Sneeuwavontuur Nellim Kids

Zoek je een actief programma met je gezin tijdens de voorjaarsvakantie? Met de actieve Sneeuwavonturenweek Nellim Kids beleef je alles wat Lapland zo speciaal maakt. Alle inbegrepen excursies zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en naast het al veelzijdige programma heb je nog alle ruimte om je vakantie naar wens uit te breiden met prachtige safari's. Je bezoekt een rendierboerderij en trekt er op uit op sneeuwschoenen, langlaufski's en sneeuwscooter. De huskytocht door de besneeuwde bossen behoort tot één van de hoogtepunten van de reis. Al deze activiteiten maken de reis tot een geweldig avontuur voor jong en oud!

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. De maaltijden zijn in buffetvorm en van uitstekende kwaliteit. Het is aan je zelf of je met de groep wilt dineren of dat je liever aan een aparte tafel dineert.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Ivalo: ca. 50 minuten.

Kinderen
Wij adviseren deze reis voor families met kinderen van 7 t/m 12 jaar oud. Wil je deze reis boeken met jongere of oudere kinderen? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten. 

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids.

Highlights

 • Wildernis dag (wildernis vaardigheden leren en ijsvissen, ca. 3-4 uur)
 • Huskysafari (incl. bezoek farm/introductie, ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootertocht (kinderen in slede, ca. 3-4 uur)
 • Noorderlicht spotten op het Inarimeer (ca. 2,5 uur)
 • Bezoek rendierfarm (ca. 2 uur)
 • Langlauftocht (ca. 2 uur)
 • Sneeuwschoenwandelen (ca. 2 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
romy-h-lapland

Romy Hovestad

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Nellim Wilderness Hotel

Een ervaring om nooit te vergeten

Sneeuwavontuur Nellim Kids

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Fins Lapland!

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Wildernis Hotel Nellim. Check-in en gelegenheid om ...

Rechtstreekse vlucht naar Ivalo en transfer naar Wildernis Hotel Nellim. Check-in en gelegenheid om alvast een beetje de omgeving te verkennen. Je maakt kennis met de gids en krijgt alle informatie over het uitgebreide programma deze week. Diner en overnachting in Nellim. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Wildernisdag en ijsvissen

Na het ontbijt ga je onder leiding van een gids de arctische wildernis in. Je gaat in een slede, voo...

Na het ontbijt ga je onder leiding van een gids de arctische wildernis in. Je gaat in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter, een mooie tocht maken door de wildernis van Nellim. Onderweg wordt een kampvuur gemaakt en leert de gids je enkele basis wildernis-vaardigheden gevolgd door lunch bij het kampvuur. Ook ga je ijsvissen! Op een veilige plek op het ijs vertelt de gids je alle geheimen van deze bijzondere sport. Gat boren, hengeltje uit en wachten maar…. Wie vangt de eerste vis? Diner en overnachting in Nellim.
Duur programma: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Het leven op de rendierboerderij

Je doet je eerst tegoed aan het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet en hebt de ochtend ter vrije...

Je doet je eerst tegoed aan het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet en hebt de ochtend ter vrije besteding. Na de lunch vertrek je per transferbus naar een typisch Lapse rendierfarm waar je alles leert over de rendieren en het leven van de rendierhouders. Rendierhouderij is een van de belangrijkste middelen van bestaan in deze contreien en natuurlijk wil je kennis maken met deze bijzondere dieren en meer horen over de manier waarop ze gehouden worden. Diner en overnachting in Nellim.
Duur programma: 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Huskytocht

Vandaag word je opgewacht door een groep enthousiaste huskyhonden die staan te popelen om samen met ...

Vandaag word je opgewacht door een groep enthousiaste huskyhonden die staan te popelen om samen met jou een prachtige sledetocht te gaan maken. De gids vertelt je alles over de honden en start met een uitleg hoe je de slede moet besturen en hoe je kunt remmen. Een unieke tocht die je niet snel zult vergeten! Onderweg worden natuurlijk fotostops gemaakt en kun je even pauzeren en genieten van een warm drankje en een versnapering. Eén volwassene stuurt en de ander kan in de slee plaatsnemen met 1 of 2 kinderen voor zich. Onderweg is er gelegenheid om van plek te wisselen. Na de safari hebben de kinderen nog tijd om met de husky’s te knuffelen terwijl je de mooiste plaatjes voor in het fotoalbum schiet. Lunch, diner en overnachting in Nellim.
Duur huskyprogramma: ca. 3 uur (incl. introductie/ bezoek farm, ca. 1,5 uur op de slede)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Langlaufen en sneeuwschoenwandelen

Na het ontbijt ga je iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft je eerst alle...

Na het ontbijt ga je iets heel Fins doen: een inspannende langlauftocht. De gids geeft je eerst alle uitleg over het gebruik van langlaufski's en de juiste techniek om je soepel door de sneeuw voort te bewegen. Vervolgens maak je met de gids een prachtige tocht door de bossen rond Nellim. In de middag ga je samen met de gids de arctische wildernis in, op sneeuwschoenen. Eerst krijg je een gedegen instructie over hoe je de sneeuwschoenen en stokken het beste kunt gebruiken. Je zult zien dat het veel makkelijker is dan je denkt. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om even uit te blazen en vertelt de gids je van alles over de natuur. Wedden dat de kids voorop lopen! Lunch, diner en overnachting in Nellim.
Duur langlaufen: ca. 2 uur
Duur sneeuwschoenwandelen: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscootertocht

Houd je van snelheid en avontuur? Dan kun je vandaag je hart ophalen, want je gaat namelijk een sens...

Houd je van snelheid en avontuur? Dan kun je vandaag je hart ophalen, want je gaat namelijk een sensationele sneeuwscootersafari maken! Na een duidelijke instructie over hoe je deze machine moet bedienen, begin je aan de tocht. Je zit met 2 personen op 1 sneeuwscooter (de kinderen nemen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids). Indien je je eigen sneeuwscooter wenst, kan dat tegen een bijbetaling (op te geven bij boeking). Je verkent de mooie omgeving van Nellim en rijdt over bevroren meren. Rond het middaguur is het tijd om op te warmen en wordt er lunch geserveerd bij het kampvuur. In de middag ben je weer terug in Nellim waar je lekker kunt relaxen. Diner en overnachting in Nellim.
Duur sneeuwscootertocht: ca. 3-4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag en noorderlicht jagen

Vandaag heb je een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om nog eens te gaan langla...

Vandaag heb je een vrije dag waarop er natuurlijk de mogelijkheid bestaat om nog eens te gaan langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Je kunt ook een extra excursie bij boeken via de receptie van Wildernis Hotel Nellim. Wat dacht je van een bezoek aan het Siida Museum in Inari, het centrum van de Sami cultuur? De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van Lapland en in dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis en de cultuur van dit volk en welke tradities nog steeds in ere worden gehouden. De excursie is ter plaatse te reserveren. Na het diner is het tijd om naar Aurora Camp te gaan, een speciale plek die er helemaal op is ingericht om comfortabel het noorderlicht te spotten. Je wordt er in een slede, voortgetrokken door een sneeuwscooter naartoe gebracht. Onder het genot van een warm drankje vertelt de gids bij een kampvuur over het leven boven de poolcirkel. Hopelijk verschijnt het noorderlicht aan de heldere hemel. Lunch, diner en overnachting in Nellim.
Duur avondprogramma: ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na alweer het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet is er de transfer naar het vliegveld ...

Na alweer het laatste uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet is er de transfer naar het vliegveld voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Fins Lapland!
Dag 2 Wildernisdag en ijsvissen
Dag 3 Het leven op de rendierboerderij
Dag 4 Huskytocht
Dag 5 Langlaufen en sneeuwschoenwandelen
Dag 6 Sneeuwscootertocht
Dag 7 Vrije dag en noorderlicht jagen
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De definitieve datum en het tijdstip van de excursies worden ter plaatse bepaald door Wildernis Hotel Nellim. Je krijgt van hen alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.
 

bijzonder-overnachten-salla-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van deze bijzondere overnachting wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

muotkan-maja-aurora-cabin

Overnachten in een Aurora Cabin

Deze knusse houten Aurora Cabins met glazen dak bieden de hele nacht uitzicht op de sterrenhemel en met een beetje geluk ook het fenomenale noorderlicht. De cabins beschikken over een 2-persoonsbed, douche, toilet, sauna en verwarming. Overige faciliteiten op loopafstand.

 • Prijs: € 280 per persoon (22 december t/m 3 januari) € 215 per persoon (4 januari t/m 31 januari en 8 maart t/m 31 maart) € 255 per persoon (1 februari t/m 7 maart) o.b.v. 2 personen
 • Duur: 1 nacht

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Afwisselende gezinsreis Zweden Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 3.395 p.p.

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids

  Sneeuwavontuur Kukkolaforsen Kids
 • Gezinsvakantie in typisch Fins dorp Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 2.795 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo

  Winterwonderland® week Kids Äkäslompolo
 • Familie avontuur voor alle leeftijden Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, logies, v.a. € 2.795 p.p.

  Winterwonderland® week Kids Salla

  Winterwonderland® week Kids Salla