Filipsborg Mansion

Filipsborg Mansion is een prachtig, statig herenhuis aan de oever van de rivier Kalixälven. De mansion dateert uit de 17e eeuw en is eind jaren 80 volledig hersteld naar de huidige staat. Je wordt er warm welkom geheten door gastheer Örjan en zijn vrouw Victoria. De week is gevuld met tal van activiteiten. Je trekt de natuur in per sneeuwscooter, maakt kennis met enthousiaste huskyhonden en wandelt door de bossen met sneeuwschoenen. Het ijsvissen en noorderlicht jagen natuurlijk niet te vergeten, zie jij het groene licht deze week verschijnen?

Verzorging
Je verblijft 7 nachten op basis van volpension. De maaltijden worden uitgeserveerd. Het is aan jezelf of je met de groep wilt dineren of dat je liever aan een aparte tafel dineert.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Skellefteå: ca. 3 uur.
 
LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn. Bij sneeuwscootersafari's nemen kinderen plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids.

Highlights

 • Sneeuwscootersafari (2 personen per sneeuwscooter, ca. 3 uur)
 • Sneeuwscootersafari met ijsvissen (2 personen per sneeuwscooter, ca. 3 uur)
 • Noorderlicht jagen per minibus (ca. 3 uur)
 • Sneeuwschoenwandeling (ca. 3-4 uur)
 • Huskysafari (ca. 3 uur)
 • Persoonlijke aandacht
 • Uniek verblijf
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Volpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies en thermo-uitrusting
sarah-w-ijsland-winter

Sarah Weijs

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Filipsborg Mansion

Een ervaring om nooit te vergeten

Filipsborg Mansion

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag vanuit Amsterdam naar Skellefteå, in Zweeds Lapl...

Met een rechtstreekse vlucht vlieg je vandaag vanuit Amsterdam naar Skellefteå, in Zweeds Lapland. Na aankomst staat de transferbus al klaar om je naar de lodge te brengen, waar gastheer Örjan en zijn vrouw Victoria op je staan te wachten. Neem vooral de prachtige omgeving in je op en maak je klaar voor een fijne week vol activiteiten. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op pad met de husky's

Na een goede nachtrust maak je kennis met de husky’s. Ze kunnen niet wachten om weer op pad te...

Na een goede nachtrust maak je kennis met de husky’s. Ze kunnen niet wachten om weer op pad te mogen! Je krijgt een korte instructie over het besturen van de slee en vervolgens neem je met 2 personen plaats in een slee bij een van de hondenteams. Onderweg kun je wisselen van bestuurder en na afloop geniet je van een warm drankje rond een kampvuur waar de gidsen je meer zullen vertellen over het leven van deze arctische dieren. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwschoenwandelen door de bossen

In de ochtend staat er weer een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Met een goed gevulde buik trek...

In de ochtend staat er weer een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Met een goed gevulde buik trek je vandaag het bos in per sneeuwschoenen, samen met de gids. In het begin voelt het misschien wat onwennig, maar je zult de techniek snel door hebben. Je volgt een route door het dennenbos en geniet van de adembenemende uitzichten. Onderweg stop je voor een fika (een Zweedse snackpauze) en een warm drankje. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 De natuur in met de sneeuwscooter

Vroeg in de ochtend staat de sneeuwscooter al voor de deur. Na een korte veiligheidsinstructie is de...

Vroeg in de ochtend staat de sneeuwscooter al voor de deur. Na een korte veiligheidsinstructie is de beurt aan jou. Met twee personen stap je op een sneeuwscooter en via de rivier trek je de natuur in. Bij de stroomversnelling van Åkerholmen maak je een stop. Doordat het water hier zo snel stroomt, bevriest het water niet. Je krijgt een uniek landschap te zien. Je stopt bij een kota voor een snack en een warm drankje voordat je weer terugkeert naar Filipsborg. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Noorderlichtsafari

Overdag kun je heerlijk bijkomen en vanavond ga je op jacht naar het noorderlicht! Samen met de gids...

Overdag kun je heerlijk bijkomen en vanavond ga je op jacht naar het noorderlicht! Samen met de gids stap je in de minibus en rijd je naar een locatie waar geen lichtvervuiling is. Bij helder weer geniet je alvast van een mooie sterrenhemel, maar wie weet word je beloond met een glimp van het noorderlicht? Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwscootersafari en ijsvissen

Na het ontbijt stap je vandaag wederom op de sneeuwscooter. De gids laat je een ander stuk natuur zi...

Na het ontbijt stap je vandaag wederom op de sneeuwscooter. De gids laat je een ander stuk natuur zien dan eerder deze week en is ongetwijfeld net zo mooi. Onderweg stop je om te gaan ijsvissen, een echte Scandinavische hobby. Je boort een gat in het ijs, hengeltje uit en wachten maar! Voor koffie en thee is gezorgd om warm te blijven en een Zweedse Fika kan natuurlijk ook niet uitblijven. Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Vanuit Kalix vertrekt een Icebreaker Cruise, een unieke tocht over de ...

Vandaag heb je een vrije dag. Vanuit Kalix vertrekt een Icebreaker Cruise, een unieke tocht over de Botnische Golf met een reusachtige ijsbreker. Bij Filipsborg kun je zo’n tocht boeken. Vraag Örjan gerust naar de mogelijkheden! Diner en overnachting in Filipsborg Mansion.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Tot ziens Lapland

Helaas is het einde van de mooie reis in zicht. Na het ontbijt wordt je weer terug gebracht naar de ...

Helaas is het einde van de mooie reis in zicht. Na het ontbijt wordt je weer terug gebracht naar de luchthaven om vervolgens met veel mooie foto’s en herinneringen weer in het vliegtuig naar Amsterdam te stappen. Tot ziens, Lapland!
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Op pad met de husky's
Dag 3 Sneeuwschoenwandelen door de bossen
Dag 4 De natuur in met de sneeuwscooter
Dag 5 Noorderlichtsafari
Dag 6 Sneeuwscootersafari en ijsvissen
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Tot ziens Lapland
Sluit dag tot dag

Excursies

bijzonder-overnachten-salla-lapland

Bijzonder overnachten

Heb je iets speciaals te vieren of wil je je verblijf extra bijzonder maken? Boek dan een overnachting in een bijzondere accommodatie. De definitieve datum en het tijdstip van deze bijzondere overnachting wordt ter plaatse bepaald. Je krijgt daar alle informatie en de exacte planning op de dag van aankomst.

overnachting-in-een-glasiglo-ice-and-light

Overnachting in een glasiglo

Als kers op de taart kun je een nacht doorbrengen in een bijzondere glasiglo. De iglo’s zijn ingericht met modern Scandinavisch design en door het grote raam kun je het winterwonderland landschap goed in je opnemen. In de ochtend wordt er ontbijt op bed geserveerd!

 • Prijs: € 110 per persoon (1 feb t/m 28 feb) | € 85 per persoon (1 mrt t/m 21 mrt)
 • Duur: 1 nacht
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2920 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze Lapland reizen kunnen je interesseren

 • Excursies inbegrepen Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.495 p.p.

  Granö Beckasin Lodge

  Granö Beckasin Lodge
 • Kleinschalige accommodatie en activiteiten Boekbaar 24/25
  8 dagen, volpension, v.a. € 2.395 p.p.

  Rajamaa Lodge

  Rajamaa Lodge