PRINT PAGINA

Weekend Papin Talo Lodge

Weekendje Lapland in de bossen rond Ruka-Kuusamo

Dag 1

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Kuusamo en transfer naar de Papin Talo Lodge in sprookjesachtig gelegen Iisakki Village. Check-in, lunch, uitleg over het programma dat je deze week te wachten staat en verkenning van de lodge en de witte omgeving. Ook krijg je de warme thermo overall met winterlaarzen en muts uitgereikt. Je mag hier je gehele verblijf gebruik van maken. Na een heerlijk diner staat je eerste Lapse activiteit op het programma: een sneeuwschoenwandeling op zoek naar het noorderlicht. Op deze speciale 'tennisrackets' zak je niet weg in de diepe sneeuw en kom je op plekken die je normaal gesproken niet zou kunnen bereiken. Op een open plek, lekker warm bij het vuur zal de gids je alles vertellen over dit bijzondere fenomeen en welke verhalen erover leven. Als het helder is en voldoende zonne-activiteit dan heb je misschien geluk! En anders is de sterrenhemel ook meer dan de moeite waard! Overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur avondprogramma: ca. 2-3 uur

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren en Laps diner

Sneeuwscooteren en Laps diner

Wakker worden in een witte wereld! Tijdens of kort na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet krijg je uitleg over het programma deze week en ga je naar het safarihuis. Daar krijg je je uitrusting voor de introductie sneeuwscootersafari. Na een korte instructie is het gas geven en op weg voor een schitterende tocht van ca. 20 km! Je zit met z'n tweeën op de sneeuwscooter en onderweg wordt er gestopt om van stuur te wisselen. Lunch in Iisakki Village. In de middag heb je tijd ter vrije besteding. Maak een mooie tocht op sneeuwschoenen of speciale forest ski's, die je tijdens je verblijf gratis kunt gebruiken. Of neem deel aan een optionele excursie. Weer terug in lisakki Village kun je gebruik maken van de sauna. De avond wordt afgesloten met Laps diner in ondergronds restaurant Kontioluola, dat berengrot betekent. De avond begint met een drankje van de ijsbar, waarna je aanschuift voor het diner. Het diner bestaat uit lokale delicatessen uit de wildernis zoals vis gevangen uit de meren van Kuusamo, bessen uit de Lapse bossen en uiteraard rendiervlees geserveerd op een traditionele manier. Overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 2,5 uur
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Husky Express en sauna met ijswak

Husky Express en sauna met ijswak

Na een goed ontbijt ga je op weg om kennis te maken met de husky’s. De husky's begroeten je vast met een oorverdovend geblaf. Je kunt ze naar hartelust aaien en de huskyhouder vragen stellen over zijn honden. De tocht van ca. 10 km gaat over bevroren meren en dichte bossen. Je rijdt met z'n tweeën op de slee, de een zit en geniet van het voorbijglijdende winterlandschap, de ander staat op de drijvers en bestuurt de slee. Uiteraard kun je gedurende de rit wisselen van stuur. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt voor een warm drankje en worstjes grillen bij het kampvuur. Lunch in Iisakki Village. Aan het eind van de middag is het tijd voor de traditionele Finse sauna. Wie durft, dompelt zich onder in het ijswak! Diner en overnachting in Papin Talo Lodge.
Duur dagprogramma: ca. 2 uur
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

Nog één keer wakker worden in totale stilte, genieten van het sneeuwwitte landschap en het heerlijke ontbijt. Daarna transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: +32 267 00995
Of e-mail: