PRINT PAGINA

Midweek Ollila Lodge

Safari's voor bikkels en verblijf in the middle of nowhere

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo in Fins Lapland. Vanaf hier word je per taxibusje naar Ollila gebracht, ongeveer een half uurtje rijden. Je wordt opgewacht door Tuomo en Marjo met een kopje kofie en iets lekkers. Check in en uitleg over het programma dat je te wachten staat. Aansluitend kun je op je gemak jouw bungalow en de omgeving verkennen en even bijkomen van de vroege reis. Rond 13:00 uur wordt er een lunch geserveerd en in de middag krijg je je thermo-overall, sneeuwschoenen en langlaufski’s uitgereikt, waar je het gehele verblijf gratis gebruik van kunt maken. Direct vanuit de bungalow stap je zo met je sneeuwschoenen het bevroren meer op en de langlaufmogelijkheden zijn hier ongekend! In de avond staat er alweer een overheerlijke maaltijd van Marjo gereed en krijg je uitleg over het gebruik van uw houtgestookte privé sauna. Overnachting in Ollila.

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscootersafari met wildernislunch

Sneeuwscootersafari met wildernislunch

Na een overheerlijk ontbijtbuffet krijg je van Tuomo instructies over het besturen van een sneeuwscooter. Het is even wennen maar je zult ervaren dat je het gas geven, remmen en sturen snel onder de knie hebt. Vervolgens begin je aan een mooie en lange tocht door de wildernis, waarbij Tuomo eigen tracks maakt door het witte landschap. Tijdens deze sneeuwscootertocht kom je nauwelijks iemand tegen, je voelt je echt alleen op de wereld en kunt daarom maximaal gas geven en goed leren sneeuwscooter rijden! Niets is zo heerlijk als met een sneeuwscooter door verse sporen te rijden of zelfs je eigen spoor te maken door de diepe sneeuw. Onderweg bereid je samen met Tuomo een wildernislunch bij kampvuur. Gaat het lukken om met 1 lucifer een mooi vuurtje in de sneeuw te stoken? Teruggekomen in Ollila staan er nog wat warme drankjes voor je klaar en kan je heerlijk bijkomen in jouw bungalow of sauna. Diner en overnachting in Ollila.
Duur programma: ca. 6-7 uur

Dag 3

Dag 3 Huskytocht en bezoek rendierfarm

Huskytocht en bezoek rendierfarm

Na opnieuw een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd voor actie. Nabij Ollila staan de husky's namelijk op je te wachten en ze staan te trappelen om op pad te gaan. Na een korte instructie is het tijd om per twee de slee op te stappen en te genieten van de stilte en de snelheid van de slee. Je bent samen verantwoordelijk voor je eigen huskyspan en dat is af en toe nog hard werken, want de husky’s doen niets liever dan rennen, dus je dient goed te sturen en af en toe bij te remmen. De husky’s kijken hooguit even achterom als de route heuvelop gaat, dan kun je ze helpen door een stukje mee te rennen! Na een mooie tocht keer je terug bij Ollila voor een lunch samen met de husky musher. Na de lunch vertrek je in de slee achter de sneeuwscooter naar de rendierfarm Harri. Bij een kampvuur, onder het genot van een warme drank en wat zoetigheden vertelt de rendierhouder je graag over de rendieren en het leven op de farm. Ook kun je de dieren van dichtbij benaderen wanneer je meehelpt met het voeren. Bij terugkeer in Ollila kun je genieten van zoetigheden en koffie en thee in het restaurant of van de sauna in je cabin. Diner en overnachting in Ollila.
Duur programma: ca. 6-7 uur

Dag 4

Dag 4 IJsvissen

IJsvissen

Wat is er toch fijner dan wakker worden in Winterwonderland®! Na een goed ontbijt vertrek je samen met Tuomo naar het vissersdorpje Sossonniemi, waar je wordt verwelkomd met kofie/thee en overheerlijke bosvruchten cake. Als iedereen goed warm is aangekleed neem je plaats in een grote slede, die wordt voortgetrokken over het meer Muojärvi door een sneeuwscooter. Tuomo, die het vissen al op zeer jonge leeftijd leerde van zijn vader, is een dag van te voren al naar deze locatie geweest om visnetten uit te zetten. Nadat je eerst de visnetten samen met hem controleert neemt hij je mee naar 1 van de beste visplekken in deze omgeving. Op een veilige plek op het ijs vertelt Tuomo je over alle geheimen en tradities van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar. Wie gaat er een lekkere vis voor het diner vangen? Om warm te blijven wordt er aan de oever nog een vuurtje gestookt met warme drankjes en een snack. Na het vissen is het tijd om de vangst mee terug te nemen naar Ollilai, waar Marjo de verse vangst omtoverd tot een heerlijk diner.  Sauna, diner en overnachting in Ollila.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 5

Dag 5 Terug naar huis

Terug naar huis

Alweer uw laatste dag. Nog even genieten van een overheerlijk ontbijt van Marjo en dan de transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: