PRINT PAGINA

Weekend Isokenkäisten Klubi Lodge

Een lang weekend weg naar de wildernis van Fins Lapland

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland de husky's wachten al op je!

Welkom in Fins Lapland de husky's wachten al op je!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar Isokenkäisten Klubi. Je voelt je gegarandeerd meteen thuis door de ontspannen sfeer in deze prachtige lodge en de gastvrije ontvangst van Katja en Sirpa. Na een lichte lunch staan de husky's buiten al op je te wachten. Eerst krijg je instructies hoe je de slede bestuurt en daarna ga je een huskytocht van 12 km maken. De tocht gaat dwars door de bossen en over bevroren meren, waarbij één persoon in de slee zit terwijl de ander stuurt. Onderweg wordt er nog gestopt en kun je eventueel van plaats wisselen. ‘s Avonds is er een traditioneel Fins diner. Wat dat betekent? De hele avond tafelen met de heerlijkste gerechten uit de streek. Katja en Sirpa zorgen deze avond voor een prikkeling de zintuigen en vertellen alles over de geschiedenis en het leven in de regio. Overnachting in Isokenkaisten Klubi Lodge.
​Duur programma: ca. 1,5 uur
 

Dag 2

Dag 2 Authentieke rooksauna

Authentieke rooksauna

Je brengt de dag door in de omgeving van de lodge. Na een stevig ontbijt trek je er onder begeleiding op uit voor een sneeuwschoenwandeling. Na deze frisse start duik je met gastvrouwens Katja en Sirpa in de geschiedenis en tradities van Isokenkaisten Klubi lodge. De authentieke rooksauna is de grote trots van de familie Kämäräinen. Het duurt bijna acht uur voordat deze sauna op temperatuur is. Reken maar dat er heel wat hout op het vuur gaat! De sauna ligt prachtig aan een bevroren meer. Het is heerlijk afkoelen op de veranda maar nóg verkwikkender is het om een dip in het ijswak te nemen! Diner en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 3

Dag 3 Sledetocht naar Kuntivaara

Sledetocht naar Kuntivaara

Wakker worden in de Lapse Wildernis, dat is echt heel anders dan thuis! Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet heb je nog de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch is het tijd om de omgeving te ontdekken per slede. Deze wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter en glijdt over de sneeuw door de besneeuwde bossen en naar de top van Kuntivaara heuvel. Het adembenemende uitzicht zul je niet snel vergeten. Diner in Klubi Restaurant en overnachting.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog een keer genieten van het wakker worden in totale stilte, daarna tijd voor het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet. Na het ontbijt is er de transfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: