PRINT PAGINA

Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge

Een weekendje weg naar de wildernis van Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Check-in en informatiebijeenkomst in het Klubi restaurant met lunch. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na de lunch is het tijd om de omgeving te ontdekken op een wel heel bijzondere manier; je krijgt de basis principes uitgelegd van het gebruik van speciale sneeuwschoenen, stepsledes en langlauf ski's. Je mag hier gedurende het gehele verblijf gratis gebruik van maken om de wondere witte wereld verder te ontdekken. Je zit hier direct aan de Russische grens en de waarschuwingsborden om niet verder te gaan, staan op het land. Het is dus niet gek om een beetje wegwijs gemaakt te worden door de gastvrouw! Bij terugkomst is de elektrische sauna al warm gestookt voor je. Diner en overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge.
 

Dag 2

Dag 2 Huskysafari en Russisch diner

Na het ontbijt staan de enthousiast blaffende husky's buiten al op je te wachten. Na een korte instructie hoe je de slede bestuurt ga je een huskytocht van 12 km maken. De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. De namiddag heb je ter vrije besteding. Je kunt langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen of in alle rust een boek lezen bij de open haard. De twee zussen geven je graag tips. Het diner is een waar feest vanavond. De Russische stijl van dineren is overvloedig, lang en uiteraard met wodka! De Zakuskas spelen de hoofdrol in het menu. Dit is precies hoe een Russisch feest wordt geserveerd in Restaurant Klubi. Sirpa en Katja vertellen je over het traditionele leven en eten in dit grensgebied.
Duur dagprogramma: ca. 1,5 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren en rooksauna

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je nog de ochtend ter vrije besteding, misschien heb je dat wel nodig na gisteravond... Na de lunch is het tijd om de omgeving te ontdekken per sneeuwscooter, onder leiding van een ervaren gids. Na een korte instructie vertrek je vanuit Klubi met 2 personen op een sneeuwscooter voor een prachtige tocht van circa 20 km door de besneeuwde bossen en naar de top van Kuntivaara heuvel, met uitzicht over Rusland. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie bij een kampvuur en kun je van bestuurder wisselen. Bij terugkomst wacht je een aangename beloning. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Diner in Klubi Restaurant en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: