PRINT PAGINA

Otsolinna Singles

Singlereis Lapland vanuit een stoere villa in de bossen van Ruka

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreeks vlieg je naar Kuusamo in Fins Lapland. Bij aankomst brengt een transfer je naar Villa Otsolinna in Ruka. Onderweg maak je al direct kennis met het prachtige winterse landschap. Na de check-in wordt er een lunch verzorgd en kun je kennismaken met de andere reizigers. De reisleider geeft je uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat, maar uiteraard is er ook tijd om de prachtige villa en omgeving te verkennen. Diner en overnachting in Villa Otsolinna.

Dag 2

Dag 2 Dag ter vrije besteding

Dag ter vrije besteding

Wakker worden midden in de witte natuur van Lapland! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je deze dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een mooie tocht op de speciale sneeuwschoenen die je tijdens je verblijf gratis kunt gebruiken of bindt de lange latten onder in het skidorp Ruka. Er zijn ruim 40 afwisselende pistes in het overzichtelijke skigebied, dus voor ieder wat wils! Diner en overnachting in Otsolinna.

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren door magisch Winterwonderland®

Sneeuwscooteren door magisch Winterwonderland®

Na het ontbijt gaan we meteen op pad. In het safarihuis krijgen we onze uitrusting voor de sneeuwscootersafari. Na een korte instructie verkennen we de omgeving tijdens een tocht van ca. 20 kilometer. Je zit met twee personen op de scooter. 's Middags gaan we naar het centrum van Ruka: in de supermarkt kunnen allerlei lekkernijen ingeslagen worden. In de avond staat er weer een geheel verzorgd diner voor ons klaar. Overnachting in Otsolinna.

Duur programma: sneeuwscootersafari ca. 2,5 uur en duur winkelen: ca. 2 uur

Dag 4

Dag 4 Huskytocht en sauna

Huskytocht en sauna

Na een goed ontbijt gaan we op weg om kennis te maken met de husky’s. We worden begroet met een oorverdovend geblaf. Aai ze naar hartenlust en uiteraard beantwoordt de huskyhouder graag allerlei vragen over zijn honden. De tocht van ca. 20 km gaat over bevroren meren en door dichte bossen. We rijden per tweetal op de slee, de één zit en geniet van het voorbijglijdende winterlandschap, de ander staat op de drijvers en bestuurt de slee. Uiteraard wordt er gedurende de rit gewisseld van stuur. In de avond is er eerst gelegenheid om heerlijk bij te komen in de sauna aan het meer in het nabijgelegen Iisakki Village en in de jacuzzi. Wie durft het aan en gaat het ijswak in? Aansluitend staat er weer een geheel verzorgd diner voor ons klaar. Overnachting in Otsolinna.
Duur programma: huskytocht ca. 3-4 uur | sauna: ca. 2-3 uur

Dag 5

Dag 5 Vrije tijd en Laps diner

Vrije tijd en Laps diner

Vandaag is er overdag alle tijd om deel te nemen aan een optionele excursie. Een sneeuwschoenwandeling bijvoorbeeld, door het betoverende witte landschap. Het is even wennen maar deze 'tennisrackets' zijn echt dé manier om van de natuur te genieten. De gids gaat voorop en stopt halverwege de tocht om ons de kunst van het ijsvissen te leren. De avond wordt afgesloten met een traditioneel Laps diner in ondergronds restaurant Kontioluola! De avond begint met een drankje van de ijsbar (seizoen voor de ijsbar is 31.12.- 31.3.), waarna je aanschuift voor diner. Het diner bestaat uit lokale delicatessen uit de wildernis zoals vis, gevangen uit de meren van Kuusamo, bessen uit de Lapse bossen en rendiervlees geserveerd op een traditionele manier. En wie weet zie je het noorderlicht deze avond aan de hemel dansen! Overnachting in Otsolinna.
Duur programma: diner ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Lange sneeuwscootertocht?

Lange sneeuwscootertocht?

Is de sneeuwscootertocht je goed bevallen? Kies dan vandaag (optioneel) voor de lange sneeuwscootertocht. Een avontuurlijke sneeuwscootersafari in het ruige oosten van Lapland waar je op één van de heuvels een magnifiek uitzicht hebt op de omgeving. Deze excursie kan je vooraf of ter plaatse bijboeken. 's Avonds diner en overnachting in Otsolinna.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag in Winterwonderland®

Vrije dag in Winterwonderland®

Nog een laatste dag om van alles te beleven: we kunnen een stuk gaan langlaufen of sneeuwschoenwandelen, of we gaan ijsvissen of samen sleën op de heuvel in de buurt. Laten we in elk geval volop genieten van deze laatste dag in Lapland. Met elkaar wordt de week afgesloten met het laatste Lapse diner. Overnachting in Otsolinna.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar huis.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: