.

Duur husky-programma: ca. 4 uur
Overnachting in Sallatunturi.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag en wildernis diner

Vrije dag en wildernis diner

Wederom een volle dag in Lapland. En we sluiten deze prachtige week af met een heerlijke vrije dag. Misschien boek je nog een optionele excursie, ga je skien op de Sallatunturi heuvel of maak je een fijne wandeling door het prachtige landschap, terwijl je nog eens nadenkt aan alle geweldige avonturen in de voorbije dagen. ’s Avonds sluit je deze week in stijl af, middels een diner in een wilderniscabin waar je per slee achter een sneeuwscooter naar toe vervoerd wordt. Hopelijk zorgt het noorderlicht voor een extra verrukkelijk toetje.
Overnachting in Sallatunturi.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Helaas is er weer een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Vroeg in de ochtend reis je naar de luchthaven Kuusamo en vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: