PRINT PAGINA

Winterwonderland® week Singles

Alleen op reis en samen iets unieks beleven in Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Lapland en transfer naar de Sallatunturin Tuvat bungalows. Infomeeting en lichte lunch in het rendierpark. Check-in, passen van de thermo-overall, dinerbuffet in restaurant Kiela en overnachting.

Dag 2

Dag 2 Op traditionele ski's de natuur in

Op traditionele ski's de natuur in

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant Kiela start je deze dag met een van de oudste middelen van vervoer in het gebied ten noorden van de poolcirkel: de ski. Op wildernis ski's, een kruising tussen de alpine- en de langlaufski, ga je eropuit. Uiteraard krijg je eerst instructies en na een beetje oefenen zul je zien dat het eigenlijk best makkelijk is. Al glijdend gaat het steeds beter en trek je door de bossen en heuvels rondom Salla. De gids vertelt je van alles over de Lapse flora en fauna en leert je hoe een sneeuwbivak wordt gemaakt. Je zult ervaren hoe eenvoudig maar verbazingwekkend vindingrijk de Lappen al eeuwenlang in dit sneeuwrijke gebied kunnen wonen. De lunch is bij het open vuur, in het bos. Aan het eind van de middag keer je weer terug van een enerverende middag. 
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 3

Dag 3 Op bezoek bij de rendierhouder

Op bezoek bij de rendierhouder

Je brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroeger tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. Je gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert je hoe je het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het jouw beurt! Je krijgt een authentieke rendierslee en je ´eigen´ rendier. Je leert hoe je de dieren moet inspannen en dan ga je op weg. Rendieren zijn statige dieren en je zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en je het gevoel hebt de controle over de slee te hebben, kun je genieten van het landschap dat aan je voorbijtrekt. Natuurlijk lunch je in de buitenlucht bij een houtvuur. Aan het eind van de middag keer je weer terug. 
Duur programma: ca. 5-6 uur (1 persoon per slee)

Dag 4

Dag 4 Sneeuwschoentocht en ijsvissen

Sneeuwschoentocht en ijsvissen

Opnieuw maak je kennis met een typisch middel van vervoer in deze sneeuwrijke gebieden: de sneeuwschoen. Het lijkt moeilijk van die 'tennisrackets' onder je schoenen maar dat valt best mee. Het voelt heel natuurlijk, net als gewoon wandelen en het voordeel van de sneeuwschoenen is natuurlijk dat je niet weg kan zakken in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen en vooral als er veel sneeuw ligt, vraagt het toch wat van de conditie! Gelukkig is er ook tijd om foto's te maken en te genieten van de stilte! Je komt uit op een meer waar je je geluk kunt beproeven met het ijsvissen. Gat boren, hengeltje uit en dan rustig wachten tot de vissen bijten. Benieuwd hoe groot de vangst zal zijn! Uiteraard wordt ook hier gezorgd voor wat warms te eten onderweg: als er niks gevangen is, regelen de safarigidsen iets voor jou!
Duur programma: ca. 5-6 uur

Dag 5

Dag 5 Prachtige lange huskytocht

Prachtige lange huskytocht

Nu is het een span dolenthousiaste husky's dat de slee gaat trekken! Je zult versteld staan van het enthousiasme van deze dieren, ze kunnen niet wachten tot ze mogen rennen en het gehuil is dan ook oorverdovend! Als het sein tot vertrek wordt gegeven is het ineens rustig. Het is verbazingwekkend hoeveel kracht de honden hebben en hoe hard de slee kan gaan op de vlakke stukken! In de bossen komt het juist op sturen aan. Met de voetrem houd je de slee in bedwang en door je gewicht te verplaatsen op de glijders kun je meegeven in de bochten. Om de zoveel tijd ruil je van plek met je teamlid en kun je even uitrusten en genieten van het landschap. De gids begeleidt de tocht per sneeuwscooter maar houdt gepaste afstand om de stilte niet te verstoren. Uiteraard maak je stops onderweg: om foto´s te maken en even uit te blazen. Halverwege de tocht is er een uitgebreide lunchpauze. De honden worden verzorgd en terwijl ze uitrusten kun je genieten van een heerlijke soep bij het houtvuur. 
​Duur programma: ca. 5-6 uur (2 personen per slee)

Dag 6

Dag 6 Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Sneeuwscooteren door Winterwonderland®

Tijd om de paardenkrachten van stal te halen tijdens een geweldige sneeuwscootertocht door Winterwonderland®. De één rijdt en de ander geniet achterop. De gids verzorgt de koffiestop en daarna kun je wisselen van bestuurder. De rest van de dag heb je de tijd aan jezelf. Het is een optie om de skipistes op de Sallatunturi te gaan verkennen. Dat kan op ski's of een snowboard maar ook per slee: er is een fantastische sledehelling! Wie nog weer terug de stilte in wil, kiest voor sneeuwschoenen of langlaufski's huren en gaat zelf een tocht maken, er zijn routes genoeg.
​Duur programma: ca. 2 uur (2 personen per sneeuwscooter)

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

Vrije dag

Vandaag kun je lekker uitrusten en helemaal zelf je dag indelen. Misschien is er nog een activiteit waar je geen genoeg van kunt krijgen? Dan kun je deze altijd bijboeken via de receptie.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van een laatste blik over de bossen en heuvels van Salla, neem afscheid van de vriendelijke mensen voordat je met de transfer naar het vliegveld gaat voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: