PRINT PAGINA

Midweek Isokenkäisten Klubi Lodge

5 dagen in één van de best bewaarde geheimen van Lapland

Dag 1

Dag 1 Warm welkom in Lapland met sneeuwschoenwandelen en Noorderlicht sledetocht

Warm welkom in Lapland met sneeuwschoenwandelen en Noorderlicht sledetocht

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi Lodge. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en het gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na een korte lunch maak je onder begeleiding van een gids een prachtige tocht op de speciale 'tennis-rackets' door de diepe sneeuw. In de zomer is deze regio erg geliefd bij vissers, maar in de winter geniet je hier van de rust en stilte. Bij een Finse laavu wordt er gestopt voor een warm drankje bij het kampvuur. In de avond kleed je je warm aan en neem je plaats in een grote slede achter de sneeuwscooter, op zoek naar het noorderlicht! Geniet van de mooie tocht door de bossen rond Isokenkäisten Klubi. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge. 
Duur programma: ca 1,5-2 uur
 

Dag 2

Dag 2 Huskysafari in de natuur en de traditionele rooksauna

Huskysafari in de natuur en de traditionele rooksauna

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om de omgeving verder te gaan ontdekken. Vandaag staan de husky's buiten al op je te wachten. Eerst krijg je instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 12 km maken. De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. De rooksauna van Isokenkäisten Klubi is dé trots en vreugde van familie Kämäräinen. Het duurt tot 6 uur om op te warmen, dus je hebt vandaag de kans om te zien hoe het gedaan wordt. De rooksauna is bekroond met zeven sterren en biedt aromatische warmte en welzijn voor haar bezoekers. Wanneer het tijd is voor sauna, krijg je wat turf om je huid mee in de smeren. Daarna een dip in het wak van het naastgelegen bevroren meer en je voelt je weer herboren! Deze avond wordt er een heus Laps specialiteiten diner georganiseerd in de lodge. 
Duur programma: ca. 2-3 uur
 

Dag 3

Dag 3 Stap in de schoenen van de Finnen

Stap in de schoenen van de Finnen

Na het uitgebreide ontbijtbuffet maak je je op voor een bijzondere ervaring. Je gaat naar het sfeervolle en authentieke landhuis Pohjolan Pirtti & Kievari. Hier aangekomen stap je regelrecht de Finse geschiedenis in. Je maakt kennis met lokale tradities en Finse lifestyle en leert traditioneel brood en zoetigheden te bakken. Dit alles sluit je af met een heerlijke lunch met gerechten uit de regio. Bij terugkomst in de lodge kun je de middag naar wens inrichten. Ontspannen, de bossen intrekken of wellicht wil je wel een activiteit als ijsvissen bijboeken. Diner en overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 3 uur

 

Dag 4

Dag 4 Ontmoeting met de rendieren en ontdek Ruka per sneeuwscooter

Ontmoeting met de rendieren en ontdek Ruka per sneeuwscooter

Na het uitgebreide ontbijtbuffet word je per auto naar de lokale rendierfarm gebracht waar de rendierhouder al op je staat te wachten. Hij vertelt je graag meer over de rendierhouderij en natuurlijk de rendieren in het bijzonder. Na een korte instructie maak je een ritje in de rendierslee. Aan het einde van de ochtend bezoek je Ruka Ski Resort, een klein maar gezellig skidorp. Er zijn diverse winkels en restaurants waar je heerlijk kunt lunchen. De lunch en diner verzorg je vandaag zelf. In de middag is het tijd om op de sneeuwscooter te stappen. Na een duidelijke instructie ben je klaar om gas te geven en de omgeving van Ruka te verkennen. Bij terugkomst in Ruka heb je tijd om te dineren in een restaurant naar keuze. In de avond wordt je weer teruggebracht naar Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 5 -6  uur

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte en genieten van het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Aansluitend is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: