Goed verzekerd op reis
Verzekeringen zorgeloos op avontuur met Voigt Travel

Goed verzekerd op reis

Wie onbezorgd van de vakantie wil genieten, gaat goed verzekerd op reis. Want hoe goed de reis ook geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan. Voigt Travel adviseert je daarom om een goede reis- en annuleringsverzekering met bijzondere sporten en wintersportdekking af te sluiten.

Heb je zelf een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering, dan raden wij aan goed te controleren of je de juiste dekking hebt.
 

Annuleringsverzekering

Iedereen die een reis boekt of heeft geboekt is met deze verzekering gedekt tegen de kosten van annulering, zowel vóór als tijdens de reis. Door omstandigheden kun je gedwongen worden om niet aan een geboekte reis of vakantie te beginnen. Ook als je al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Met de Dubbel-Zeker annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je goed verzekerd tegen deze kosten. 

Voorwaarden
Bekijk de voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering.

Let op: vanaf 1 december 2023 kan Voigt Travel helaas geen ondersteuning meer bieden bij het afsluiten van reis- en annuleringsverzekeringen voor Belgische reizigers.

Reisverzekering

De Reisverzekering van Allianz Global Assistance hoort thuis in de bagage van iedereen die een reis gaat maken. Zo’n mooie reis maken, dat doe je voor je plezier. Mocht er onverhoopt toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met deze verzekering uitstekend beschermd tegen de gevolgen. Allianz Global Assistance zorgt dat je er nooit alleen voor staat. De eigen alarmcentrale in Amsterdam staat dag en nacht klaar om je te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Standaard meeverzekerd zijn:
 

 • S.O.S. hulpverlening:
  Geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van uzelf of familie.
   
 • Medische kosten:
  Volledige vergoeding van noodzakelijke medische zorg. Wettelijk eigen risico zorgverzekering is gedekt.
   
 • Reisbagage:
  Diefstal, vermissing of beschadiging. Nieuwwaarde van bagage niet ouder dan 1 jaar.
   
 • Ongevallen:
  Uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden tijdens de reis door een ongeval.
Ook biedt deze verzekering dekking voor corona gerelateerde kosten op bestemming. In dit overzicht ziet u wat er wel en niet gedekt is op de Reisverzekering en op de Annuleringsverzekering als een land kleurcode groen, geel, oranje of rood heeft. Houdt er rekening mee dat een kleurcode altijd kan veranderen, ook tijdens de reis. Binnen de voorwaarden biedt Allianz Global Assistance gewoon dekking, zonder dat hiervoor extra premie betaald hoeft te worden. 

Voor de reis naar Noord-Noorwegen en Zweeds of Fins Lapland heb je de uitbreiding bijzondere (winter)sporten nodig. Als er iets gebeurt, tijdens het skiën maar ook bij het rijden op een sneeuwscooter, kun je rekenen op professionele hulp.

Voorwaarden
Bekijk de voorwaarden van de kortlopende reisverzekering.

Let op: vanaf 1 december 2023 kan Voigt Travel helaas geen ondersteuning meer bieden bij het afsluiten van reis- en annuleringsverzekeringen voor Belgische reizigers.

Prijsberekening
Wil je graag meer informatie over bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact op met onze reisspecialisten.
 

Meer informatie
Lees meer over de dekkingen van Allianz Global Assistance.
 

Eigen risico verzekering huurauto en -camper

De Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance sluit je af bij het boeken van de huurauto of -camper. Je hoeft het eigen risico dan niet meer lokaal bij de verhuurder af te kopen. In de meeste gevallen is de premie daarvoor ter plaatse namelijk veel hoger.
 

Wat kost het?
De premie voor de huurauto bedraagt € 6,80 per dag.
De premie voor de huurcamper bedraagt € 15 per dag.
Bovengenoemde bedragen zijn inclusief assurantiebelasting.
 

Wat is verzekerd?

 • Het eigen risico:
  Jouw gehuurde auto of camper is door de verhuurder verzekerd. Deze verzekering heeft in de meeste gevallen echter nog een eigen risico. Voor een auto is dit meestal rond € 1.000 en voor campers al snel € 3.000. Als jouw huurauto of -camper schade oploopt dan betaal je dus het eerste deel van de schade zelf. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur kun je dit risico verzekeren en is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000.
   
 • De borg:
  Bij het huren van een auto of camper betaal je een waarborgsom met je creditcard. De verhuurder gebruikt dit als een garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig dat niet onder de verzekering valt. Denk hierbij aan ruitschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. De hoogte van deze waarborgsom varieert per verhuurder en kan wel € 1.000 zijn. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur ben je verzekerd voor ingehouden borg.

Voorwaarden
Bekijk de voorwaarden van de afkoop Eigen Risico Verzekering Autohuur.
 

Sneeuwscooterverzekering

Voor het gebruik van een sneeuwscooter (ongeacht of deze al of niet bij het arrangement is inbegrepen) geldt een eigen risico tot € 1000. Het bedrag van het geldende eigen risico is volledig te verzekeren. Als je tijdens een sneeuwscootersafari onverhoopt schade veroorzaakt aan de sneeuwscooter, betaalt Allianz Global Assistance je de herstelkosten tot aan het bedrag van jouw eigen risico. Je betaalt eerst zelf deze kosten aan de verhuurder van de sneeuwscooter. Het enige wat je hoeft te doen is bij Voigt Travel het bewijs van betaling met de schade in te dienen en de afhandeling wordt dan door ons verzorgd. Allianz Global Assistance maakt het bedrag dan aan jou over.

Er wordt alleen uitgekeerd als je:

 • sneeuwscootersafari('s) voorafgaand aan je vertrek hebt geboekt bij Voigt Travel
 • geen bericht van ons hebt ontvangen waarin staat dat wij je niet willen verzekeren
 • de premie voor deze dekking hebt betaald

Premieoverzicht Sneeuwscooterverzekering
De premie voor deze verzekering is een eenmalig bedrag van € 12,95 per bestuurder (€ 15,70 inclusief 21% assurantiebelasting).

Let op: je kunt maar één schadegeval per verzekering declareren. Wanneer je je wilt verzekeren voor schade aan de sneeuwscooter dan dien je de verzekering tweemaal per bestuurder af te sluiten.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel