PRINT PAGINA

Nuorgam Singles

Singlereis in the middle of nowhere van Noord-Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Arctisch Lapland

Welkom in Arctisch Lapland

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Ivalo en transfer naar Nuorgam, helemaal in het noordelijkste puntje van Fins Lapland. Onderweg stop je voor een bezoek aan het Sami Siida museum inclusief een lunch. Hier krijg je een kijkje in het leven van de Sami.  Aangekomen in Nuorgam ben je te gast bij Marjatta en Raimo. Na check-in krijg je alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt die je hier goed zult kunnen gebruiken. Ook krijg je uitleg over het noorderlicht. Hoe verhoog je de kans dit fenomeen te aanschouwen en hoe kun je het beste het noorderlicht fotograferen. Lekker warm aangekleed kun je 's avonds vanaf het ijs op de rivier Tenojoki kijken of je het noorderlicht al aan de hemel kunt ontdekken. Of neem plaats bij het kampvuur in de Lavu, een open hut langs het meer en maak kennis met de rest van de groep. Je gaat met z'n allen een mooie en bijzondere week tegemoet! Diner en overnachting.

Dag 2

Dag 2 Winterfun activiteiten

Winterfun activiteiten

Na een goede nachtrust zo hoog in het Pure Noorden is er niets zo prettig als aanschuiven voor een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbufet van Marjatta. Daarna is het tijd om je warm aan te kleden voor de eerste winterse activiteiten. De gids legt je uit hoe je de diverse materialen dient te gebruiken voor stepslede rijden, sneeuwschoenwandelen en langlaufen zodat je er de rest van je verblijf plezier van hebt. Onder begeleiding van een gids trek je er vervolgens in kleinere groepjes op uit om deze activiteiten te proberen in het arctische landschap. Ervaar hoe je met behulp van de sneeuwschoenen door diepe sneeuw kunt wandelen zonder weg te zakken. Zo kom je op plekken waar je normaal te voet nooit zou komen! Aansluitend lunch je in Nuorgam Lodge. Alle materialen zijn gedurende de week gratis te gebruiken, zoveel je maar wilt. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
Duur ochtendprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 3

Dag 3 Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Sledetocht over de toendra en ijsvissen

Vandaag ervaar je hoe de lokale bevolking een vrije dag doorbrengt. Na het ontbijt word je in een houten slede per sneeuwscooter voortgetrokken naar de top van de omliggende heuvels en over het bevroren meer Pulmakijärvi. Geniet onderweg van het toendra landschap met prachtige vergezichten richting Noorwegen, de oorverdovende stilte en schoonheid. In een traditionele Lavu hut, een half open hut op de heuvel warm je op bij het kampvuur en schuif je aan voor een vers bereide outdoor lunch. Als je wilt, kun je na de lunch kennis maken met een grote hobby van de Finnen, het ijsvissen. Je krijgt een grote handboor om een gat te maken in het ijs. Daarna gooi je een hengeltje uit en is het wachten geblazen, maar niet lang, want er zit flink wat vis dus reken erop dat ze bijten! Vind je al dat gehengel maar niets, dan kun je ook de sneeuwschoenen onderbinden en nog een wandeling maken over de uitgestrekte vlakten. Sauna, diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
​Duur programma: ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je vrij besteden in de Lapse wildernis. Boek je nog een excursie, ga je relaxen of trek je er zelf op uit met een van de typisch Lapse vervoersmiddelen? Bekijk het optionele programma voor meerdere excursies of vraag Marjatta om een lunchpakketje voor je eigen ontdekkingstocht. Voor een bijzondere dag raden wij je aan om de excursie naar Noorwegen en de Barentszzee bij te boeken. Einde van de dag kun je uiteraard weer genieten van een saunabezoek en aanschuiven voor het diner. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.

Dag 5

Dag 5 Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Sneeuwscootersafari en naar de rendierboerderij

Na het ontbijt kleed je je warm aan want vandaag staat er een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma. Je leert hoe je de sneeuwscooter veilig kunt besturen: over reeds geprepareerde paden, maar ook door de diepe, verse sneeuw op de vlaktes. Je rijdt met twee personen per sneeuwscooter en onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Het is een mooie tocht over de hoger gelegen heuvels en de totale lengte van de tocht is circa 40 km. Na de lunch in Nuorgam Lodge volgt er een korte transfer naar een lokale rendierboerderij, waar de rendierhouder je al opwacht in zijn traditionele Sami kostuum. Je mag de rendierhouder helpen bij het voeren terwijl hij je vertelt over het leven van en met de rendieren. Ook is er gelegenheid om te kijken of je aanleg hebt om een rendier te vangen met een lasso! Diner en overnachting in Nuorgam.
​Duur programma: ca. 3 uur in de ochtend en ca. 2 uur in de middag

Dag 6

Dag 6 Huskytocht

Huskytocht

Na het ontbijt vertrek je naar de husky farm die in Noorwegen gelegen is. De transfertijd bedraagt circa 30 minuten. Je maakt kennis met de sledehonden en je krijgt uitleg over het reilen en zeilen op de farm. Je zult merken dat de dieren het leuk vinden om aangehaald te worden en dat ze niet kunnen wachten om met jou op pad te gaan! Daarna is het tijd om de slee op te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee. Je rijdt met 2 personen per slee, de één stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen. De tocht duurt ca. 2 uur. Onderweg wordt er een warm drankje en wat snacks geserveerd bij een kampvuur. Nadat je de huskyhonden uitgebreid hebt gefotografeerd, word je weer naar Nuorgam gebracht voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, de sneeuwschoenen weer onderbinden en naar één van de kota's wandelen of de sauna induiken. Diner en overnachting in Nuorgam Lodge.
​Duur programma: ca. 4 uur (incl. transfers)

Dag 7

Dag 7 Dag ter vrije besteding

Dag ter vrije besteding

Na het ontbijt heb je de dag voor jezelf. Bind de langlaufski's of sneeuwschoenen onder en maak een schitterende tocht over de rivier. Het is ook mogelijk om vooraf bij je reis excursies te boeken (zie overzicht met excursies op de site), denk aan een extra sneeuwscootertocht of nog een dag met de rendieren. Wat de reis echter wel heel bijzonder maakt, is om te kiezen voor de King Crab safari. Je gaat onder begeleiding van een ervaren visser per boot de Noorse fjorden verkennen en op zoek naar de reusachtige King Crabs. Na vangst bereidt de visser de 'koningskrabben' ter plaatse, speciaal voor jou. Je hebt werkelijk nog nooit zoiets verrukkelijks geproefd en je kunt prachtige foto's schieten voor het thuisfront! Je staat nu eenmaal niet dagelijks met een reuzenkrab in je handen in Arctisch Lapland. Ook deze excursie is vooraf te boeken, je bent dan verzekerd van een plekje aan boord. Lunch in Nuorgam (tenzij je voor een excursie kiest). Deze laatste avond wordt een traditioneel Laps diner geserveerd in een typische Lapse hut "Kota" bij het kampvuur en zullen Marjatta, Raimo en hun zonen uw vergezellen en vertellen over het lokale leven. Overnachting in Nuorgam Lodge.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van Nuorgam en van je gastvrouw en gastheer. Na het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet moet het er toch van komen. Nog een laatste souvenir kopen in het kleine winkeltje van Marjatta en het is tijd voor de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: